Scudo Sports

Teknosa Şikayetimsi

observer

Forum Bağımlısı
Tepki
560
Bisiklet
Salcano
Merhabalar dün teknosadan 2699 tlye bir laptop aldım. medimarkt ta aynı marka aynı model bir laptopta karar kılmıştım aslında. sadece onun seri numarası 276 bu 277.
kasaların görünüşleri falan tamamen aynıydı. ram işlemci ekran kartı karşılatırdım aynıydı.
yalan olmasın ya 2299 idi ya 2399 yani en azından 300 tl daha ucuzdu.
şans o ki en son yine teknosadaydık karşılaştırmak amacıyla(emin olmak adına) ordaki laptopun özelliklerini çekmiştim görevliye gösterdim. aynı değil mi dedim. illaki farkı vardır falan filan dedi daha sorumlu gözüken birini çağırdı 10dk kadar araştırma sonunda bunda 2166mhz ram var onda 1600mhz dediler. (ikiside tek slot 4gb) ailemi kandırdılar almışken iyisini alın falan filan. ben dedim aradaki 300 lira farka zaten 4gb 2166mhz ram rahat alırım ona takarım. fazladan 4gb rami olmuş olur dedim. ikna edemedim iyi yağ çektiler ve heveslerini kırmıyım dedim itiraz etmedim daha fazla.

eve geldik. evin 3. laptop u olduğu için ağırlıklı olarak office programlarında kullanılcak. açtım bilgisayarı bıraktım masaya. ben üstümü değiştirene kadar falan açılmıştı zaten. görevli ilk olarak mcafe antivirüsü kaldırın pc yi yorar dedi. binbir zorlukla denetim masasına girip kaldıra tıkladım aşırı donma var idi.
ve kaldırma işlemide baya uzun sürdü. sonra chrome indirdim bi haberlere falan girip test ediyim dedim. siyah ekran veriyor sürekli açılmıyor. mcafe kaldırıldığından dolayı restart gerekli uyarısı verdi onayladım.
res atılıyor bıraktım masaya. yemeği yedim bitti çayımı içtim kahvemi demliyorum 30dk oldu rahat daha yeniden başlatılmadı bilgisayar iyice kıllandım zaten. neyse sonunda açıldı ancak aşırı yavaştı. bilgisayarda sadece chrome yüklü 1 sekmede cambridge sözlüğe girip 1 kelimeye bakmayı denedim(videoyada çektim telde atabilirsem atcam) kelime sayfasına ulaşmam 1 dk sürdü. okunuşunu duymak için tıkladığımda ise yine dondu bi süre sonra siyah ekran verdi kaldı öyle. 1.27 de bitirdim video çekimini. 5-10 sn sonra siyah ekran kalktı 5sn kadar sonrada ses geldi.
dün gün boyu o şekildeydi ne zaman desem. şuan bahsettiğim laptoptan yazıyorum daha düzgün ancak içime kurt düştü artık. ya yazılımda hata olduğunu düşünüyorum ya da daha önce iade edilen bilgisayarı falan verdiler parçalarında sorun var.
(yazmayı unuttum eve gelince mediamarkttaki bilgisayar ile karşılaştırdım resmi siteden. sayfalarca özellik hepsi aynı. ram mhz i de dahil olmak üzere)
hem bilgisayardan memnun kalmadığım hem de üstüne yanlış bilgi verdikleri için iade etmek istiyorum.
internette arattım teknosadan bu tarz çok şikayet var performansını vermeyen laptop ( özelliklede bu asus markasında. iyi diye bunu aldık neden böyle anlamadım )
laptop alınalı 24 saat bile olmadı daha. kurulumu orda kendileri yaptı.
teknosa sitesinde şöyle yazıyor.
Ambalajı/paketi açılmamış/kullanılmamış ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 (on dört ) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayarak iade edebilirsiniz. Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler ile kusurlu/arızalı/bozuk ürünler bu kapsamda iade alınamamaktadır.
ürünün jelatini dahil durmakta.
ancak maalesef ki şöyle bir not var

İade edilmek istenen ürün, satın alındığı andaki gibi kusursuz, eksiksiz ve orijinal kutusunda ambalajı/paketi açılmamış olmalıdır. Ambalaj/paketi açılmış, kurulumu yapılmış ekran ve TV’ler, sim kart takılan, Wi-Fi bağlantısı, kullanıcı tanımlaması yapılan cep telefonları, notebook ve tabletler, iade alınamaz.

yasal olarak hakkım nedir hakem heyetine başvursam iade alınır mı acaba ?
teknosa çalışanları var ise yardımcı olursalar sevinirim.
aynı ürünü n11 den 300-400 lira ucuza almak varken burdan aldım ancak sorun yaşadım.
servis değişim falan uğraşmak istemiyorum artık.

