Scudo Sports

Temel bilgilerle MTB yarışını anlatırmısınız?

Ubeyd

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Carraro
Bisiklet yarışları konusunda tamamen sıfırım en fazla TV'den izlemişliğim vardır.Bu işin tekniği nedir ne yapmak gerekir nasıl yarışılır anlatırmısınız?

Scudo
Siftahı ben yapayım. Benden daha deneyimliler devam ederler.
İlk önce kondisyonunuz iyi olmalı, 100 km yi dinlenmeden gidebilecek seviyede olmalısınız. Teknik iniş bilgisi sahibi olmalısınız. En azından eliniz yatkın olsun. Yüksek konsantrasyon seviyesinde sürmelisiniz ki bu benim tecrübemdir öyle yüksek olmalı ki biri size bağırdığında onu neredeyse duymamalısınız. Sadece ne demek istediğini anlamalısınız ve size göre özümseyip uygulamalısınız. Mesela bir teknik inişe yaklaştığınızda hızlı geliyorsanız birisi size yavaş diye bağırdığında teknik inişe yaklaştığınızı anlayıp hızınızı düşürmelisiniz. Aynı yerden (mesela bir yokuş) defalarca geçeceğinizi hesaplayıp kendi gücünüze göre bir dişli kombinasyonu oluşturmalısınız. Suyunu susamadan içmelisin (açıklaması uzun araştırıp bulabilirsin). Yol vermeyi ve yol istemeyi bilmelisin.
Birde bunlar teorik bilgilerdir daha bir yarış ortamında uygulama fırsatım olmadı.
İyi günler...

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
arkadaşlar bu konuda tecrübe sahibi olan biri var mı yahut forumda konu mevcutsa söyleyin en azından...

• Beğen
Tepkiler: çağdaş atan
Bu iş burada öyle bir iki sayfayla yazılıp anlatılamaz,yapılsa da pek faydası olmaz.Yıldız Korusunda uygulamalı derse ne dersin?Duvarında devam edelim.

arkadaşlar benim bu konuda bilgilenme isteğim hala taze yardımcı olabilecek var mı?

benimde bir sorum olacak bu kategori 1 kategori 2 kategori 2.2 yazıyor bazı yarışlarda bunlar ne anlama geliyor lisansların dereceleri mi var

@savaş kahraman

Ya yarışçıların önceki yarışlara göre derece sıralamasıdır. Yada Elit Erkek, Elit Kadın, U15, U17 vs. gibi yaş kategorileridir.

Uzun uzun birşeyler yazabilirim ancak şu an pek fazla zamanım yok ancak konu ile alakalı bazı makaleleri sizinle paylaşabilirim umuyorum ki merak ettiğiniz pek çok soruya yanıt bulacaksınız

(link)

(link)

Geri