Scudo Sports

Teker dönerken zorlanıyor, sebebi nedir?

Arkadaşlar aynı konudan muzdaribim Allah rızası için yardımcı olun

Bisikletimin tekerini söküp takmak istediğimde arka viteste zincirler birbirine karışmıştı onu açtım vidasını yapamadım gerçi de her neyse tekeri taktığımda çok zor dönüyor ve civatayı da döndürüyor. Ne yapmam lazım bisikleti 2. el olarak daha yeni aldım Cenix Ixır marka bisiklet 3 gün önce aldım bir sorunu yoktu Allah aşkına yardımcı olun :(:(:(:(:(:acpsnr::acpsnr::acpsnr::agla::agla::agla::agla::agla::agla:

Scudo
@ll.ahmet06.ll Önce tekeri bi bisikletten çıkar. Milinden tutup çevirdiğin zaman zor dönüyorsa, göbeğin boşluk ayarını bozmuşsun demektir. Yazdıklarından anladığım kadarıyla eline tornavida bile almamış birisin. O yüzden burdan anlatsam muhtemelen anlamayacaksın. Bir bisikletçiye gözüksen iyi olur.

@ll.ahmet06.ll Önce tekeri bi bisikletten çıkar. Milinden tutup çevirdiğin zaman zor dönüyorsa, göbeğin boşluk ayarını bozmuşsun demektir. Yazdıklarından anladığım kadarıyla eline tornavida bile almamış birisin. O yüzden burdan anlatsam muhtemelen anlamayacaksın. Bir bisikletçiye gözüksen iyi olur.
Abi bütün paramı bisikletçiye verdim lütfen yaz ben hallederim ailemden şu aralar para alamam elimden geldiğince yaparım alet edevat var
Mil dönüyor tekerle rahatca
Yardımcı olacak yok mu :( Ağız tadıyla binemesen bozuldu meret...

Son düzenleme:
Fotograf ve video paylaşırsan sorunu daha net anlar ona göre çareler üretiriz. ll.ahmet06.ll

Bu iki tarafta da dönerken cıvataları da döndürüyordu az önce kurcalarken yaptım sanırım, ama şimdi de tekeri elimle ittirdiğimde rahat bir şekilde dönemiyor16212674420998270964991825821478.jpg

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Göbekler müdehale etmeden önce rahat dönüyo muydu peki? Aklıma konik bilya somununu ve hemen dibindeki diğer somunu biraz fazla ya da az sıkmış olabileceğin ihtimali geliyor. Göbeğin boşluksuz ve aynı zamanda da rahat dönebileceği bir pozisyonda iki somunu birbirine ters yönlerde sıkarak sabitlemen lazım.

Youtube'dan göbek bakımı videolarına bakabilirsin.

• Beğen
Bu iki tarafta da dönerken cıvataları da döndürüyordu az önce kurcalarken yaptım sanırım, ama şimdi de tekeri elimle ittirdiğimde rahat bir şekilde dönemiyor264301 dosyayı görüntüle
Kadro demirin iç tarafında göbeğe yakın olan tarafta bir tane daha somun var onu gevşet .

Göbeği asıl sıkan somun o iç taraftaki onun skılığı veya gevşekliği çok öenmli

Kadro demirin iç tarafında göbeğe yakın olan tarafta bir tane daha somun var onu gevşet .

Göbeği asıl sıkan somun o iç taraftaki onun skılığı veya gevşekliği çok öenmli
Gevşetmeye çalışırken göbeğin içindeki yuvarlak şey de dönüyor beraber
Göbekler müdehale etmeden önce rahat dönüyo muydu peki? Aklıma konik bilya somununu ve hemen dibindeki diğer somunu biraz fazla ya da az sıkmış olabileceğin ihtimali geliyor. Göbeğin boşluksuz ve aynı zamanda da rahat dönebileceği bir pozisyonda iki somunu birbirine ters yönlerde sıkarak sabitlemen lazım.

Youtube'dan göbek bakımı videolarına bakabilirsin.
Çok rahat ve seri bir biçimde dönüyordu göbek ta ki tekeri falan sökene kadar dediğiniz videoyu izleyip deneyeceğim ve o somunlardan biri gevşek biri aşırı sıkı ondan da olabilir mi diyorsunuz

kadro arka çatalın iç kısmında kalan 2 somun birbirini ittirerek sıkılaştığından tekeri çıkardığında ya ikisi de sıkıdır ya ikisi de gevşektir. Bilya yatağına baskı yapan konik somunu tekerin rahat ve aynı zamanda boşluksuz döneceği konuma getirip hemen arkasındaki somunla beraber iksini birbirine doğru iki ayrı 14-15 numara anahtar ya da kurbağacık kullanarak sıktırmanız gerekiyor. Mantığı anladıktan sonra deneme yanılma yoluyla doğru konumu bulursunuz. Penseyle falan deneyecekseniz boşuna kürek çekersiniz.

• Beğen
Kurbağacık vardı deneyince hemen haber vereceğim
kadro arka çatalın iç kısmında kalan 2 somun birbirini ittirerek sıkılaştığından tekeri çıkardığında ya ikisi de sıkıdır ya ikisi de gevşektir. Bilya yatağına baskı yapan konik somunu tekerin rahat ve aynı zamanda boşluksuz döneceği konuma getirip hemen arkasındaki somunla beraber iksini birbirine doğru iki ayrı 14-15 numara anahtar ya da kurbağacık kullanarak sıktırmanız gerekiyor. Mantığı anladıktan sonra deneme yanılma yoluyla doğru konumu bulursunuz. Penseyle falan deneyecekseniz boşuna kürek çekersiniz.
Arkadaşlar onu hallettim çok şükür destekleriniz için teşekkürler,,, ama bu sefer arka aktarıcıyı bir türlü takamadım zıkkım takılmıyor zinciri sökecek aletim yok nasıl hallederim bunu
16212793357233817411580873098174.jpgvites bu...
Yardımmmmm lütfen

Son düzenleme:
  • Beğen
Kurbağacık vardı deneyince hemen haber vereceğim

Arkadaşlar onu hallettim çok şükür destekleriniz için teşekkürler,,, ama bu sefer arka aktarıcıyı bir türlü takamadım zıkkım takılmıyor zinciri sökecek aletim yok nasıl hallederim bunu
vites bu...
Yardımmmmm lütfen

Halettim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin özellikle bu forumda..!!!

Önceki sorularında sana yardımcı olmuş insanlar, sen de teşekkür etmişsin. Dün akşam bir soru sormuşsun, ancak bu sabah kendin hallettiğini söylemişsin, sonra da foruma hakaret etmişsin. Senden adam olmaz çocuk.

Sildim. Şimdi yönetim le papaz olmayalım. Arkadaşa şu meşhur ilacı önermiştim

Uygunsuz üslubu nedeniyle kullanıcı forumdan uzaklaştırılmıştır.
Önceki sorularında sana yardımcı olmuş insanlar, sen de teşekkür etmişsin. Dün akşam bir soru sormuşsun, ancak bu sabah kendin hallettiğini söylemişsin, sonra da foruma hakaret etmişsin. Senden adam olmaz çocuk.
Sana benzeyeceğim desene
Sildim. Şimdi yönetim le papaz olmayalım. Arkadaşa şu meşhur ilacı önermiştim
Şakalar komiklikler

Geri