Scudo Sports

Tekeri Söktüm Taktım Disk Sürtüyor Fren Hidrolik

mustafa şan

Daimi Üye
Tepki
56
Bisiklet
Sedona
Arka tekeri taktım sorun olmadı ama ön tekeri taktım döndürdüm teker sürtüyordu bisiklet sedona 331

Scudo
Tekerlek sökük durumdayken freni sıktınız mı?

Eğer fren hidrolikse sadece kaliperi adaptöre bağlayan vidaları gevşet, tamamen çıkarma ama, gevşek haldeyken fren kolunu sık, fren kolu sıkılı halde gevşettiğin vidaları tekrar sık.

tekeri taktıkdan sonra fren adaptörlerindeki iki vidayı gevşetin sonra frene basın ve bırakmadan gevşettiğiniz vidaları sıkın bu işlemden sonra frenleri sıkmayı bırakıp gezmeye devam edebilirsiniz.
aynı anda iki kişi birden cevap yazmışız ne nasıipli adamsın.:)

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Emre Kalyoncuoğlu

teşekkürler dediğinizi 3 kere okuyup deneyeyim

@meseduzu

baktım da bisiklete 3 vida gördüm 2 si yanda onlar da alyanla açılan cinsten :(

alyan değilmiş nasıl bir şey bu dediğiniz vida sanırım hidrolik kutusunun yan yüzünde ancak onları alyan takımı açmıyor :(

dediğimiz bisikletin rotorlarını kavrayan balataların takıldığı parça, onun iki yanında vidası vardır bu vidalar ara parçayla freni kadroya sabitler araparçayada freni sabitleyen iki vida daha var bizim baksettiğimiz o vidalar

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@ihsan onur şener

Söktüğü alet bildiğimiz alyan mı acaba ?

hocam bu kadar zor mu hic mi alet edevat vida tutmadiniz? fren kolunu sıkın. kolay olmasi acisindan gidona bağlanabilirsiniz. daha sonra balatalarin oldugu adaptörü kadroya baglauan alyen anahtari ile sökülebilir vidalari cikmayacak kadar gevsetin. daha sonra 1 tur birini 1 tur digerkini yavas yavas sıkın.

denileni aynen yaptım diski kadrodan gevşettim freni sıkıp geri sıktım ancak yine sürtüyor acaba çok gevşetmemek mi lazım bir inceliği var mı

@mustafa şan

Evet genelde 5mm allen tutuyor.

@ihsan onur şener

eskisi gibi ses çıkmıyor ama diskin o sıkıştırılan şeye dokundugunu hissediyorum belki en başta da varmıştır ama sorun cıktıktan sonra evhamlandım normal midir o kadar değme

Normal değil. Tekrar dene, ilk önce jantı tam olarak oturttur, sonra diski tam önüne alıp lastiği çevir, bir bak bakalım disk yamulmuş mu?
disk düzse vidaları gevşet, fren kolunu bir iki defa sık bırak ve en sonunda sıkarak elciğe sabitle. Vidaları tekrar sıkarken az az sık, yani 1/4 tur birini sık donra diğerine geç 1/4 tur diğerini sık. Vidaları bu şekilde iyice sık. Tekrar yapıyor mu buraya yazarsın. Olmazsa jantı gevşetip oynama yaparsın. Dediklerimi bir dene de.

@Emre Kalyoncuoğlu

ben denedim olmamıştı babam bir bakayım hele dedi 5 dk içinde ne yaptıysa sorunum kalmadı. Yardımınız için teşekkürler

babandan rica et bir daha gostersin elin alissin sadece bisiklette degil her yerde geerekli.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Alperen ERTEN

gösterir zaten ya yanımda da olunca bir sıkıntı çıkarsa hallede hallede öğreneceğiz hiç bisiklet bilgim yoktu işte bir alyan takım buldum tekerleri söktüm arka aktarıcıyı çözdüm ön aktarıcı ayarını öğrendim işte geriye pek bir şey kalmıyor yavaştan öğreniyorum

• Beğen
Tepkiler: ilkcan çağdaş
aynen parcalari kirip yalama yaptirmamak kolay. bunlara dikkat ederek sok tak yapa yapa peder beyin de yardımıyla öğreneceksiniz. ben de boule ogrendim. iyi aksamlar

• Beğen
Tepkiler: mustafa şan
Geri