Scudo Sports

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde otomobilin çarptığı bisikletli genç kız ağır yaralandı

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Kaza, Pazarcık Mahallesi Halı Yıkama Fabrikası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Saray’dan Güngörmez Mahallesi istikametine giden A.Ö. yönetimindeki 10 ANF 09 plakalı otomobil, arkadaşları ile bisiklet turuna çıkan (link) Gelişim Voleybol takımı oyuncusu 17 yaşındaki (link)’ya çarptı. Çarpmasının şiddeti bisikletin parçalara ayrıldığı kazada Adalı havaya fırlayarak önce otomobilin camına sonra yere düşmesi sonucu ağır şekilde yaralandı.

Kazayı gören vatandaşların (link) vermesi sonucu olay yerine polis ile sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerin ardından Beyza Adalı tedavi edilmek üzere Saray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye getirildiğinde kalbi duran ve burada doktorların yoğun çabaları sonucu tekrar hayata döndürülen genç kız Çerkezköy ilçesinde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan Beyza Adalı’nın hayati tehlikesinin davam ettiği öğrenildi. Kazanın ardından otomobil sürücüsü polis ekiplerince gözaltına alınırken kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
En erken zamanda taburcu olur inşallah

Gittikce daha da risksiz bisiklet surme yontemlerini dusundurmeye basladi bu kaza haberleri

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
İnşallah sağlığına kavuşur :(

Araba çarpmanın etkisiyle yoldan çıkmış ve bu hale gelmiş

--11866837.Jpeg

--11866835.Jpeg

Geçmiş olsun inş bir an önce sağlığına kavuşur.

Polisin görevi kaza sonrası olay mahalline gelmek değil,kazaları engellemek olmalı.Yaşanan bu kazaların tüm sorumluluğunu araç sahiplerine yüklememek lazım.
17 yaşında bir sporcu.
Allah(c.c)yardımcısı olsun.

Ya bu konunun siyasiler tarafından gündeme getirilmesi lazım artık. Her gün patır patır düşüyoruz ama yaralı ama ruhunu teslim etmiş şekilde. Muhalefet olsun iktidar olsun şu konuyu ele alıp ne yapılabilirlerin konuşulması gerek acilen..

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
Çok üzüldüm. Gencecik bir sporcu. Umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşur. Hatanın kimde olduğu belli değli sanırım ancak bir an önce kaza riskinin azalması için bisiklet kullanımına uygun optimize edilmesi gerek ulaşımın.

Maalesef ki Beyza Adalı 8 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Allah rahmet eylesin, aile ve yakınlarına Allah sabır versin.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Ağır yaralanmasına zaten çok üzülmüştüm ama hayatını kaybetmesi... diyecek bir şey bulamıyorum. Ailesine sabırlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Taner James
Allah rahmet eylesin. İnşallah, otomobil sürücüsü bu sefer tutuklanmıştır.

Bu durumda, sürücü ceza alır elbette.

Peki geri kalanı? Bisiklet kullanımıyla ilgili doğru dürüst kanun çıkartmayanlar? Çok farklı sebepler için belediyeye ait billboard'lara boy boy afiş yaptıranlar neden bisiklet güvenliği için yaptırmazlar? Sorumlu değiller mi? Evimin yan tarafında belediyenin bir sürü reklam panosu var, ya reklam, ya belediye icraatları ya da benzeri şeyler.. hepimizin vergileri ile yapılan hizmetler hakkında bir de tekrar para harcanarak tanıtım görmek istemiyorum. Eğer reklam panoları doldurulacaksa, arada bir de trafik (bisiklet) güvenliği ile ilgili reklam neden yok.. Bu açıkça görevi ihmaldir..

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri.? Daha ülkemizde adam gibi bir bisiklet yolu standardı yok. Sorumlulukları nerede?

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri? Neden yolları yaparken bisiklet dahil bütün araçların güvenli şekilde seyredebileceği şekilde yapmazlar? Sorumlu değiller mi..?

Bu gencecik sporcunun ve bisiklet trafik kazalarında hayatını kaybeden pek çok kişinin, inanıyorum, iki eli bu yetkililerin de yakasında olacaktır..

Ailesine sabır dilerim. perişan olmuşlardır. gencecik bir insanın katili olmakla kalmayıp geride kalanların hayatına da kapanmayacak bir yara bırakmıştır. kimse kurallara uymuyor, uymayanlar caydırıcı ceza almıyor. Göz göre göre bilerek yapıyorlar. Nasıl olsa karışan yok. Geç kırmızıda ,yaya geçidinde iyice hızlan at makasları, sıkıştır başkasını , her şey bedava

Bu akşam üstü trafik içinde biraz bisiklete bindim. En az 4-5 kere kaza ile sonuçlanabilecek kural ihlaline denk geldim. Bilmiyorum ne yapmalı, kaska bir aksiyon kamerası takıp, görüntü ile polise mi bildirmeli.. Belki 3'er 5'er ceza yedikçe etkili olur mu acaba..

Geri