Scudo Sports

Temizlikten sonra ortaya çıkan arızalar

yunus50

Üye
Tepki
75
İsim
Yunus Emre Karaman
Bisiklet
Bianchi
Öncelikle herkese merhaba. Ben Ümit bisikletin Alanya modelini kullanıyorum. Avatarımda gözükmekte. Bugün ilk kez temizlemek istedim. Çünkü karda ve yağmurda binmiştim. Çok fazla kirlenmişti. Henüz bu konularda yeni olduğumdan ve final haftası nedeniyle fazla vaktimin olmaması nedeniyle bir ıslak bir de kuru mendil alıp silmeyi tercih ettim. Hemen hemen her yerini sildikten sonra son bir kez bisikleti ters çevirdim ve zincir sistemini hem kontrol ettim hem de biraz öğrenmek için inceledim. Başka hiç bir şey yapmadım.

Sonra bisikleti düzeltip bindiğim zaman ön frenimin daha az tuttuğunu fark ettim (ayrıca ön frenimi sıkınca aşırı rahatsız edici bir ses geliyordu jantı sildikten sonrae da bu ses gitmedi)ve de hız ölçerim çalışmıyordu. Daha doğrusu ilerleyişimi algılamıyordu. Saati ve şimdiye kadar hesapladığı mesafe bilgileri vb. duruyor. Ama hız göstergesi hep sıfır. Bunların nedenini ve çözümünü sormak istiyorum.

Hız ölçerim bu:
(link)

Scudo
@yunus50 jantların fren şeridini sabunlu bezle sil nemini al durulamadan bırak kurusun. Hem fren tutuşu artacak hemde sesten kurtulacaksın. Ses pabuçların karda donmasıyla elastikiyetini kaybetmiş kartuşlardanda geliyor olabilir. Pabuç değişimi belki gerekebilir. Hız ölçerine gelecek olursak. Jantın üzerinde telde vidalı mıknatısları vardır. Bu mıknatıs saatin kablosunun maşadaki yeriyle aynı hizada değil ise hızını ölçemez ve sana veri aktaramaz. Bunları kontrol edersen devam eden sorunların için elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım.

@enqinHLC çok teşekkür ederim söylediklerinizi yarın uygulayacağım ve mıknatısı kontrol edeceğim. Şimdiye kadar çalışıyordu hız ölçerim ve mıknatısın yerinden oynadığını sanmıyorum. Kontrol edeceğim ama.

Merhaba. Hız ölçerin sensör ve mıknatısının karşılıklı olması gerekiyor. İkisinden biri oynamış olabilir. Aralarındaki mesafenin 5mm'den fazla olmaması gerekiyor.. Bunları kontrol etmenizde fayda var..

Fren için ise V frenden anlayan ustaların yorumlarını bekleyiniz..

@yunus50 temizlik esnasında yüzeyi sağa sola oynamışsa okumaması normaldir. Kontrolleriniz sonucunda çalışmıyorsa o konuda aynı modeli kullanan kişilerden yorum beklemek gerekmekte. :D

• Beğen
Tepkiler: yunus50
aynı aleti bende kullanıyordum,büyük ihtimal hız ölçerin gidona takılan apartı ile ilgili temassızlık var, hız ölçeri yuvasından çıkarttığında ortada 2 adet parlak renkli top şeklinde metal göreceksin,aleti taktığında onlara temas etmesi lazım, 1-2 kere çıkart tak yine çalışmaz ise başka bir yöntem daha var fotoğraf ile yardımcı olurum

• Beğen
fren papuçlarına yağ gelmemesine gikkat edilmeli gelirse değiştirmekten başka çare yok

• Beğen
Aynı km saatinden kullanıyorum; mıknatısı ve alıcıyı kontrol edin, hizalaması kaymıştır muhtemelen. Baya yakın olması gerekiyor ayrıca mıknatısla alıcının yoksa çalışmayabiliyor.

