Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TEMA Yararına 10.000 km Pedal Çevirdi

• Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim

Silinmiş hesap
(link)

Bisikletle Parasız 10 Bin Km Pedal Çevirdi

Konak Belediyesi ,Tema yararına Bisikletle Parasız 10.000 Km Türkiye Turu ve Türkiye Fotoğrafları “İzmir ve Antalya” sergisi açan Hasan Söylemeze Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde ev sahipliği yaptı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına bisikletiyle yola çıkan gazeteci ve fotoğrafçı Hasan Söylemez,11 Temmuz 2010’da cüzdanındaki banka kartlarını kırıp, son parasını da çocuklara dağıtarak, yanına hiçbir para almadan Türkiye’nin sınır bölgelerini bisikletle gezmek üzere yola çıktı. Yedi buçuk ayda 9 bin kilometre pedal çevirerek sırasıyla Karadeniz,Doğu Anadolu,Güneydoğu Anadolu,Akdeniz ve Ege Bölgelerini pedallayarak Balıkesir’in Edremit ilçesine ulaştı.Yolculuk bitene kadar parayı kendi hayatından çıkaran Söylemez, gittiği her bölgenin kültürel değerlerini, çeşitliliğini,insanlarını ve yaşam tarzlarını ;hem turist, hem gazeteci, hem fotoğrafçı hem de o hayatı yaşayan sıradan bir insanın gözüyle fotoğrafladı.Çektiği fotoğraflar ve yazdığı yol hikayeleriyle Anadolu insanını farklı bir bakış açısıyla yansıtarak dünyaya tanıtan gazeteci tüm zorluklara rağmen tüm azmiyle yoluna devam etti. Son olarak yolu İzmir’e düşen Söylemez, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde fotoğraf sergisini açarak tüm elde edilen gelirleri Tema Vakfı’na bağışladı.Gelirlerin kendisine hiçbir katkı sağlamadığını bunu sadece yardım kurumları için gerçekleştirdiğini belirten genç gazeteci “Benim amacım belli; ben yola çıkmadan 3 hafta önce bisiklet aldım.O benim yol arkadaşım,dostum oldu.Bugüne kadar bisikletle yola çıkan,Türkiye’de gezen insan sayısı çok azdır. Gururumun üzerindeki perdeyi kaldırdım ve yola parasız çıktım. Birçok yere gidip karşıma çıkan engelleri aştım ve bunları fotoğraf olarak sizlere sundum. Bize bu imkanı sağladığı için, beni sizlerle buluşturduğu için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederim” dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, amatör spora ve sporculara belediye olarak sağladıkları katkıları anlattı. Bisiklet kullanmanın da bir amatör spor dalı olduğunu hatırlatan Tartan, Hasan Söylemez’in gerçekleştirdiği fedakarlıktan övgüyle söz etti. Tartan; “Bisiklete karşı bir sempatim var. Ben de kendi bisikletimle fuarda geziyorum. Konak Belediyesi olarak yasalar çerçevesinde yerimiz yettiği kadar Gültepe de bisiklet ve koşu için büyük bir alan yapmayı düşünüyoruz. Çok keyifli çok güzel bir spor. Genç arkadaşımız çok mütevazı ve çok ilkeli davranıyor .Projesini çevre için yapıyor. Hasan Söylemez’i bu konuda kutluyorum ”dedi.

iyi forumlar

Scudo
12 mart cumartesi hasan söylemez disko kralında olacakmış.izlemek lazım eminim çok eğlenceli anıları vardır anlatacak.

• Beğen
Tepkiler: H.Davut Pınar
ğerçekten güzel bir türkiye turu hemde beş parasız helal olsun diyorum
anlatacak bir çok anıları vardır elbette cumertesi disko kıralında izleriz artık.

Dikkatinizi çekmek isterimki , kendisi sadece tema için değil, bu konuda haberlerde cıkmış , bazı şeylerin parasızda olacağını okullara ve benzeri şekilde ihtiyaç sahiblerine yardım yapılabileceğini göstermiştir. Parasız 10bin km türkiye turu altında tur bitmiştir

Paylaşım için teşekkürler...

@s7evin07

aynen gerçekten çok zor olmalı:rolleyes:
HELAL OLSUN

Geri