@Aazam hocam olay anlaşıldı genç bir bayan , bisiklet sürmek her ne kadar fiziki yeterlilik gerektirse de esas olay denge olayıdır. Dengede durmak yani kız arkadaşınızın denge problemi yoksa yukarıda arkadaşların verdiği teknik detaylar yeterli diye düşünüyorum arkayı frenleyen bir kontra pedal sistemi ve ön için fren sistemi.
Fiziksel yetersizliği olan bireyin yaşı ister 5 olsun ister 55 zor şartlar altında kaldıkların da ruhsal çöküntü sağlıklı bireylere istinaden daha fazla oluyor. Bisiklet sürme fikri sizin aklınıza düşmüş , iyi düşünmüşsünüz . Kız arkadaşınızı cesaretlendirme den önce yada ona bisiklet sürme tavsiyesi vermeden önce planlama yapmak zorundasın. İlk yapmak zorunda olduğun plan başarısız olduğunda nasıl bir yol izleyeceksin. Bu konuda sana akıl vermek haddime değil bir yolunu bulmak zorundasın.
Diyelim ki bisiklet sürmeye karar verdiniz , inşallah bu kararı verirsiniz

, ilk olarak ruhsal açıdan arkadaşını olaya hazırlamak zorundasın. Vücudun bir azası yetersiz olduğunda diğeri güçlü olur normalde , eğer değilse sol kolunu güçlendirmeye başlamalısın ilk olarak. En önemli husus ise denge olayı. Biliyorsun ki bisiklet sürmek dengede durmak ile mümkün , arkadaşınızda denge problemi ( tansiyondur - nörolojik sorundur veya gizli kalmış fobileri)yoksa olay 100/ 80 tamamdır gerisi sizin motivasyonunuz ve arkadaşınızın fiziki becerisine kalmış.
Fiziki yetersizlik ve fiziki beceri kavramları tamamen birbirinden farklı kavramlardır. İki eli ve ayağı olan her insan araç kullanamaz ,dilediğiniz kadar motive edin , mutlaka beceri olması gerekiyor. Tabi bundan kastım trafiğe çıkan kasaplar değil
Şimdi arkadaşınızı yüreklendirdiniz , sol kolunu güçlendirdiniz veya sol kolu zaten güçlü . Peki ya denge problemi bunu nasıl çözebilirsiniz .En önemli sorun bu . Benim şahsi fikrim ilk olarak kaliteli bir trainer . Yani paraya kıyacaksın trainer la bacak kasları , vücudun bisiklet üzerinde olması gereken duruş pozisyonları kısmi olarak oturacak. Sonrasında kendi bisikletini kıza vereceksin tek eliyle bizim taşıdığımız gibi taşıyacak. Gezdirecek yani bisikletin madde ağırlığını hissetmeli ki sürüşe başlamadan önce bisikletle vücudu bir olsun.
Arkadaşın senin bisikletine alıştı ve kendine yeni bir bisiklet istiyor😃 , yukarıda arkadaşlar gerekli teknik detayları vermişler emin ol bu konuda benden daha iyiler ve size daha detaylı bilgi verebilecek bir çok arkadaşımız burada var.
Peki bisiklet sürmek bu kadar önemli mi , vallahi önemli billahi önemli , burada bir kaç kez bu konuya değindim. Bu topraklarda yaşayan bizler hem güçlü hemde zinde olmak zorundayız. Beden güçlü olmayınca akıl pek bir işe yaramıyor yada çaresiz kalıyor. Bisiklet hem bedeni güçlendiriyor hemde aklı dinç tutuyor bu forumdaki herkes bilir bunu bakma bazen birbirimizle forumda tartıştığımıza

, bizim kavgalar ısınma öncesi peşrev çekme gibi.
Kalbini bozma kardeşim bismillah deyip başla. Sonucu ne olursa olsun denemiş olursun. İnsanları yüreklendirmek ve yanlarında olmak harika bir şey. Ben yapılamaz ,olamaz, imkansız denilen bir çok şeyin iyi bir niyet ve başlangıçla harika sonuçlandığına defalarca kez şahit oldum. Elbette Serkan Mistinoğlu hocam olası kaygılardan ve emniyetli sürüş hakkında bahsetmiş önerileri doğrudur. Emniyet vazgeçilmezimizdir.
Beni yanlış anlama düşündüğün şey çok zor ama başarılamaz değil. Çocuk olmuş olsaydı 10 sayfa yazacaktım arkadaşlar bana veryansın edeceklerdi. Adam gibi adamsın kardeşim vesselam