Scudo Sports

Tekerlek sallanıyor.

toprakec

Daimi Üye
Tepki
67
Merhabalar;
Ön tekerleğim sallanıyor nedeninin mandalın kırılmış olması veya göbekte boşluk oluşması olabilir diye düşünüyorum.Sizce neden bu sallanma oluşmuştur? bu boşluk denen şey nasıl olur? Nedenin çözümü nedir? Açıkcası 200 ytl borcum var ve yeni masraf çıkmasını istemiyorum. Yardımlarınız bekliyorum.
Saygılar...

Scudo
mandalı güzelce sık;) sonra dene eğer sorun çıkarsa jantlarda sorun var;) iyi pedallar:D

Yamuk jant veya bozuk akord ayarindan tekerlek sallanmaz. Sallaniyorsa gobekle ilgili bir problem vardir, isinin ehli birisine goster bisikletini, eger bakim veya tamirle halledilebilecek birsey varsa zaten yarim saatini almaz yapan ustanin, tamir eder binersin bisikletine.

Herkese Teşekkür ederim.Pztesi günü bir bisikletçiye götüreyim bakalım.Dik yokuştan sert inmiştim ormanda bugün o yüzden olmuş olabilir.:(

Sorun KESİNLİKLE göbekte. Göbeklerin ikisinde göster ikisine de aynı bakım yapılsın. Çünkü aynı yoldan diğer göbekte geçti yani onunda sorun vermesi yakındır.
1. İhtimal yataklar ve bilyeler birbirini yedi (aşındırdı) ---bu masraflı olanı
2. ihtimal kontra somunları gevşedi.----- Bu ucuz olanı

• Beğen
Tepkiler: toprakec
@matrixod

arka göbeği 2 hafta önce LX ile değiştirmiştim onda sorun yok çok şükür.

http://www.prowheelbuilder.com/photos_lg/lxdiskfronthub.jpg
http://www.jensonusa.com/product/hu/HU604B01_front.jpg

mandalın dibinde tırtıllı bi vida var
iki rsimden farkı anlarsın faklı duruyorlar
göbel lastiğiyle mandal arasında iki taraftada var o vidalardan göbeği sıkmaya yarıyo iki vidayıda birbirine zıt yönlere çevirirsen hallolur ben elinle sıkabildiğin kadar sık erim ben öyle yapıyorum
zaten bende lx kullanıyorum atlayıp zıplarken çok boşluk yaratıyo sıkınca geçıyo
eğer geçmiyorsa doğru bisikletçiye
hadi kolay gelsin sana

@Experiment 67

Arka jantta lx var önde chosen diye bir şey var ama şekil olarak benzemekteler.

Ön jantımdaki takılı olan göbeğin fotoğrafları aşağıda;

Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.

fotoğraflardaki işaretli yerleri mi bir birine ters şekilde sıkacağım?

@toprakec

Gobegin iki tarafinda da bu vidalardan 2ser adet bulunur. Genel olarak uygulanan yontem, ilk once bir taraftakiler bir seviyede, birbirlerine kontra yapip gevsemeyecekleri sekilde sabitlenirler, daha sonra mil yerine yerlestirilir, karsi taraftan tek vida ile ayari guzelce yapilir. En son 4. vida takilir ve kontra yapacak sekilde diger vidaya gore ayarlanir, yerine sabitlenir. HICBIR ZAMAN VIDALARDAN BIR TANESI, TEK BIR ANAHTAR ILE, TEK BASINA SIKILMAZ. Cunku bu ayarin tamamiyle kacmasi demektir. Ayrica gobek ayari, gobek anahtari ile yapilir, sebebi basit, ic tarafta kalan vidalar cok incedir ve normal bir anahtar ile tutulmalari mumkun degildir. Yapilmasi gereken ic vidanin gobek anahtari ile tutulmasi, distaki vidanin da normal bir anahtar ile sıkılmasi gerekir.

Dün mağazadan alıp eve aracımla götürdüğüm bisikletimin ön tekeri tıkırdıyordu. Mandalı sıkınca geçti. Birazdan servise gidip genel bir bakım yaptıracağım. Ön mandalı gereğinden az veya fazla sıkıp kullanmam göbeğe zarar verir mi? Yoksa elimde götüreceğim.

Merabalar. İyi forumlar olsun. Öncelikle mandalı sıkmazsanız Teker herhangi bir Sarsıntıda, tümsek atlamasında yerinden çıkabilir vede kaza geçirmenize sebep olur. Çok sıkmanızda çok fazla olmasada Göbek sistemini etkiler ve sürüş rahatlığınızı bozar. maşayı çok rahatta kapatmıcaksınız çok zorda ortası ideal :D iyi forumlar @mehmet gülmez

Geri