Scudo Sports

Telefonlara indirilen köpek kovucu işe yarıyor mu?

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Telefonlara indirilen köpek kovucu işe yarıyormu tecrübesi olanlar yardımcı olabilirlermi

Scudo
Ben gecen sene yazin sinek kovucu indirdim hayatimdaki en buyuk sinegi gordum :)

köpek kovucu deneyen yokmu

en iyi köpek kovucu şu el fenerli görünümlü şok cihazları var 7-8 tane çoban köpeğinin ortasında kaldık ki çok saldırgandılar sesinden acaip korkuyorlar ve de kaçıyorlar tavsiye ederim...dazer denilen köpek kovucuların işe yaramadığına şahit oldum ancak şimdiye kadar o el fenerinin sesinden kaçmayan köpek görmedim :) iki ayaklılar içinde caydırıcı olacağını düşünüyorum :)

kesinlikle çok daha insani ancak buda bir tehlike köpek havlayıp yaklaşınca ona kek verirseniz bunu bir pekiştireç olarak algılar ve buna koşullanırsa vay kek-bisküvi vermeyenin haline :D şok cihazını 5 aydır taşıyorum ve zaten kalabalık gittimiğimiz zaman bisikletten inip köpeğe bağırarak karşılık vermek yeterli oluyor ancak geçeceğim yolda yaygarayı koparan köpek oldumu bisikletten inip elime şok cihazını alıyorum velevki saldırır diye ki o raddeye gelmeden sesini duyunca zaten kaçıyorlar şükür hiç bir canlıya direkt olarak kullanmadım umarım kullanmamda...

@Metindurak zaten sakinleştirici komutlar verip bisküviyi veriyo sonrada devam ediyoruz grup olunca ama teksem yokuş yukarı çıkmıyosam basar giderim

Arkadaşlar merhaba.. Köpeklerli çok seven birisi olarak bildiğm birkaç şeyi aktarmak istiyorum.. Köpeklerin sağırlık oranı yüksektir.. Köpek tekil haldeyken davranışı ile çete halindeyken davranışları da çok farklıdır.. Tekil haldeyken sen yaklaşmadıkça çok fazla saldırgan olmuyorlar.. Eğer dişiyse ve yavrusa varsa ve çok dibinden geçersen bir ihtimal.. Ancak şehir dışında özellikle çöplük vs yerlerde köpek çeteleri oluyor, bunlar yiyecek bulamadıkları için çok aç ve öfkeli olabiliyorlar, veya geçtiğiniz bölgeyi ciddi sahiplenmiş olabiliyorlar.. Şu videodaki gibi sakin durmanız , sürekli onlarla kontak halinde olmanız gerekiyor.. Usul usul yandan yandan ama çevrenizi de kontrol ederek geçmekte fayda var..

yani öylesi de mümkün... sürdüğüm alan genelde kırsal olduğu için (çoban köpeği vs ile karşılaşma ihtimalim daha yüksek) emniyet anlamında yine de taşıyorum... hiç bir hayvana zarar vermedim vermek gibi bir niyetim yok...

@Metindurak Bende de dazer var ama gerçekten çok işe yaramıyor, özellikle yaşlı bi delkanlı kangala denk geldiyseniz oralı bile olmuyo :) Bende dost maması denilen bu ufak paketteki mamalardan taşıyorum :)

@Metindurak ben de şehirde dolanıyom köpek korkusundan anca grupla gidiyorum kırsala

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@m.klcts
denemedim hiç ben genel geçer yöntemleri uyguluyorum... ancak en ilkel korku yüksek sestir...

• Beğen
@Metindurak evet bir seferinde bizim köyün yolunda çıkarken bir yer var 5-6 tane köpek var fırıncı satılmayan ekmekleri onlara veriyor orayı kendi yerleri bellemişler oradan geçerken ayağa kalktılar havlamaya başladılar onlar havladıkça ben hoşşt diye bağırdım her seferinde daha fazla bağırdım 3-5 bağırtıdan sonra dönüp oturdular bende sakince yürüdüm ama çok korkmuştum ayaklarım zangır zangır titriyodu

• Beğen
Geri