Fren pabucuna da gelecek olursak stok pabuçları yani aldığınız zaman üstünde bulunan pabuçları problem yaşamanızda değiştirmenizi tavsiye ederim. Baradine V955 olması lazım kullandığım pabuçlar, bu pabuçları kullanırsanız hem frenleme performansınız artar hemde ses sorununu çözersiniz. Ses olayı da pabuçların ömrünü tüketmesiyle, ıslanmasıyla(bazı modeller ıslanınca ses yapabiliyor), janttaki fren yüzeyinin toz, kar suyu vb. gibi nedenlerle kirlenmesiyle yapabiliyor. Zira stok pabuçları kullanıyorsanız janttaki fren yüzeyini inceleyin simsiyah olmuş olabilir, bende öyleydi. Pabuç değişimiyle çözebilirsiniz.

Frenleme performansının azalması da eğer jantın fren yüzeyini ıslak mendille temizlediyseniz bununla açıklanabilir. Durulanması gerekebilir eğer ıslak mendil pabucu kayganlaştırıcı bir madde içeriyorsa.

Dediğim aşamaları uygulayın, bir problem olursa gene yazarsınız.
Sağlıklı pedallar! :)

• Beğen
@Kürşatt Temizlenebiliyor, yağ güzelce temizlendikten sonra pabucun ömrü bitmediyse kullanmaya devam edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Buyuk ihtimalle masadaki hiz olceri kaydirmissinizdir yada janttaki miknatisi kontrol edin kesinlikle ayari kaymistir

• Beğen
@pohuman hız ölçerin hiç bir elemanı yer değiştirmemiş sağlam bir şekilde aynı 3 hafta önce mont ettiğim şekilde duruyor.

@ommemo dediğiniz şekilde inceledim ve en az 7-8 kere takıp çıkardım ve her seferinde denedim fakat tekerin dönüşünü algılamamaya devam etti ne yazık ki.

@Kürşatt fren pabuçlarını değil fren pabuçlarının jantı sıktığı yüzeyi sildim ve simsiyah bir leke çıkmıştı. Daha sonra kağıt mendille kurulamıştım. Olan oldu :kötü:

@sspl hız ölçerin bütün elemanları daha önce çalıştığı zamanki yerlerinde her hangi bir kayma yok bugün kontrol ettim. Fren konusunda ise dediğiniz gibi jantın pabuçlarla durdurulan yüzeyinde simsiyah bir leke çıktı ıslak mendille silince. Daha sonra kuru kağıt mendille tekrar sildim kurusun diye. Sorunu çözemezsem dediğiniz pabuç modeliyle değiştireceğim. Teşekkür ederim.

@ocnby hız ölçerin maşadaki, jantlardaki, ve gidondaki parçalarında herhangi bir kayma yok hatta fotoğrafını atayım.hız.jpg

@yunus50 @sspl Kardeşim yanlış yazdım kusura bakma disk fren balatalarından bahsetmek istemiştim. Tabi v frenlerede yağ tavsiye edilmez ama evde kullanılan yağ çöz spreylerle jantı ve balatayı güzelce temizlersen sorun düzelebilir diye düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: yunus50 ve sspl
@yunus50 bu şekilde algılarsa bir mucizedir zaten :) ekteki gibi yap dene çalıştığını göreceksin

Dosyalar

• AsYj9UmjjKy7bntHyHNRVLQErwKDe0S6GGBaDgtjEOFe.jpg
    AsYj9UmjjKy7bntHyHNRVLQErwKDe0S6GGBaDgtjEOFe.jpg
    39,7 KB · Okunma: 22
  • Beğen
@sspl 3 hafta boyunca mucize eseri çalıştı o zaman :) peki yarın ekteki gibi tekrar monte edeceğim teşekkürler.

Sadece mıknatısın vidasını gevşetin, ucunu şekildeki gibi yönlendirin ve tekrar sıkın. Denedim şimdi inanın bana benimki bu şekilde çalışmıyor :)

Dosyalar

• 12498606_10153881376022235_1047649868_n.jpg
    12498606_10153881376022235_1047649868_n.jpg
    31,3 KB · Okunma: 12
  • Beğen
@sspl tamam çok teşekkürler yarın mıknatısı düzeltip sonuçtan haberdar edeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: sspl
@sspl bugün jant telindeki mıknatısı dediğiniz gibi ayarladım ve hız ölçerim tekrar çalıştı çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: sspl ve Engin er.
@yunus50 Rica ederim, kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Geri