Scudo Sports

Tekerlek Yağlama Hakkında

Yigit K.

Aktif Üye
Tepki
91
Bisiklet
Salcano
Herkese merhabalar , sizlere bir sorum olacak. (Bisikletim Salcano NG450)

Şimdi biliyoruzki zincir yağlanıyor korozyon'a uğramaması için ancak bir sorum var eskiden bisikletlerin tekerleklerinin göbekleri yağlanırdı genelde gress yağıyla (baya eskiden :) ) şimdide bu kural devam ediyor mu gres yağıyla olmasa da ? yoksa artık tekerleklerde yağa ihtiyaç duyulmuyor mu ?

Birde son olarak bana eğer yağlanıyorsa önerebileceğiniz bir yağ varmıdır ?

Scudo
Forumu yada googleyi arastirin, aradiginiz cevabi kesin 10 saniye icinde bulursunuz. :)

@Yigit Kotuz
Sizin sordugunuz tekerlek degil göbek bilyalari.

Çok teşekkürler ben yanlış aratmam sonucu bulamamışım aşağıdaki linkteki lityum katkılı gress yağını alacağım :huhuu:
(link)

@Yigit Kotuz gobegi sokup yaglamak cok sık yapilan birsey degil. Gobekten garip sesler geldiginde, ya da tekerlek her zamankinden daha yavas dondugunde ihtiyac duyulur. Bunun olmasi icin janti uzun sure kullanmaniz gerekir zaten. Bazi gobekler cok uzun yillar hic sorun cikarmaz. Bu hem malzeme kalitesine hem de yagmura ve basincli suya ne kadar maruz kaldigina bagli. Cok islanmayan bir bisikletin jant gobeklerine kolay kolay bisey olmaz. Yikarken de gobeklere tazyikli su tutmamaya ozen gosterin.

Yani yaglamaniza gerek yok :)

@Serkan Mıstınoğlu veee işte bilmediğim bir konu hakkında beklemediğim kadar iyi bir cevap...
Bende tam hass..... lan ben hiç göbek filan yaglamadiydim kafasına girmek üzereydim

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
2006 da aldığım ve yaklaşık 4 mevsim haftalık 40-50 km kullandığım bianchi hala duruyor.
Yaklaşık 25.000-30.000 km kullanıldı yani.:)
Göbeklerden ses mes yok..
Zincir temizlenip yağlanınca sadece o güzel güzel şıkırdıyor.
Özellikle pedallar dururken ilerlerse..
Tabii haftada 200-300 km kullananlara sözüm yok.
O zaman göbeklerin "yağı erimiş" olabilir.:komik::koptum:
Yağlamak lazım..

Geri