Scudo Sports

Tek yapraklı ayna kol daha mı iyi olur ?

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
bazen aklıma geliyor yapsammı diye.
kullanım olarak yüzdeye vurduğumda neredeyse %90 - 95 hep orta yaprak kullanıyorum.
yokuş inişlerde bile çok nadir üst yaprağa aldığım oluyor
yokuş çıkışlarda bile alt yaprağa hiç almıyorum.
bu durumda benim tek yaprak aynakola geçmem mantıklı olurmu

arka aktarıcı xt shadow m771 olabilir ama bendeki 10lu
mevcud-u ayna kolum: fc-m660
sanırsam orta yaprağı 34 lü

Scudo
Sana ne gibi bir getirisi olacak öyle yapmanın. Bence mantıksız. Şimdi yeni bir akım var millet vitesli bisiklete hayır hesabı yeni bir tarz oluşturmaya eskiye dönmeye uğraşıyor. Sende öyle yap al bir eski tip bisiklet sür :)

Sadece düz yolda yokuş aşağı inerken yüksek hızda bi tık geri kalır onun dışında bence daha iyi. Bi nebze hafiflik vericek, gidonda, kadroda ve aynakolda sade ve hoş bi görüntü olacak. Çapraz vites diye bi sorun olmayacak. Temizlik yapması daha rahat olacak. Ayarı bozulan bi aktarıcı derdi kalmayacak vs..:harika:

@lealtad
Benim için büyük kayıp çünkü ben yokuş aşağı muhakkak pedal çevirmeye ve hızlanmaya devam ediyorum. Bu ulaşacağım menzile çok daha yavaş ulaşacağımı gösterir ki işime gelmez..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Dursun orada yapraklar cikarip yada degistirip ne kazanacaksin. Hatta buyuk yapragi zorlayarak performansini arttir.

@oktayakgoz
Aynen bende onu diyorum işte birkaç yüz gram ağırlığın hiç bir önemi yok benim için. Zaten extra en az 20kg taşıyorum yanımda...

Benim kilo fazlam 15 kg kadar. Neredeyse iki bisikleti gobek cevremde tasiyorum. Bir iki kilofazlasinin yarari olur zarari olmaz

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@ÇaNakkaLeRuHu olayın hız ise yol kullanırsın;) Orta yaprak ve iyi kadans ile +60 bi hız yakalayabilirsin rampa inerken de sadece daha yukarısı zorlar;)

Ki bu daha çok kozmetik ve kullanım rahatlığıyla alakalı. Ben şahsen tek kol vites oynuyorum çoğu zaman. Eski yol bisikletimde bile 8 vites vardı. İki kol ile seri kullanamıyorum vitesleri. Tek kol daha seri. Özellikle mtb'ler de..

@lealtad
yok olayım hız değil ama niye bisiklet gidecekken hayvancağızı yavaşlatayım öyle değil mi ?

@oktayakgoz
Aynen bende de bi 5-6 kg var fazlalık hala.

@ÇaNakkaLeRuHu mesele sadece hız değil ve genel olarak dağ bisikletlerin de olan bu durum pek etki etmez. Zaten dağ bisikleti ile arazide, kros'da 70 km/saat hız ypmayacaksın. İşin birde teknik boyutu var. Sadece ağırlık, hız ve görüntü değil..

@lealtad
Teknik boyut derken tek dişli aynakolun ne gibi bir teknik getirisi olacak onu anlamadım.

Yeni tip tekli aynakollu dağ bisikletlerine istinaden böyle bir şey düşündüyseniz,

onlarda arka rublede büyük dişli daha düşük hızlar için 36 yerine 42'den, küçük dişlisi ise 11 yerine daha yüksek hız için 10 diş oluyor, rublede toplamda ise 10 yerine 11 yaprak dişli bulunuyor, bu sayede önde tek yapraklı 1x11 sistemleriyle sizin 3x10 sisteminize çok yakın değerler elde ederek, tek yaprak kullanımıyla alt ve üst hızlardan feragat edilmek zorunda kalmadan (ön aktarıcı, ön vites kolu, ön vites tel ve kabloları olmadan ) ağırlık tasarrufu ve sadece arka vites kullanımıyla serilik kazanılıyor..

@ÇaNakkaLeRuHu kendi adıma en önemlisi hız ve daha hızlı geri tepkime. Yani vites akışları daha hızlı olup çapraz sorunu olmadığı için aşağı ve yukarı daha hızlı oymama şansı oluyor. Acil durumlarda(beklenmedik durma, eğim farkı vs.) vitesle oynama ve bisikletin sürücüye verdiği refleksin verim artışı. Bakım ve arıza durumunun kalmaması vs..

aslında benim isteğim sade bi görüntü ve rahat temizlik ve birazda hafiflemiş olur.
kadans olarak ta iyi olduğumdan gearcalculator programı ile baktığımda kandansımı koruduğumda 47 km/s çok rahat yapabiliyorum. max hız belki 50 yaparım bu da benim için fazlasıyla yeterli.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
29 mtb bisikletimde 44 32 22'lik aynakol var. Uzun yollarda keşke 44 yerine 50 veya 53 olsa diyorum. Siz büyük dişliyi çıkarmayı düşünüyorsunuz. Sanırım sadece arazide kullanıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@lealtad
Herkeze göre değişecek kavramlar. Ben 3x10 viteste şu ana kadar aynakolun bana verdiği bir rahatsızlıktan dolayı bir sorun yaşamadım. Tabi herkezin kendi düşüncesi.

@uguryilmaz144
İşte buda başka bir düşünce :)

@emrah9700

benim arka 11 36 lık. zaten de dediğim gibi yüksek hızda gözüm yok :kedicik:
zaten hali hazırda orta yaprak dışında büyük ve küçük yaprağı kullanmıyorum desem yalan olmaz.
düşündüğüm tek yaprak da benim orta yapraktan 2 diş fazla zaten

@chnkrmz
Yav cihan at şu yaprakları da kurtulalım kardeşim :)

@chnkrmz ya aykanolu sök. İki yaprağı sök at. Aktarıcıyı sök, koldan vitesi ve kabloları sök. Bikaç hafta dene en temizi bence. Ama biraz dene sonra aramazsın zaten eski halini ve kaseti de değiştirip aynen deam edersin :D

Geri