Scudo Sports

Tel gerginliği hakkında

keremcicek

Üye
Tepki
3
İsim
KEREM
Bisiklet
Salcano
Merhaba, resimde işaretli vida yerinden çıkmış idi yerine geri takip bir daha gevşeme olmaması için sonuna kadar sıktım bu seferde tel sanırım gevşedi çünkü ilk halini bilmiyorum bunun ayarı varmı http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160604/81e03adafb7f35a672a1b1404b018f6a.jpg

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
o vites ayariniz. suan duzgun vites atamiyor olmaniz gerekiyor. duzgun olana kadar oynamaniz gerek. ne cok gevsek ne cok sert.

• Beğen
Tepkiler: keremcicek
@keremcicek Vites tel gergenliğini ayarlamak için kullanılan vida o. Biraz vidayı gevşettikten sonra vites kolunun girişindede aynı işi tapan bir vida var. Orayı gevşeterek vitesin düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. Önerim videolari izleyin arka vitesle ilgili. Zor bir şey değil. Vites teliniz eskimiş bu arada. Bence değiştirmenizde fayda var.

O vidayı ne kadar sıkarsanız teliniz o kadar gevşer. Vitesi değiştirdiğinizde, vites geçmiyorsa o vidayı vites geçene kadar gevşetin.

• Beğen
@Deniz Duman
Tel eski olması gerginlik ayarını etkiler mi? Çünkü vidayı gevşetebildiğim kadar gevşettim şu anda en üst dişliye geçmiyor biraz daha açarsam da vida yerinden çıkıyor

@keremcicek
Peki L vidanızı kontrol ettiniz mi?

Vida sonra iken bile gergin değilse en gevsek hale al teli(yabi vidayı sık). Sonra alyanla telin tutan vidayı sök, teli 3-4 mm çek ve vidayı sık. Sonra barrel adjuster ile hassas ayar yap(vida ile elinle yarım tur sıka sıka/

• Beğen
@furkantrojka
Yakın zamanda h ve l vidalarına ayar yaptım. Vitese basıyorum geçiyor bırakınca geri atıyor bir alt dişe tel gerginliği ile ilgili sanırım. Dediklerinizi yarın deniyecem.

@keremcicek google da bulabilecegin bir dünya video var. Telin catallanmış. Gerginligi sabit yapmak onemli. Esneme olmayacak sekilde sıkarsan calışır. Ama degistirsen daha saglikli olabilir.

• Beğen
Bu konuda iki Türkçe video önerebilirim. Ben paylaşmış olduğum Geziniyo Bisiklet Kanalındaki videolardan bakım ile ilgili konularda ziyadesiyle faydalanıyorum.

Vites teli değişimi için:

Arka vites ayarı için:

Bende gevşetip sıkmak için kullanılan sol vites kolundaki yer bozuldu ne yapmam lazım yerine girmiyor. :(
627571530z.jpgShimano st-ef41 L

Bende gevşetip sıkmak için kullanılan sol vites kolundaki yer bozuldu ne yapmam lazım yerine girmiyor. :(
235574 dosyayı görüntüleShimano st-ef41 L
Bozuldu derken? Gergi ayar vidasi mi kirildi? Yoksa onu tutan yivler mi bozuldu?
Yivler bozulduysa sanirim yeni elcik alacaksiniz. Veya ayarlayip hizli yapistirici veya su tesisatcilarinin kullandigi teflon bant gibi birsey ile idare edebilirsiniz gittigi yere kadar. Ama telin hareketini engellemediginizden emin olun!
Gergi vidasi kirildi ise yedek parca veya bisikletcilerde cikma olarak bulabilirsiniz.

Benimde ön vitesim çok sert 2 ye zor geçiyor 3 e hiç geçmiyor dün bayağı kurcaladım o vidaları 3 e geçti ama çok zor geçti şu an yine geçmiyor bu sorun neyle alakalı

Tel borusunun içinde pas birikmiş olabilir

Geri