Scudo Sports

Tel sayıları hakkında yorumlarınız

Adaptör ile kullanılabilir ancak Deemax'in desteklediği lastik aralığı, Reba'nın içinden geçmeyebilir.

Scudo
Deemax 2.30-3.0 arasi destekliyor...
Ve bildigim kadar Reba'nin icinden 2.50 ye kadar her lastik geciyor.
Fakat Thru axel olayini iyi gormussunuz...Benim gozumden kacti.

Ben DeeTRAKS istiyorum.

Umarim birgun Turkiye'mizde secenekler inanilmaz cok olur...
O zaman cocugumuza gidip dogru duzgun FR bisikleti alabiliriz...
(Su sartlarda ben o gunleri gorene kadar cocugum olacak:p)

Alican, Reba'nın içinden 2,50 lastik belki "Denedim, oldu" diyenler vardır ama onun bir XC maşası olduğunu düşünürsen (ki aslında ilk çıktığı yıl olan 2005'te All Mountain diye geçiyordu) 2,25-2,30'dan yukarısını pek denememek lazım. Esneme gibi bir durumda tehlikeli olabilir.

Evet surtebilir...Haklisin...

Mesela benim jant yeni oruldugunde tam oturmamisti saniyorum...
Abandigimda iki tarafa bir surtme oluyordu...Araziye girmeye korktum o gun bir daha akord yaptik ve duzeldi...
Tora da 2.40 dan yukarisini kaldirmaz bence...
Kopruyle arasinda yarim santim kaldi benim lastiklerin:)
Konuya donersek...Ben hala Turkiye'de olabileceginden suphe duysamda, Eskisehirdeki abilerimiz Var diyorlar...Belki masa falan farklidir diyecegim:rolleyes: Bilmiyorum...:)
Foto gormeden pek inanamiyorum:)

@HaliliOzturk

konusunda haklısınız rebada 2.3 dan sonra sorun olabilir özellikle dişli kayalık lastiklerinde... Onun dışında Maehmet Kurt un titanyum hope göbekleri vardı ön 20mm ve normal maşayla adaptörle kullanıyordu canafar gibi kırmızı kırmızı...

@Alican

@HaliliOzturk

@Uğur Taşdemir

@oski

konun en başında tam olarak emin değildim ama şuan sonuna kadar arkasındayım, deemax jant seti rock shox reba sl maşayla kullanılıyo, ve kullanan arkadaşın tek sorunu maşanın yetersiz olduğunu düşünüyo bu yüzden dün rock shox psylo ile değiştirdik, öyle istedide :D Alican aklında hiçbi şüphe kalmasın :) Eskişehirde deemax jant var, ve reba sl ile kullanılıyo :) iki güne kadarda fotolarını koyucam, merakınız, şüphelerin yok olsun die :)

xc1000 deki Rigida zac 19 jant hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Kalite ve hafiflik bakımıdan neler dersiniz?

benim fren yanakları tırtıklı çelik jantlarım var yorumlarınız lütfen :D

3 telli jantlar var ayrı hava katmak için kullanıyorlar mesela :) telli derken 3 parmak gibi kalınlıkları

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Ben hiç saymadım ne veriyolarsa onu kullanıyoruz.... :p:D

Kim hortlatdıysa eline sağlık. Güzel bir konu bence aradan geçen bunca sene sonra yeni bilgilerle konunun zenginleştirilmiş lazım. Ama şu tel sayısı aslında sanıldığı kadar önemli değil tezi için ciddi ispatlar getirilerek...

Mugalatayı bir kenara bırakıp bu tel mevzuna geri dönmek istiyorum. 28 teli 24 telden 24 teli 20 telden ayıran hususiyet nedir. Peki seyahat velespitleri içün zamanın behrinde 36 tel kafi iken zamanımızda bu tel adedi 28 e neden iktifa eylemiştir. Bu hali bize serdedecek bir murad sahibi varmıdır.

@mehmetsunu Malzeme kalitesi arttıkça, aynı yükü kaldırmak için gereken tel sayısı düşüyor. Ayrıca örüm biçimleri de mukavemeti arttırıyor.
Son dönemde çıkan asimetrik örümler de bu işe yarıyor. Hem gücün daha kayıpsız bir şekilde iletimini sağlıyor hem de jantların mukavemetini arttırıyor.

Yol bisikletlerindeki 20 -veya daha az- telli jantlar ise, bu bisikletlerin zaten aşırı yükler kaldırmayacağı ve çok sert araziye girmeyeceği varsayılarak kullanılıyor.

Jant tellerinin sayısı, örüm tipi, tel kalitesi, jant çemberi ve kalitesi, profil boyutu, göbek tipi, lastik tipi, kullanıcı profili, zemin çok fazla detay etkiler... Tel sayısı arttıkça mukavemet de artar, ancak ağırlık da.. Özellikle yokuşlarda ya da düşük hızlanmalarda direnç sebebi iken yüksek hızlarda yelken etkisi yaratarak ulaşılan yüksek hızı koruma ve yüksek hızlara çıkma faydaları da vardır. Az tel, daha çabuk akor kaçmalarına, tel kopmalarına, jant kırılmalarına sebep olur..

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Geri