Scudo Sports

Tek süspansiyonlu bisikletle downhill olur mu?

Hangisi daha iyi?

• Toplam katılım
    25
Tepki
11
İsim
Etem Kaan Delibaş
Bu bisikletlerden hangisi daha iyidir?

1=(link)

2=(link)

Amaç downhill.

Scudo
Donanım olarak carraro ustun olsada tepe inişi yapacağın için orta suspansiyondan dolayı rocrider derim. Yalnız eğer bu bisiklet ile bu işi profesyonel olarak yapacaksan imama alo de derim.ha ufak ufak alıştırma.o zaman sorun yok

1300TL' ye kadar önereceğiniz en dayanıklısı hangisi olur peki?

1300 tl ye kadar arazide çok tatlı hisler uyandıracak bisiklet: sedona borla 840 (27.5 jantlı olanından bahsediyorum) 120 mm. MaşasI var ve kilitlenebiliyor. Hidrolik frenler hafif kadro uygun Ergo tasarım ne arasan var. 2.50 genişliğinde bir arazi lastiğiyle dağlar senin olur dostum.

Hocam bakın o iki bisikletle DH yapmaya kalkarsanız en hafif şekilde şöyle söyleyeyim."SAKAT KALIRSINIZ" lütfen aklınızdan silin bu düşünceyi.

@Orhan57 hocam 2.25 lastikler normal göbekler için maximum ölçüdür.
2.35-2.40-2.50 için jant göbeğini değiştirmek gerekir. Ayrıca her arka ve ön çatala 2.35/2.50 lastik takamazsınız.

down hill için bisikletten önce sen
dh kaskı + gözlüğü
dirsek koruyucu
diz koruyucu
bel koruyucu

bunları aldıktan sonra santa cruz marka bi bisiklet le artık dağlar senindir.

@chnkrmz omuz (köprücük) ve boyun koruyucu da almasın mı :D :D ikisi 1500 lira yapıyor yaklasık.En ucuz fulface dh kask 300,
gozluk 200,
eldiven, 50,
Dizlik ve dirseklik 250-300 TL Ve ayrıca dh almak demek düzenli olarak dış lastik yarmak ve jant bükmek demektir. Ön tarafta tek dişli (tek vites kolu) en az 180-200 mm maşa bir o kadar çalışma prensibine sahip orta ve kilitlenemeyen süspansiyona (Downhill bisiklet adı üstünde iniş bisikletidir) sahip olmalıdır. Orta süspansiyon kilitlenemediğinden yokuşları bisikleti eline / sırtına alıp çıkmak demektir. Ennnn ucuz (dandik) dh şu piyasada 4500-5000 tl civarında. Dh ucuz bir hobi değil, bisikleti ikiye böldüğünde yenisini alacak paran yoksa evde oturursun hocam. O nedenle kendine allmountain, xc gibi daha az atraksiyona goreceğin ama daha uzun kullanacağın bir bisiklet disiplini seç derim.

Orta seviye için Btwin iyi midir elimde yeni alınmış fox arka havalı süspansiyon var?

:D:D
Ne için orta seviye hocam?

Yeni başladım ve tecrübem sizin gibi profesyonellere göre az olduğu için :D.

Muhtemelen araştıramadınız:) orta süspansiyonların belki 50 çeşiti var.
Milimi milimine uzunluk, incelik aynı olmak zorunda. Abartmıyorum 1 milimetrenin 10/1i farklı olsa olmaz :)
Tekrar söylüyorum bakın en ucuz (dandik) downhill bisiklet 4500-5000 tl ,
ekipmanları başlangıç seviyesinde 1500-2000 tl.
Pro downhill bisikletler 10-30.000 tl ,
Pro bir kask 2-3.000 euro.
Bu işin başlangıcı için 7-8000 liranız yoksa bence heves dahi etmetin.
Hele ki 2-3000 tl ile intihar edersiniz başka birşey değil.
O videolarda izlediğiniz altın renkli boruya sahip boxxer, fox gibi maşalar 3000 tl,den başlıyor.
Orta amortisör ve downhill'e dayanıklı kadrolar da öyle.
Downhille dayanıklı jant çemberleri de 2-3000 lira.
Size bisiklete binmeyin demiyorum. Sizi sakat kalmaktan (Allah göstermesin ölmekten) kurtarmaya çalışıyorum.
Dinlersiniz dinlemezsiniz o size kalmış.
Önce dizlik- dirseklik, kask, gözlük, eldiven alın,
2-3000 liraya bir all moutain / xc tarzı 2. El güzel bir makine alın onunla arazide bisiklet kullanmayı, reboundu, cift amörtisörün tepkilerini, kaya ve toprağın üzerinde olmayı, ağaç kökleri ve su yollarına girip, inişte fren yapmayı öğrenin, reflekslerinizi test edin, geliştirin.
Burada bir çok downhill üstadı var ben bu işin "cahiliyim" onlar size daha faydalı tavsiyeler verebilirler.

