Scudo Sports

tekerlek disk sürtmesi

Burak Salgın

Forum Demirbaşı
Tepki
106
Bisiklet
Scott
Merhabalar,

Bisikletim Sedona 741.

Ön tekerlek disklere hafif sürtüyor, ve sanki çok hafif bir 8 çizme var.

Geçen haftalarda bir çukura girip biraz sarsıldı ön teker, yere düşülmedi.ordan olabilirmi acaba diye düşünüyorum?

Başka akla gelen bir sorundan dolayı olabilir mi?

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum

Scudo
Bir yanlışlık var sanırım. "Ön teker disklere hafif sürtüyor" derken teker diske sürtmez ki !? Disk zaten ortada göbekte... Sanırım teker fren papuçlarına sürtüyor diyecektiniz. Eğer öyle ise kolayca ayarlanır, teker kaymışsa milden ayarlanır, akort kaçmışsa akort yapılır.

Merhaba bildiğim kadar janttaki yamukluk ve akord bozukluğunun disklere etkisi olmuyor bence sorun jant kaynaklı değil ama disk ve ya fren merkezindeki küçük bi yamukluk olabilir....konuya hakim birileri daha iyi cevaplayabilir.

yanlış anlattım sanırım.disk, balatalara sürtüyor, sanki hafif bir 8 çizme var.ufak bir çukura girmeden dolayı jantta böyle bir yamukluk olabilirmi? milden olabileceğini düşündüm, ona bakacağım.

jant yamuklugundan dolayı, disk balata sürtmez diyorsunuz.o zaman milden ayarlamamı yapılması gerekiyor?

Bisikleti ilk aldığımda bende böyle bir sorun yaşamıştım. Tekerleği sökmüştüm sonra takarken düzgün takamamışım. O yüzden diK sürtüyormuş. Tekerleği tekrar söktüm ve taktım oldu. Eğer easy realase kullanıyorsanız galiba sıkışok ayarı çok önemli. Benim tecrübelerime göre fazla sıkıncada sürtme oluyor. Yanlış bir bilgi verdiysem düzeltin lütfen

@Mert.edremitlioğlu

Doğru tesbitte bulunmuşsun aynı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorum aşırı sıkmadanda olabilir belki diskte küçük bi yamuklukta olabilir ama milden olacağanı zannetmiyorum...

Geri