Scudo
14 günlük iade hakkı internetten yapılan alışverişler için geçerli. mağazadan aldığınız ürünler için yasal olarak zorunluluk yok. Üründe sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız servise göndermelisiniz.

@M. Burak çok sağol burak abi :D ben forumun eski delisi
bakalım gitcem yarın.
işin kötü yanı gidip şurası arızalı diyemiyorum üründen memnun değilim sadece

o meblağlara satılan bir dizüstünde böyle şeyler olmamalı, tavsiyem bilgisayarı garantiye vermen
aynı sebeple 3-4 kere garantiye giderse geri almak zorunda kalıyorlar zaten. Umarım garantide çözerler ama, o geri iade süreci hakem heyetine gider, orada da bi 2-3 ay bekletirler çünkü

@gercek umurcan
9 yıllık dual core 2 bilgisayarımda +10 sekme oyun açıkken rahatça geziyordum. bu boş pc de 1 sekme zor geziyorum. asıl temennim iade etmek pc den soğudum ancak zor duruyor.

Yeni aldığın sıfır bir bilgisayarın bu halde olması, o bilgisayarı "ayıplı ürün" kılar. Dolayısıyla iade etme hakkın var ama tabii ki kabul etmeyecekler. Tüketici hakem heyetine başvurmanı öneririm. Bilgisayarın özelliklerini bilmemekle beraber, yine de 2300 liraya aldığın bir bilgisayar daha açar açmaz böyle tepkiler vermemeli. Benim ağır aksak çalışan 5 yıllık Dell laptop'um bile bu halde değil. Geçmiş olsun.

Bilgisayarınızda windows 10 ve normal hdd var ise indexleme yuzunden böyle tepkiler verebilir. Eğer devam ediyorsa takılmalar servise basvurun. En problemsiz kullanımı sdd disk ile yasarsınız.

Sana şunu önerebilirim.asus bilgisayarımda benzer problemi yaşadım.win güncellemelerinden sonra. 5 6 defa format atmışımdır.düzelmedi.en son bios update dosyasını asusun sitesinden indirdim güncelledim. Sorun düzeldi.sistem kaynakları sürekli %100 idi şimdi %0 %1 e düştü.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçmiş olsun. Yavaşlık probleminin kaynağı muhtemelen harddisktir. Serviste garantili şekilde ssd disk taktırmanı tavsiye ederim. Win10 ssd olmayan disklerde böyle sorunlar yaratır. Şöyle örnek vereyim; evde zwifti kullandığım pc core2quad (2008) 4gb ramli bir makine. 2gb ekran kartı var diye tutuyorum.

Mcafeeyi yok et. Yazılımcıyım ve global bir şirkette çalışıyorum. Mcafee tüm merkezlerde zorunlu. Gördüğüm en berbat av.. Hele çalışan java/jar dosyaları varsa fena. I7 li 16 gb ram ve ssdli bilgisayarı yavaşlatmayı beceriyor :acpsnr:

Tam leri aynı frekansda al. İkinci bir ram takarsan ramlerin en düşüğünün frekansında çalışır. İkisini birden değiştirmeyeceksen direğine boşuna daha fazla para verme yani :)

@Birhan K.
düzeltelim bilgisayar 2699 lira i5 7200u ve 930mx var. 4gb 2133mhz ram.
kasası kalitesi oldukça güzel yeni ürün ancak performans yok nedense.yoksa asus güzel kasa yapmış şarj aletine kadar her şey güzel.
mcafe ilk açtığımda kaldırdım.
laptop upgrade konusunda ise kişisel ağırlıklı kullanmayacağım için dokunmak istemiyorum buna.
sonradan kendime i7 7700hq gtx1050 +8gb ram ve tabii ki ssd li bir şey düşünüyorum.
bu bilgisayar günlük olarak sorunsuz hizmet etsin yeter.
geçen çektiğim videoyu atıyım en iyisi teldeydi.

videoyu telden çektim. arkadaşlara gönderceğim için kotalarını fazla yemesin ve hızlı göndersin diye ayarları düşmüştüm fazla düşmüş galiba :)
yine de her şey ortada.
(link)

ilk bbc yazdım galiba. orda göstermek istediğim şey başkaydı. çoğunlukla bir şey yazdığımda arama kutusu boş ancak yazma işlemi devam ediyor nedense o şekilde.

@observer

Antivirüs programını kaldırmamanız gerekir. Windows işletim sisteminde antivirüs programı yoksa anında virüs bulaşır. Bence yeniden yükleyip tarama yapın.

