Scudo Sports

Terlemeye başlarken inanılmaz kaşıntı

benim kafam arada kaşınıyor

Scudo
Kullanılan yeni nesil sabun,duş jeli ve şampuanları tam olarak arındırmak kolay olmuyor.Cilt gözeneklerinde kalan kalıntılar terleme anında kaşıntıya sebeb olabilir.
Bir dönem kullandığım bir sabundan kaynaklı sırt kaşıntısı (ters yerde kaldığından arındırmak zor oluyor) meydana geliyordu.Bıraktığım gibi sırt kaşıntısı geçti
Artık sadece saf zeytinyağı sabunu kullanmaktayım ve hiçbir kaşıntı yada alelerjik bir durumla karşılaşmamaktayım.
Kaşıntı sorunu olan arkadaşlar vücut temizliğinde kullandıkları maddeleri değiştirmeyi denesinler belki faydası görürler.

valla bu bende nasıl azaldı geçmedi ama azaldı şampuan kullanmayı bıraktım sabunla yıkıyorum kafamı azaldı bide vucudunu derini yolucakmış gibi sürt yıkanırken kir falan kalmasın aklından çıkar kaşıntıyı işe yarıyor

Benim çok ilginçtir ki arka tampon da oluyor doktora gitmeye de utandım öyle duruyor :D

Madem böyle bir konu yakaladım bende bir soru sorayım. Özellikle performans sürüşleri yaptığımda diğer arkadaşlardan daha çok terliyorum. Terlemek sıkıntı değil ama terim tuzlu mudur nedir, yüzümü acayip tahriş ediyor. O yüzden turlarda yarım saatte bir yüzümü yıkamam gerekiyor. Bu problemin bir çözümü var mıdır ?

@muhammed bozkurt karınların kasları baskı yapıyodur kasılıp. Sele boyunu iyi ayarlayın.

@Wastey sabunla temizlik yapın mumkunse anti bakteriyel sıvı sabun. Basur baslangıcı olabilir. Doktora görünmenizde fayda var.

@uguryilmaz144 bence cildiniz daha hassas diger kisilere gore. Tozla ter benzer etkiyi bir cok kiside yapabilir. Bi sıkıntı yok bence.

Bu dediğiniz kışın mı oluyor

@Arınç
vücud ısısı arttığı zaman

@MuhammedAAA @İbrahim YÜCEDAĞ @Okan111 ve bu kaşıntıyı hisseden tüm arkadaşlara.
1 elektrikli şohben kesinlikle yapar. Suyun içindeki mineralleri elektrik yükleyip verdiği için mineraller deriye ve saça yapışır.
2 sabun ve sabun içerikli her madde. Uzak durun.
Sadece kaşıntı değil cilt kanseri olmamak için uzak durun.
Daha 2 ay önce Johnson bebe markası kanserojen olduğu için İngiltere den atıldı.
Çok zorda kalırsanız dalin onun haricinde şampuan, sabun ve duş jeli olmadan sadece suyla yıkanıp temiz havlu ile kurulanıp( silinip) çıkmak. Bu kurulanma fazla olan yağı vücuttan yeterince uzaklaştırır, deri florası ölmez ve her zaman kendine yaren bir deriniz olur.
Terlerken kaşınmaya(ormana girince) nemlenmeye başlayan derinin gözeneklerine doluşmuş sabun artıklarının ter gözeneklerini yakmasıdır. (Dövüş klübü filmi) toz halindeki asit suyla karışınca aktive olur. Sönmemiş kirece kuru elle dokunursanız eliniz yanmaz ama ıslak elle dokunursanız yanar. Aynı şekilde derinize toz halde sönmemiş kireç serpersek terlemeye başladığınızda minik yangılar kaşıntı olarak anlaşılır.
Bir çok kozmetik ürünü petrol ve türevinden yapılıyor hatta neredeyse Güneş'in değil güneş kremlerinin kanser yaptığı ispatlanacak.
Kulağa biraz pis, hatta titiz biri iseniz imkansız gelebilir ama öyle kötü kokup vücudunuzda yaralar çıktığı falan yok ben tuvalet haricinde sabunu ve şampuanı hayatımdan çıkardım ancak sakatlıklard viks yada diğer merhemlerin deriden çıkması için dalin bebe kullanıyorum okadar.
Denemesi gayet bedava.

