Scudo Sports

Temmuz ayında Van'dan Karadeniz'e

Muhammet65

Üye
Tepki
55
İsim
Muhammet
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhabalar 4 yıldır ara ara 80 - 120 km arası turlar yapıyordum. 30 haziranda üniversiteden mezun oluyorum . O kadar yıl okuduktan sonra artık biraz tatil yapıp kafamı dağıtmam lazım diye düşünerek ve buna bisikletle uzun yol hevesimi de katara Van'dan çıkıp Karadeniz'e eğer sonrasında vakit kalırsa İstanbul'a geçmeyi düşünüyorum. Kurban bayramı münasebetiyle 11 yada 12 temmuzda yola çıkacağım. Şuanda bisikletimi bu yolculuğa hazırlıyorum ve bazı konularda sizin yardımınıza ihtiyacım var.
şimdilik ön bagaj olarak demir ayarladım ve büyük ihtimal ya bir çanta yada çadır tulum mat 3lüsünü öne bağlayacağım .
şuan kadroya üçgen çanta aldım.gidona yakın olan kadro üstü çantayı da vakti zamanında kendim yapmıştım :)

1) kelebek gidon takmayı düşünüyorum fakat hangisini alacağıma karar veremedim taviyeleriniz nedir ( fiyatının yüksek olmaması benim için önemli)
2) suluk artırmayı düşünüyorum sizce şimdiden artırmama gerek var mı suları çantada taşıyıp mevcut suluğu mu kullanayım ( aklımda maşalara suluk bağlayıp sağlı sollu su taşımayı düşünüyorum )
3) yol için yanıma yedek parça olarak almam gereken parçalar var mı ( lastik tamir kiti pompa alyan vs var)
4)çamurluk taktıracaktım tur bisikletleri için olan uzun ve lastiğer yakın olan model olmamış takılamamış bisikleti bakım için bıraktığım usta söyledi . çamurluksuz çokmu rezil olurum yoksa sportif modellerden takayım mı?

şimdiden teşekkürler
Henüz rotamı çizmedim her türlü rota ve uğranması gereken noktalar tavsiyenize açığım.

Dosyalar

• IMG-20220519-WA0016.jpg
    IMG-20220519-WA0016.jpg
    92,6 KB · Okunma: 40
  • IMG-20220519-WA0017.jpg
    IMG-20220519-WA0017.jpg
    131,8 KB · Okunma: 39
Scudo
Çok güzel bir karar ve hedef, geriye dönüp baktığımda üniversite tatillerinde uzun yol yapmadığım için hayıflanıyorum.
Öncelikle forumda uzun tur için olması gerekenleri içeren başlıklar var diye hatırlıyorum, oradan kendinize liste çıkarın çünkü burada söylenecek her tavsiye öznel durumlar. Mesela ben yıllardır çamurluksuz kullanıyorum bisikleti ( Kışın kullanmadığım için önceliğim olmadı) aynısı kelebek gidon için de aynısı geçerli. Mevcut bütçenizi daha önemli parçalar, aksesuarlar için harcayın. ( yedek iç lastik, tamir seti vs gibi)

Kendi listenizi burada paylaşırsanız, daha verimli geri dönüşler olacaktır. Bir de her tur yeni deneyim, bazen yanınızda taşırsınız kullanmazsınız, bazen de kullanmadım diyerek bıraktınız en önemli ihtiyacınız olur.

çok teşekkürler , mesajınızdan sonra bahsettiğiniz konuyu araştırdım birkaç başlık buldum . eksik malzemelerimi de not aldım ( telefona yazdığım için şuan aktaramıyorum ama yazacağım burayada )
daha önce otostopla gezdiğim için az çok kamp malzemelerim tam . bisiklet içinde mesela yedek iç lastiği unutmuştum onu ekledim.diğer malzemeleri de yazıyorum.
yarın bisikletim hazır olacak fotoğrafını ve malzeme listemi atacağım.

Tekrardan rota hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum (başka konu linkleri de gönderebilirsiniz)

Geri