Scudo Sports

Telefonu Aksiyon Kamera olarak kullanma aparatı

Emre Özhan

Forum Bağımlısı
Tepki
954
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba.Sizlere yakın zamanda bir araya getirdiğim parçadan bahsedeceğim.Sizlerde benim gibi arada çekim yapacaksanız ya da aksiyon kameraya fazla para vermekten çekiniyorsanız bu parçalar ile ilgilelebilirsiniz.Bunun için Aliexpress ten 3 tane parça sipariş etmek gerekti
1 telefon tutma aparatı
Screenshot_1.jpg
2 Ara bağlantı parçası
Screenshot_2.jpg
3 Aksiyon kamera için askılı gögüs aparatı
Screenshot_3.jpg

sonra bunların hepsini birbirine geçiriyoruz zaten tam uyumlular uydurma gibi birşey yapmıyorsunuz
P_20160809_231108.jpg
bir tek vida lazım oluyor ek yerine onuda takınca işlem tamam oluyor
P_20160809_231314.jpg
Askı aparatı gerçekten çok sağlam ayrıca gerginliği de ayarlanabiliyor plastiği kalın ve sağlam
burda da aliexpress linklerini veriyorum
(link)
(link)
(link)

son olarak ta çekilmiş videosu tabiki cihaza göre farklılık gösterecektir

Scudo
Tebrikler güzel fikir

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
Güzel , düşünülebilir, ancak kaza yaparsam 1800 liralık telefonumun değil 300-400 liralık ekşın kemimin kırılmasını yeğlerim..

İlk olarak telefonların görüş açısı pek iyi olmadığından mesela 120 derece bile olduğunu sanmıyorum ki şuan ki gösterdiğiniz tes videosu bence en fazla 90 derecelik açıyla çekiyordur. Ve telefonun hafızasının cidden iyi olması gerekli, lakin 10dklık bi video çekmenizin bi faydası olur mu pek sanmıyorum.

Aksiyon kamerasını ne için kullanacağınız da önemli tabii ki, vlog mu yapacaksınız, güvenlik için mi, taksi/dolmuş gibi araçların tacizini önlemek için mi bir kez daha düşünmek gerekli.

Örneğin, kullanmış olduğum SJCAM SJ4000 aksiyon kamerası 32GB hafıza kartı ile 1080p kayıdı 4:30 saate yakın kaydedebiliyor.

Telefonda FPS ayarı, ışık vs ayarları olacağını da pek sanmıyorum. Eğer "gardaş ben aksiyon kamerasına para vermem" diyorsanız tabii ki telefonla çekmeniz bi alternatif olacaktır. Fakat her 30dklık videodan sonra silmeniz gerekebilir. Lakin en kalitesiz görüntü de bile çekseniz telefonda büyük bi yer kaplayacaktır diye düşünüyorum.

Ek olarak, telefon çalarsa, anagil babagil veya manita ararsa kayıt durabilir.

Saygılar, sevgiler, iyi akşamlar.

• Beğen
Asfaltta neyse de biz arazi binişlerinde sürekli düşüyoruz, Housing'in içindeki kamera bile kırılıyor. Telefon üzerinde case bile olsa duman olur.
Bence macera aramayın kendinize. 100 Dolarlık kamera alın kullanın 2500 liralık telefonunuz sağlam kalsın.

OIS desteği olan bir kameraya sahip telefonunuz varsa misal HTC 10 gopro yanında biter,birde balık gözü lens alınır 10 liraya,ama düşersem o telefonun halı ne olur ayrıca gogsumde 3000mAh bir lityum iyon pilin patlaması hayatta son isteyeceğim şey olur..

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler fakat ben bunu en fazla 10 dk lık çekim için kullanıcam öyle de tavsiye ediyorum.Aksiyon kamera yerine bunu kullanın değil anlatmak istediğim.İniş videosu olur kısa videolar için elle değilde sabit bir yerde çekmek için

Gayet iyi bir fikir. Aksiyon kameralarının fiyatları düşünülünce ve batarya performansı, bu iş baya mantıklı gözüküyor.

• Beğen
Olabilirliği var.

Görüş açısı mercekle çözülür. Kayıt süresi sıkıntı değil. tak bi 128 gb kart olay bitsin. alırsın 720p ye sabahtan akşama kaydeder. ayar konusunda cep telefonunda sınır yok. her ayarı yapılabiliyor. note 4 120 fps kayıt yapar mesela.

ben arabada autoboy programıyla kayıt yapıyordum efsaneydi.

en büyük sıkıntı düzgün monte etmek. bi düşerse telefon komple çöp olur.

Geri