@muratcolakoglu
mcafe sistemi çok yorduğu için kullanılmıyor genelde. pc yi bugün aldığım yere götüreceğim için daha yüklemedim antivirüs. girdiğim siteler sadece 2-3 türk forum sitesi youtube ekşi falan. reklam tıklamama ve indirmeme de pro yum artık :D
maalesef ki antivirüsleri çok savunan biri değilim pc iyi kullanılıyorsa.
crackli dosyalar indirilcekse ancak o zaman gerekli
eski pc de yıllardır eset kullanıyorum pek bir faydasını görmedim.

@observer

Virüs bulaşması için bir siteye girmenize gerek yok. Virüs yolunu bulup makinaya girer. Antivirüs programları siz hissetmeden koruma işini yaparlar.

@muratcolakoglu
tamamen haklısınız ancak bilinçli bir kullanıcı eğer bilgisayar devlet ya da ofis için kullanılmıyorsa pekte gerek duymayabilir.
burdaki en önemli nokta nerdeyse kimsenin kaliteli orjinal antivirüs almaması.
crackli antivirüslerden pek bir şey beklememek gerek yarardan çok zararı bile olabilir.
bilgisayar işi tam hallolunca avast free denerim galiba esetten memnun kalmadım.(full sürümdü. katılımsız dedikleri şey)
onun dışında şuanda windows defender iş görür bf ye güvenim tam

4 GB RAM ve mekanik HDD, ölümcül kombinasyon olmuş :)

Windows 10 kullanılacaksa asgari 8 GB RAM olmalı cihazda. Benim tavsiyem 16 GB; ama RAM fiyatlarının fırladığı şu dönemde 8 GB da kafi gelebilir.

SSD ise günümüzde olmazsa olmaz bir bileşen. Evimde 3 tane mini-ITX, 2 tane de dizüstü bilgisayarım var ve hepsinde SSD demirbaştır. Kapasitesi düşük de olsa, en azından 120 GB'lık bir SSD takın sisteme ve işletim sistemi bu SSD üzerinde kurulu olsun. İlave depolama alanı gerekirse USB'den bağlanan harici diskleri düşünebilirsiniz.

Ekleme: Ben yazana kadar antivirüs konusu da geçmiş. Windows 10'da yerleşik olarak bir antivirüs uygulaması var zaten; Windows Defender. Bunun haricinde bir antivirüs kullanmanız gerekmiyor. Windows Defender ortalama bir kullanıcı için yeterli güvenlik kalkanını sağlıyor.

Satış danışmanının verdiği bilgiler yanlışsa ürünü iade alırlar.

@Mehmet Altuğ şuan yazdığım pc i5 5257u. 4gb ram. yine teknosadan 1x4gb ddr3l diye aldım ancak cpuid de 2x2 gözüküyor nedense.(üstelik 800mhz yazıyor))
harici ekran kartıda yok. oldukça seri kullanıyorum windowsu ssd de yok tabi. günlük kullanımda gayet yeterlibence. medieval 2 total war rahatça oynanıyor. grafikler highda değil tabi. en düşükte de olabilir kontrol etmedim.

yoksa tabii ki iyi bir oyun-iş deneyimi olması gereken min gtx 1050 i7 7700hq + ssd + 8gb ddr4 ram.

madem konusu açıldı bi sorum var.
nvidia gpu üreten bir çok marka var.
asus msi vb.
bunların birbirinden farkı nedir özellik olarak tamamen aynı duruyor ?
asus gtx 1050 vs msi gtx 1050 mesela

@observer
şöyle bir karşılaştırma videosu var

bugün gösterdim pc yi.
chrome da bile donuyor dediğim anda anladı sorunu.
%100 disk kullanımı sorunu var dedi. ayarlardan her şeyi performans moduna getirdi şuan pc pili sömürcek yani.
1 ay kadar kullan açılır(ayakkabı mı bu) sorun yaşarsan tekrar getir hallederiz dedi ancak 15 günden sonra yasal itiraz hakkım geçcek 2-3 gün daha beklerim ancak.
windows 10da ssd siz bilgisayarların sorun çıkardığını söyledi madem bilinen bir şey neden satılıyor bunlar ( diğer pc ssd siz ekran kartsız win10 gayet iyi )
iade olayının olmayacağını ayıplı ürün olsa değişim olcağını ancak üründe ayıp olmadığını bunun normal olduğunu söyledi.
ne önerirsiniz bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorum. tamir servis bakım format falan filanda uğraşmak istemiyorum 0 bilgisayar için.
münakaşaya girmeden iade etme yolu yok mudur sonuç olarak ürün sorunsuz değil istenilen performans verilmiyor.
piyasaya sürülmeden test edilmiyor mu bu ürünler

Mağazada aynı marka model bilgisayar teşhir ürünü olarak bulunuyor mu? Chrome gibi programları teşhirdeki bilgisayarın sorunsuz çalıştırdığını, sizin bilgisayarınızın takılıp durduğunu gösterirseniz ayıplı ürün olarak kabul etmek zorunda kalabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri