Katlanır merakım sebebi ile markaları araştırıyorum. Tern kadrolarının katlanma yerlerindeki kaynak noktalarından kırılması ile ilgili baya bi şikayet mevcut. Google'da "Tern frame failure" diye aratırsanız farklı modellerin kırık fotoğraflarını ve kullanıcı şikayetlerini görebilirsiniz. Firmanın bu şikayetlerin sadece bir kısmına, "bazı" modelleri geri çağırmak sureti ile cevap verdiği, bir çoğunu ise yanıtsız bıraktığını okudum. Özellikle şu aşağıdaki arkadaşın başına gelenler oldukça korkunç. Kaskı olmasa kim bilir ne olurdu:
(link)
Konu ile ilgili bir haber:
(link)
Tern'in resmi forumundaki kadro kırılma konularının yedeklenmiş halleri (forum bu başlıklardan sonra public'den private'e çevirilmiş)
(link)
Tern'in resmi sayfasındaki ürün geri çağırma ilanları (geri çağırılan modellere buradan bakabilirsiniz)
(link)
(link)
Bunu bu başlık altında yazma sebebim markayı kötülemek değil. Eğer kullandığınız model kırılma vakalarına konu olmuşsa bunu bilmek hakkınız. Saatte 30-40 km hızla giden bir bisikletin kadrosunun tam ortadan kırılması sürücüsü için hayati tehlike demek. Tern sahibi olmamama rağmen fotoğrafları görünce ben bile korktum.
(link)
Konu ile ilgili bir haber:
(link)
Tern'in resmi forumundaki kadro kırılma konularının yedeklenmiş halleri (forum bu başlıklardan sonra public'den private'e çevirilmiş)
(link)
Tern'in resmi sayfasındaki ürün geri çağırma ilanları (geri çağırılan modellere buradan bakabilirsiniz)
(link)
(link)
Bunu bu başlık altında yazma sebebim markayı kötülemek değil. Eğer kullandığınız model kırılma vakalarına konu olmuşsa bunu bilmek hakkınız. Saatte 30-40 km hızla giden bir bisikletin kadrosunun tam ortadan kırılması sürücüsü için hayati tehlike demek. Tern sahibi olmamama rağmen fotoğrafları görünce ben bile korktum.