Scudo Sports

Tektro HDC-300 Problemi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Elimde bi takım yaklaşık olarak 100 km kadar kullanışmış Tektro HDC-300 hidrolik fren var.(hayatımda gördüğüm en kötü fren)
Bunu elimdeki başka bir bisiklete taktım.
Ön frende bir sıkıntı yok sadece disk ıslakken cıyak cıyak ötüyor.
Hadi onu geçtim.

Arka fren kolu resmen elciğe değiyor.Anca orda tutuyor.
Kolu alyan vidası ayarı yardımıyla dışarı alabiliyorum fakat bu sefer kol çok dışarda kalıyor.
Bunun hidrolik yağımı azdır ?
Yada derdi nedir ?

Scudo
Cıyaklama için balata spreyi ile temizleyebilirsiniz.Bir miktar azalabilir ama yağmurlu havada çoğu fren biraz ses yapar zaten.Arka freninde muhtemelen yağı az.

• Beğen
Tepkiler: NSDL
Aynen öyle Faruk arkadaşıma katılıyorum.

@Tunakan Önen

@M.FARUK

Anlıyorum,fakat baya bir ses yapıyor.
Yani korna kadar kullanıcak seviyde bir ses :)
Zaten kaliper içine baktığımda sanki 2pad arasında baya bir boşluk varmış gibi.
Sanırım öndede yağ problemi var?

Bu söylenen şeyler her frende olabilecek basit şeyler kaliteyi bunlarla ölçmek biraz yanlış olur,fren kolunda boşluk vardır tekrar yağın eklenmesi ve bu işlemin bilen biri tarafından yapılması gerekir,bisikleti ters çevirdiyseniz de olabilir. ''Ciyaklaması''nı önlemek için de balata temizliği,rotor temizliği önemlidir temizlik spreyi kullanmanızı öneririm. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: NSDL
Sanıyorum ortak kanı olarak problem "hidrolik yağ eksikliği" ?

@ozan aktürk

:D hava = boşluk

Boşluk olması için de dolu olmaması gerekir,dolu olmaması içinde yağın eksik olması veya hiç olmaması gerekir :)

HDC300'ler çok güvenilir bir fren setidir. Yaklaşık 1,5 yıl gelen prototip seti kullandım ve halâ bisikletimin üzerinde takılı. Bakımsızlıktan bu halde olsa gerek...

Dostum bende de aynı sistem var fakat senin şikayetlerinin hiçbiri bende olmadı, ıslakken sürdüm en ufak ses çıkmadı muhtemelen senin hdc ler bakımsız, bakımını yaptır derim ben.

@Abdülsamed AKBULUT hocam bakımsızlık demişsiniz ben de aynı sıkıntıyı yaşadım ve bisikletime aldığım günden sonra el sürmedim 1 sene sonunda elime aldım arka fren tutmuyor ayrıca belli süre sonra ses yapıyordu kuru havada. Servisler Zaten içler acısı. Ön arka Balata yer değiştirdik biraz düzelir gibi oldu ama yine de güven vermiyor.

Geri