Scudo Sports

Tek Bisiklet ile İki Çözüm

guzuli

Üye
Tepki
147
İsim
Özgür Yılmaz
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhabalar,

Elimde iki tane bisiklet var. Birisi Carraro Manifesto(2019 2x9 olanından), diğeri de Carraro CR-Road 052 Disk(2018 kadro). Bunların ikisi de birebir aynı geometriye sahip. Bu iki bisikletten bir tane ama, iki çözümlü bir bisiklet çıkaracağım.

Şimdi, 052 de bulunan Tiagra seti(4700 seri), sti kolları(4700 seri), FSA gidon, FSA gidon boğazını, Tiagra fren kaliperlerini ve FSA sele borusunu Manifestoya aktaracağım. Ama aktarırken de bazı değişiklikler olacak tabi.

Her iki bisiklette de bulunan jantaları kullanacağım. Bu jantaların birisinde vittoria pro III 150 TPI 28c yol lastiği olacak, diğerinde ise Clement X'Plor USH 120 TPI 35c cross lastiği olacak. Ayrıca jantalarda bulunan diskleri de değiştireceğim. Yol lastiği bulunan jantta Deore XT M800 sm-rt81 160 mm icetech disk, dişli lastik bulunan jant da ise SLX M7000 sm-rt70 160 mm icetech disk olacak.

Vites sistemine gelirsek, her iki janta da CS-HG500/10S 11-34 ruble(ama ben 12-34 olarak güncelleyeceğim) takacağım. Buna bağlı olarak da uzun bacaklı tiagra aktarıcı takacağım. Mevcut zincirin de kapasitesinin artması gerekebilir(bir iki bakla eklenecektir illaki). Aynakol değişmeyecek, 50-34 devam edecek.

Sele içinse, halihazırda kullandığım pro turnix jel sele rahat rahat iş görür.

Gidon bandı da değişecek. Fizik Terra 3mm off-road gidon bandı sarılacak. Altın da da da xlc gidon jeli olacak.

Pedallar Shimano pd-m520 mtb pedalı olacak.

Hepsi bitince foroğrafları da paylaşacağım. Elimde kalan tüm malzemeleri de tek tek satacağım. Bolca malzeme artacak çünkü.

Gideceğim yola ya da amaca göre sadece jant değiştirerek iki farklı çözüme kavuşmuş olacağım(en azından ben öyle planlıyorum). 35c cross lastikli jantları daha çok şehir içi ve doğa turlarında kullanmayı planlıyorum. 28c yol jantlarını da performans turları ya da granfondo yarışlarında kullanacağım. Yıllarca 25c lastik kullanmıştım ama, bu sefer 28c ye dönmeye karar verdim.

Scudo
Sora flat vites kollarına şimdiden talibim
😉😉😉

• Beğen
Tepkiler: guzuli
Carraro Manifesto bir fitness serisi şehir bisikletinden çok düz gidon bir gravel olarak tasarlandığı için bahsettiğiniz değişime oldukça uygun. Çift jant/teker kombinasyonu ise tüm gravel kullanıcıları için ideal senaryo konumunda.

Ancak kadro geometrisi yol yarışlarında iddialı olmak için gereken agresif sürüş pozisyonuna uygun olmadığı için kürsü hayalleriniz biraz bekleyebilir.

Keşke her birimizin imkanları el verse de bir gravel, bir safkan yol bisikleti ve bir de mtb'yi yan yana dizebilsek.

Carraro Manifesto bir fitness serisi şehir bisikletinden çok düz gidon bir gravel olarak tasarlandığı için bahsettiğiniz değişime oldukça uygun. Çift jant/teker kombinasyonu ise tüm gravel kullanıcıları için ideal senaryo konumunda.

Ancak kadro geometrisi yol yarışlarında iddialı olmak için gereken agresif sürüş pozisyonuna uygun olmadığı için kürsü hayalleriniz biraz bekleyebilir.

Keşke her birimizin imkanları el verse de bir gravel, bir safkan yol bisikleti ve bir de mtb'yi yan yana dizebilsek.

Kürsü işi, 3 kişi katılmadığımız sürece biraz hayal gibi 😁 Bitirebilmek için yarışıyorum aslında.

Aslında bir tane de yol bisikletim var. Ancak bu proje için nakte dönmesi iyi olacak. Malzemeleri ucuza toplasam da, yine de13 bin TL gibi bir rakama çıkıyor bu iş. Toplam maliyeti hidrolik diskli bir yol bisikleti için ucuz. Çünkü daha elimdeki malzemeleri de satacağım. Ortalama bir bisiklet parasından çok daha ucuza mal etmiş olacağım.

Atlamali ziplamali off-road mtb kullaniminiz yoksa, uygun jant setiyle cr-road toprak yolda surme ihtiyacini karsilar. Ama manifesto yol bisikleti ihtiyacini karsilayamaz. Ben olsam manifesto'yu elden cikarip yol ile devam ederdim.

