Ne zaman bir Karadeniz Rotası görsem hep bir sahil boyu çizgi gidiyor aşağı doğru

İşin şakası bir yana size harika bir rota çizdim fakat biraz zor ve harika doğalar göreceğiniz.
Kendi yaptığım turlardan bilgiler ile size önerim veya rotanıza ekleyeceğiniz maceranın üst bölümünde olacak bir tur .
Şimdi Karadeniz'i sahil boyu geçmek ve uzungöl ayder gibi bölgelerde aa güzel bir yerler varmış diye zamanınızı öldürmeyin.
Uzungöl'e geçen gün bayburt üzerinden indim.
Ticari kimliği dışında Çam ağaçları var bolca çokça insan vs.
Ayder'de keza öğle ama yukarı bölüm yaylaları güzel gerçekten gitmedim ama fotoğraflarından gördüm

ve tur yapan büyüklerim var.
İlk önce tur rotasını göstereyim size
(link)
Giresun'a geldiğinizde çıkış bölümünde
Giresun-Dereli Sapağından İçeri giriyorsunuz Şebinkarahisar yolunu takip edip hiç sapmamak üzere devam ediyorsunuz.
Dereli ilçesinden sonra Kümbet yaylası sapağı var , kümbet yaylasına oradan gidilmeyerek pınarlar beldesindeki şelaleyi görmek için devam ediliyor.
Eğer istenilirse Şebinkarahisar'a inen Eğribel geçidinide görebilirsiniz fakat 2200 lerin üzeri
Pınarlar ve şelaleyi geçtikten sonra biraz tırmanış yaparak ileride tekrar sola saparak kümbet yaylası var 1710 rakımda bulunuyor.
Konaklama yemek vs hepsi var.
Gezmek için ideal. İstenilirse 2.gün 2000 metrelere kadar çıkabilir
''Kendi yaptığımız tur ve videoları youtube kanalımda bunun 1 tanesi daha var kışın yaptığım.
İsterseniz 2. gün Çıkrık kapı yaylasına devam edebilir yolu fena değil.
ve orada kimsenin bilmediği ;
Bilgisini verdiğim.
Çin seddinden sonra dünyada ikinci büyük yapıt Giresun'un Çakrak köyünün, Çıkrıkkapı yaylası sınırlarında yer alan Hacı Abdullah Duvarı'dır.
Hacı Abdullah Zade tarafından 1610'lu yıllarda Rum işçilerine yaptırılan bu dev yapının uzunluğu 7500, yüksekliği ise 1.5 metre.
Gidip görülebilir.
Oraya kadar hamamlar,eski tarihi kiliseler dere boyunca size eşlik edecek sesler..
Tamamen oval çizerek Giresun'dan sonra Yağlıdere üzerinde Espiye'ye iniyorsunuz.
Tirebolu üzerinden Doğu Anadolu sınırlarına girebilir , Oradan Erikbeli yaylasında çama doyabilirsiniz.
Tabi benim çizdiğim bu bölümlerin zorluğu üst seviye. 2300 2400 metrelere Oradan inilip Trabzon , Maçka'ya gidebilir Sümela'yı gezebilirsiniz.
Sahilde pek bir şey yok girdi çıktı yaptı yapmayın diye ben sizi dağlardan götürmeye çalışıyorum

Buradan aman Karadeniz çok gelir bir Doğu Anadolu'ya girelim sonra tekrar Karadeniz'e ineriz derseniz.
Altındere milli parkından veya tekrar ana yola inerek devam edin derim.
Ana yolda Vauk geçidi var 1800 metre.
Oradan Bayburt'a inebilir orada baskı müzesini dolaşabilirsiniz.
Tabi dedik illa uzungöl'e iniş yaparız.
Bayburt'dan uzungöl'e harika bir iniş var.
(link) albümden fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
Fotoğraf taze ve yenidir

Fakat benim cizdiğim rota çaykara üzerinden gidiyor.
Birde meşur derebaşı ''rus yolu virajları varı '' orayı inmek istedim ama bir daha sonraki tura artık.
Oradan Çaykara'ya sonra Trabzon OF'a inebilirsiniz.
Görele'den Sis dağına gidin derimde 2200 metre ve orası benim rotam

çok zorlu bir yerdir.
Sizlere öneri yapabileceğim yerler bu kadar ekleyip çıkarabilirsiniz..
Serkan Namazcı.