Teşekkürler. Bisiklete karar verdim. Carraro BİG 929. Siz dediniz diye paradan kısıp malzeme baktım cidden çok pahalılar ben bunları unutayım en iyisi :D.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Etemkaan DELİBAŞ Hocam şöyle söyleyim, en basiti bisikletten düştünüz gözünüze bir dal parçası girdi diyelim (Allah korusun) o andan itibaren burada yazılan uyarıların hepsini çöpe atn size 100,000 lira verseler tek bir gözünüz geri gelmez.

Düştünüz (genelde yer ile ilk temas eklemlere olur diz - dirsek bilek gibi) dirseğiniz kırıldı (kemiği dışarı çıkan arkadaşım oldu, içeride kırılan kemik bıçak gibi tüm doku ve sinirleri kesip dışarı çıktı o koluyla 1 kg kaldırabilmek için 1 sene fizik tedavi gördü GATA'da) tekrar bırakın bisiklete binmeyi pantolonunuzu giymek için 1-2 sene tedavi görüsünüz, diz kapağınızın kırılmasından söz etmek dahi istemiyorum, google'a girin knee broken yazıp görsellere bakın sadece.

Bu forumdaki insanları gerçek hayatta yüzyüze çok az gördüm ama %99'u iyi niyetli insanlardır kimse sizin kötülüğünüzü istemez.
Hele ki bisiklet sevdasından, zevkinden sizi döndürmeye asla çalışmaz, bilakis teşvik ederler.
Sadece Downhill, enduro gibi extreme sporlar değil, düz yolda bisiklete binerken dahi kaskınızı, gözlüğünüzü (mümkün ise diz-dirsekliğinizi) eksik etmeyin sizden ricam.
Kask kırılır yenisini alırsınız, kafatasınız ve organlarınız için aynı şey söz konusu dahi değil.
Hayatınız, Sağlığınız değerlidir.
Umarım önceki mesajlarımda yazdıklarımdan ötürü bana bir anti-pati hissetmemişsinizdir.
İyi pedallamalar.

Siz bu yazıyı yazmasaydınız kesinlikle bir yerimi kırar FELÇ KALIRDIM. TEŞEKKÜR EDERİM.

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Bence olur. Neden olmasın? Bu tamamen senin kullanış tarzınla alaklı. Olur dedik ama bu demek değilki çok dik yerlerden iniş yap yada riskli yerlerde sürüş yap demek değil. Ama kaliteli bir bir bisiklet ile belirli seviyede downhill yapabilirsin.

@master06 Mesajlarınızı yazarken arkadaşın red bull yarışçısı olmadığını hesaba katmak mantıklı olacaktır. :)

@Etemkaan DELİBAŞ downhill yapacam diye yola çıkmak biraz sazanlık dostum çünkü önce dağ bisikletinde usta derecede gelişmen gerekiyor. Ayrıca bisiklete ne süre bindiğin neye ne tepki vereceğini bilmen çok önemli. Senin downhill yapacağını düşünüp ikisi de olmaz diyen arkadaşlar haklılar. 500s kullanımı çok rahat bir bisiklet ama frenleri mekanik disk. Ben bunu düşünmeden almıştım hatta. Önemli olan senin durabilmen olduğu için bence hidrolik disk frenli bisikletlere bir göz at. Ama koruma ekipmanını kesinlikle eksiksiz tamamla. Yoksa master arkadaşımızın dediği gibi sakat kalabilirsin. :)

Fiyatı en az 3000 Euro' dur.

@barayda

(link)

Şunun gibi bisiklete uyumlu fren alsam ufak ufak downhil yapabilir miyim (ekipmanlar dahil)?

@barayda

:) 500 S kötü bisiklet demedim. Ama DH için ön ve arka süspansiyonları, frenleri yetersiz bence :)

Yoksa ben de senin gibi arkadaşın Rampage'e katılıp front flip yapacağını düşünmüyorum.

@Etemkaan DELİBAŞ

O sete para verme şimdilik bence daha alt kalite set alırsınız rotor ve adaptörleriyle beraber

Downhill bisikletleri ile sadece "iniş" yapılıyor bu arada, hani günlük hayatta kullanayım deseniz yokuşlarda inip bisikleti elinize alıp gitmeniz gerekiyor. :)

Önce normal bir makine ile araziye alışın sonra Downhill Bisiklet alıp iniş yaparsınız diye düşünüyorum.

Geri