Scudo Sports

Tern Kullanıcıları Kulübü

Katlanır merakım sebebi ile markaları araştırıyorum. Tern kadrolarının katlanma yerlerindeki kaynak noktalarından kırılması ile ilgili baya bi şikayet mevcut. Google'da "Tern frame failure" diye aratırsanız farklı modellerin kırık fotoğraflarını ve kullanıcı şikayetlerini görebilirsiniz. Firmanın bu şikayetlerin sadece bir kısmına, "bazı" modelleri geri çağırmak sureti ile cevap verdiği, bir çoğunu ise yanıtsız bıraktığını okudum. Özellikle şu aşağıdaki arkadaşın başına gelenler oldukça korkunç. Kaskı olmasa kim bilir ne olurdu:

(link)

Konu ile ilgili bir haber:
(link)

Tern'in resmi forumundaki kadro kırılma konularının yedeklenmiş halleri (forum bu başlıklardan sonra public'den private'e çevirilmiş)
(link)

Tern'in resmi sayfasındaki ürün geri çağırma ilanları (geri çağırılan modellere buradan bakabilirsiniz)
(link)
(link)

Bunu bu başlık altında yazma sebebim markayı kötülemek değil. Eğer kullandığınız model kırılma vakalarına konu olmuşsa bunu bilmek hakkınız. Saatte 30-40 km hızla giden bir bisikletin kadrosunun tam ortadan kırılması sürücüsü için hayati tehlike demek. Tern sahibi olmamama rağmen fotoğrafları görünce ben bile korktum.

Scudo
Bende tern var arkadaşta dahon neredeyse birbirinin kopyası birinin sadece kilit mekanizması ve ön fren farklı

Merhaba arkadaşlar tern c8 bisikletimin fren lerinden memnun değilim , değiştirmiş üst seviye fren takım takmış kullanıcılar varsa fikir ve görüşlerinizi bekliyorum

katlanır bisiklet almak istiyorum ve link b7 yi beğendim. tavsiye edermisiniz ya da ne marka bisiklet almalıyım?

@unreal_1 bunu düşün derim rengi yeter hem daha sonra satmak istersen en çok tutulan dahon model ve rengine sahip olmanın avantajını yaşarsın
Capture+_2016-12-28-20-27-37.png

ilgin için teşekkürler fakat bütcem tavsiye ettiğin bisikleti almaya yetmiyor. 1300 lira civarı bir bütcem var o yüzden link b7 galiba bana göre en iyi seçenek olucak. çünkü daha ucuz bir bisiklet bulamadım

Yapalim vallahi bi buluşma kışın pek kullanamadim zaten özledim :)

Ne zaman nerde ;) katlanır biskletler başlığında bir de konu yazdım hocam bakabilir misin buluşalım diye

Güncel... ;)

Tern Surge

(link)

Mini bir yol bisikleti. 20 inch jantlar

(link)

Arkadaşlar merhaba, ikinci bisikletimi almak istiyorum geçen gün Merida sayfasına yazdım ama zaten benim 27.5 bir bisikletim olduğu için büyük tekerlekli bisiklet yerine 20" katlanır daha uygun olur diye düşündüm ama tam olarak ikna edemedim kendimi. Daha önce Btwin Hoptown ve Carraro Flexi kullandım. Şimdi aklımda Dahon ya da Tern var sıfır olarak. Dahon modelleri bütçemi biraz aşıyor, Tern B7 modeli tam bütçeme göre. Sizin tavsiyeniz nedir? A7-B7 modelleri nasıldır donanım olarak saymaz isek?

• Beğen
Tepkiler: caglarhuseyin
@Polo
ben 5 gün önce mavi renkte a7 aldım. Yaklaşık 1 buçuk senedir katlanır bisikletleri araştırmaktaydım. pek çok bisikleti deneme şansım oldu. a7 almamın en temel sebebi araştırmalarıma göre tern markasının iyi olması ve dahon vybe d7 ye göre daha ucuz olmasıydı. 5 günlük izlenimlerimi şöyle anlatabilirim. Öncelikle normal bir bisiklete göre sürme zevki bambaşka. çok rahat sürüşü var. karakteristiği çok güzel. 7 vitesli olmasıda çok yeterli benim için. 21 vitesli bianchi mtb scorpion bisikletime göre vitesi anlatacak olursam bianchinin 3. vitesi a7 deki 1. vitese tekabül ediyor yaklaşık olarak. a7 nin 7. vitesi ise sanırım bianchinin 12-13 lerine tekabül ediyor. Katlanma mekanizmasına değinecek olursam oldukça pratik ve güven veriyor. sağlam bir yapısı var. hoptown a göre çok çok iyi benim fikrim bu yönde. Fakat katlanır haliyle elde taşıması biraz güç kuvvet istiyor. Ama bu çokta problem değil. evden dışarı çıkarmak veya otobüse binmek - inmek vb. problem olmuyor. zaten katlanır bisikletlerin en hafifleri yanlış bilmiyorsam 10 kilo civarında. aklıma gelenler bunlar sizinde sorularınız olursa çekinmeden sorun elimden geldiğince cevaplarım yardımım dokunursa ne mutlu. çünkü a7 hakkında internette inceleme yazıları videoları pek yok.

Not: Bisikletinizi çok sıklıkla kullanmayacaksanız btwin hoptownlara veya carraro flexilere bakabilirsiniz fiyatı daha ucuzdur.

Not2: a7 nin bagajının olmaması tek eksi yönü bence ama buda sorun değil bir bagaj alınıp takılabiliyor.

@unreal_1 İyi akşamlar hayırlı olsun fotoğraf yok mu ? Bende araştırıyorum da f/p açısından nasıl ?

@turan38 iyi geceler f/p dediğiniz şey fiyat/performans ise bunu şöyle söyleyebilirim. katlanır bisikletten beklediğiniz şey ne ona göre cevaplayabilirim. Ben bisikleti her gün okula gidip gelmede kullanıyorum.Toplu taşıma kullanıyorum. Bu yüzden bu bisikleti aldım. Bisiklet almadaki bütçem buna elverdi o yüzden bunu aldım. pek çok farklı bisiklet var. sizin hangi amaçta ne kullanmak istediğinize ve tabiki bütçenize bağlı. benim için bu bisiklet oldukça yeterli. kısaca fiyat performans açısından iyi diyebilirim. Sizin beklentiniz nedir?

fotoğraflarıda bunlar.

IMAG0033.jpg IMAG0034.jpg IMAG0035.jpg IMAG0038.jpg LINKA7.jpg

@unreal_1 Merhaba, detaylı açıklama için çok teşekkür ederim lakin sanırım sizden önce davranıp Dahon aldım. Almadan önce aklımda A7 modeli vardı, fiyatı da daha iyidi ama sonra aklım Dahon'a gittiği için seçimimi o şekilde yaptım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Polo hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kullanın. Hangi modelini aldınız ?

@unreal_1 Bu arada sizin bisikletiniz de hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Dahon Vybe D7 modelini aldım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: unreal_1
@unreal_1 @Polo Her ikinize de hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Ben de araştırıyorum da fiyat biraz pahalı geldi.Bugün sorduklarıma göre karşılaştırdım da

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Geri