Konu biraz daha devam ederse cilt kanseri bile olabileceksiniz :) Tahminime göre yaşadığınız fazla terleme ortamdaki kirli hava ile gözeneklerinizi kapatıyor. Vücudunuzda bu duruma tepki veriyor. Sadece kıyafetten yada saçınıza sürdüğünüz kimyasal maddelerden oluşacak diye bir kaide yok. Terleme azalınca geçen bir kaşıntıysa sıkıntı yapmayın. Rahatsız edici bir durum fakat bunlar olabilen şeyler. Vücudunuzun anlamlı tepkileri ...
Ek olarak allerjik bir durum olsa sadece efor esnasında olmaz. Allerjik etmenler vücudunuza ilk girdiği andan itibaren başlar :)

@MuhammedAAA Muhammed cevapların hepsini okuyamadın yazacağıma benzer birşeyler var mı bilemiyorum ama, şöyle bahsedeyim, bu duruma egzersiz alerjisi de deniyor, giydiğin kıyafetlere dikkat et hangi tür şeyler kaşındırmıyorsa onları tercih etmeye çalış, bu durum genel olarak lenf bezlerinden kaynaklanıyor, yenebilmenin tek yolu egzersize ara verip aynı şekilde üzerine gitmen zamanla yeneceksindir. Ama bu bir süreç egzersizler sonrası hala aynı şikayetlerin devam ediyorsa o zaman bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim. Koş ve bisiklete bin kendine 1 ay ya da birkaç hafta ver eğer tahmin ettiğim durumdansa atlatırsın.

Kız arkadaşım aynı sorunu yaşadı koşulara başladık önceden yürümekte bile sıkıntı yaşamasına rağmen şimdi gayet iyi koşuyo ve 10 km koşusuna hazırlanıyoruz sadece 2-3 haftada bu yolu katettik. Çok zor bir durum umarım atlatırsın.

Öncelikle dediğiniz şeyleri bende yaşadım, en ufak bi atraksiyonda hemen fizyolojik olarak batmalar vs oluyordu, ayrıca sigara kullanıyordum. Doktora gittiğimde dediği şey şu vücudun hareketsiz olunca kan dolaşımın, metabolizman yavaş. En ufak bir aktivitede kan dolaşımın hızlandığından kaynaklanıyor demişti. Şuan sigarayı bıraktım düzenli spor yapıyorum, en ufak bi kaşıntı yok. Giyim kuşamla alakası yok. Çünkü heyecanlandığımda da vücudum aynı tepkiyi veriyordu, yazın daha sık oluyordu. Çıplak üstle otururken dahi oluyordu. Korkulcak birşey değil.

Profil fotomda da gördüğünüz gibi malum kıllı birisiyim, tahminime dayanarak bu sorunu yaşayanların hepsinin yada büyük çoğunluğunun sebepsiz yere vücut kıllarını aldığını ( hani bizim camia çok meraklı bacaklarının kollarının herbir yerinin kıllarını traşlamaya) ve bu yüzden bu sorunu yaşadığını düşünüyorum.

Siz traşladıkça o kaşıntılar devam eder.

Bende de aynı sorun var hafif sıcaklayınca deli bir şekilde karşıntı oluyo sanki iğne batarcasına . Yukarda fazla su tüketmediğinden olabilir yazmış biri ben fazla su içmiyorum bu aralar bana mantıklı geldi . doktora gittiysen ne dedi ?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Aynı sorun kafamda vardı ama şampuan kullanmayı bıraktıktan sonra geçti. Yani geçmekten kasıt çok az seviyelere indi. Uzun zamandır yeşil sabun kullanıyorum ve gerçekten bana iyi geldi. Vücudumda da eskiden oluyordu ama sanıyorum bunun sebebi giydiğimiz giysilerin yıkanma şeklinden yani deterjandan kaynaklanıyordu galiba. Tam emin değilim ama bu konuda doktora gitmek iyi olabilir.

Ben de bu aralar şu polyster işine takıldım. Herşeyimiz polyester. Acaba polyester alerjisi olabilir mi sizinki

Hocam aynı kaşıntı sıkıntısı bendede var ya bu duruma bir çözüm bulabildinizmi acaba?

• Beğen
Ben terleyince sırtımdaki sivilceler çok deli yanarlardı sivilcelerden kaynaklanabilir belki.

• Beğen
Geri