sorunlarımın bir kısmını çözdüm teker teker yazıyım
sorun tekerlerden birinde diken bulmamdı.sürüşten döndüm bir şey olmaz dedim kitledim bisikleti.sabah baktığımda diken yerinde değildi ama 2 lastiğinde havası inikti

ön jantı çıkardım.sibop deliğinin tam zıt tarafından levyeyi taktım. 2. levyeyide yanına. levyeyi sürekli daha uzağa takarak dış lastiği çıkardım.dış lastiğin içinde jantta kesici bir şeye rastlamadım. iç lastiğe havayı bastım elimle aradım delik bulamadım suya koydum yine bulamadım. zorunlu geri taktım.ancak iç lastiği takamadım bi türlü. onuda şu şekilde yaptım.
dış lastiği iç lastiksiz direk janta taktım sonra dış lastiği sökermiş gibi yaptım. ama bu sefer sibop kapağının dibinden. bi kısmını açtıktan sonra ordan iç lastiği elimle sokmaya başladım. son kısımıda levye yardımıyla soktum.
sonrada jant maşaya girmiyor demiştim. kaba kuvvetle yerine girdi

sıra arka janta geldi. yalama olmuş vida dönmüyor demiştim. kurbağacık denen aletle kaba kuvvet yardımıyle çıkardım arka tekeride.teker vidası daha sık kullanıldığı için vidayı arka vites vidasıyla değiştirdim ki bi daha sorun yaşamayım.(evde bulabilirsem 2 sinede yeni vida takcam)
neyse jant elimde yine çıkardım lastiği yine patlak bulamadım

neyse bikaç saat sonra yerine takcam arka jantı.
ön jant kadroyu tam ortalamıyor demiştim.
aynısı arka jant içinde geçerliymiş. ama ön jantı yerine taktığımda frenler boştayken jantı döndürdüm gerçekten 0 sürtünmeyle dönüyor göbekler iyi gibi. ama biraz akort da sorun var gibi. akşama video eklerim.
yardım edenlere çok teşekkkürler..