Scudo Sports

Tekli aynakol kullanan arkadaşlar, zinciriniz ortalama kaç kilometre dayanıyor?

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
1.016
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm;

Tahmini olarak 1000 kilometrede slx zincirim ciddi anlamda uzadı ve 500 kilometre daha gitsem büyük ihtimalle zincir artık kaseti de yemeye başlayacaktı.

Aynı bisiklette kmc markasının el alt seviye 8 vites uyumlu zincirini de 600 kilometre kadar kullandım fakat neredeyse uzama belirtisi bile göstermedi. Tekli sistemde slx, üçlü sistemde sistemde ise kmc z serisi zincir vardı.

İşin içine arazi girince tekli sistemlerde zincir ömrünün 1500 kilometrelere kadar düştüğünü duymuştum, bu ne kadar doğru arkadaşlar?

Bir zincir en az 5000 kilometre dayanmalı bence, var mı bu konuda tecrübesi olan? 1500 ya da 2000 kilometreyi bir ayda yapan insanlar var aramızda, onların da tecrübelerini dinlemek isterim.

Scudo
Tekli aynakolda şüphesiz daha hızlı zincir aşınması veya uzaması olacaktır. Bir de zincirde çok markaya takılmayın pahalı olanlar daha hızlı uzayabilir çünkü hafifletme amacı güdülerek metalde bazı değişimler yapılıyor ve kmc en bilindik zincir markalarından.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tekli aynakolda şüphesiz daha hızlı zincir aşınması veya uzaması olacaktır. Bir de zincirde çok markaya takılmayın pahalı olanlar daha hızlı uzayabilir çünkü hafifletme amacı güdülerek metalde bazı değişimler yapılıyor ve kmc en bilindik zincir markalarından.
Bilmiyorum, bana yine de 1500 kilometre gibi rakamlarda zincir değiştirmek oldukça garip geliyor. Bazı üst seviye zincirlerinde birkaç özelliğin daha olduğu söyleniyor, senede 10.000 yapılıyor olsa yıllık neredeyse 6 zincir yapar.

Çok bir performans beklentim yok, durum böyle giderse daha uygun alternatiflere yönelmek mantıklı olabilir benim açımdan.

tekli aynakol kullanıyorum Sram apex1 sistem üzerinde Sram zincir var. 1 seneyi aşkın sürede yaklaşık 3bin km yaptım. bunların % 70 i düz yol. geçen hafta ölçtürdüm ömrünün yarısında dediler

Bir zincirin 1000km de kullanılmayacak seviyeye gelmesi bana anormal geldi. Benim bir önceki zincir modelim KMC Z7 di yaklaşık 5000km dayandı ve sonrasında bir adet shimano zincir ile değiştirdim. Şuanda 6221km deyim yarın bisikletçiye gidip bakım yaptıracağım genel anlamda bisiklete. 1221km de zincirim ne kadar uzamış ölçtüreceğim ve sonucu öğrenince buraya yazarım.

tekli aynakol kullanıyorum Sram apex1 sistem üzerinde Sram zincir var. 1 seneyi aşkın sürede yaklaşık 3bin km yaptım. bunların % 70 i düz yol. geçen hafta ölçtürdüm ömrünün yarısında dediler
Nasıl bir kullanım tarzınız var? Arazi, asfalt vs. Gayet iyi duruyor.
Bir zincirin 1000km de kullanılmayacak seviyeye gelmesi bana anormal geldi. Benim bir önceki zincir modelim KMC Z7 di yaklaşık 5000km dayandı ve sonrasında bir adet shimano zincir ile değiştirdim. Şuanda 6221km deyim yarın bisikletçiye gidip bakım yaptıracağım genel anlamda bisiklete. 1221km de zincirim ne kadar uzamış ölçtüreceğim ve sonucu öğrenince buraya yazarım.
Sisteminiz tekli mi? Sonucu merak ettim, bekleyeceğim.

Bendeki de z 8.3 olması lazım. Hala sıfır gibi duruyor ki bir süre tek aynakollu 7 vites sisteminde kullandım. Sonrasında vites sistemini değiştirince hg 73 aldım ama 1000 kilometrede zincir uzadı. Bana garip geldi, eskiden ae üzerinden almıştım. Sahte olma ihtimalini merak ediyorum.

Geri