Atlamali ziplamali off-road mtb kullaniminiz yoksa, uygun jant setiyle cr-road toprak yolda surme ihtiyacini karsilar. Ama manifesto yol bisikleti ihtiyacini karsilayamaz. Ben olsam manifesto'yu elden cikarip yol ile devam ederdim.

Aslında her iki kadro da birebir aynı. Tüm ölçüleri ve kadro şekli birbirinden farksız. Ben çok fark edeceğini düşünmüyorum. Ama bir performans yol bisikleti mi derseniz, haklısınız öyle değil. Belki biraz daha endurance tarzı olabilir.

Buradaki amaç Manifesto'yu farklı bir bisiklet haline getirmek. Zaten özel tasarımlı bir bisikletti. Ekipmanları da değiştirerek biraz daha özel hâle getirmek. Biraz daha performansım artsa yetmeyebilir doğru ama, şimdilik işin biraz da keyif alma tarafındayım.

Aslında her iki kadro da birebir aynı. Tüm ölçüleri ve kadro şekli birbirinden farksız. Ben çok fark edeceğini düşünmüyorum. Ama bir performans yol bisikleti mi derseniz, haklısınız öyle değil. Belki biraz daha endurance tarzı olabilir.

Buradaki amaç Manifesto'yu farklı bir bisiklet haline getirmek. Zaten özel tasarımlı bir bisikletti. Ekipmanları da değiştirerek biraz daha özel hâle getirmek. Biraz daha performansım artsa yetmeyebilir doğru ama, şimdilik işin biraz da keyif alma tarafındayım.
Selamün Aleyküm hocam;

Çok sevdiğim bir bisiklet manifesto, 052 yi de severim. Bildiğim kadarıyla iki teker bir adam manifesto ile dayanıklılık yarışına katılmıştı. Bu arada manifesto ile 052 arasında sürüş hissiyatı olarak bir fark var mı? Standart ekipmanlarla donatılı hallerinden bahsediyorum. Amacım donanımın kadroya etkisi hakkında bilgi sahibi olabilmek.

Selamün Aleyküm hocam;

Çok sevdiğim bir bisiklet manifesto, 052 yi de severim. Bildiğim kadarıyla iki teker bir adam manifesto ile dayanıklılık yarışına katılmıştı. Bu arada manifesto ile 052 arasında sürüş hissiyatı olarak bir fark var mı? Standart ekipmanlarla donatılı hallerinden bahsediyorum. Amacım donanımın kadroya etkisi hakkında bilgi sahibi olabilmek.

Aleyküm selam,

Manifesto'yu ben de çok seviyorum. Hatta Aydan Çelik'in tüm bisikletlerini çok severim. Hatta bir projem de var bununla alakalı. Tüm tasarım bisikletlerini toplayıp, koleksiyon yapmak. Hatta Mavi'yi de almıştım ama maddi bir konudan dolayı satmak zorunda kaldım, neyse...

Evet, Manifesto ile dayanıklılık yarışına katılmışlardı. Tabi stok haliyle değildi, yükseltilmişti bazı kısımları. Aslında ben de benzer bir yükseltmeyi yapıyorum.

Sürüş hissiyatı konusunda ikisini kıyaslamam biraz zor olacak çünkü 052 ye hiç binmedim. 052 yi tamamen parçaları için aldım.

Manifesto ile uzun yollar yaptım, performans sürüşleri de gerçekleştirdim. Flat bar olmasından kaynaklı, tutma pozisyonu değiştiremediğim için ağrılar ve uyuşmalar oluyordu. Ama drop bar a geçince bunlar azalacaktır biraz daha.

Değişim tamamlandıktan sonra Manifesto ile sürüşe çıkacağım. O zaman sizin de merak ettiğiniz farkları daha iyi anlama şansım olacaktır. O zaman yeniden mesaj yazarım bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Zor da olsa bisikleti toplamayı başardım. İlk yazdığım mesajdaki jantlarda değişiklik oldu.

Yol lastiklerini Token C25AD jantlara taktım.

Gravel lastikleri de Shimano RX010 jantlara taktım.

Yol seti ile yürür vaziyetteki(suluk kafesleri, pompa tutacağı, sensörler, yol bilgisayarı tutucu ve spd pedallar) toplam ağırlık 10.350 gr oldu.

Gravel jant ve lastik setiyle ise 11.250 gr oluyor.

Süreçleri çok detaylandırmadım ama, içime sindi, güzel bir bisiklet oldu :)

IMG-20230209-WA0031.jpgIMG-20230209-WA0027.jpgIMG-20230209-WA0028.jpgIMG-20230209-WA0029.jpgIMG-20230209-WA0030.jpgIMG-20230209-WA0026.jpgIMG-20230209-WA0031.jpgIMG-20230209-WA0027.jpgIMG-20230209-WA0028.jpgIMG-20230209-WA0029.jpgIMG-20230209-WA0030.jpgIMG-20230209-WA0026.jpg4A9B0D98-0DEF-4952-A314-4C523EC6C088.jpegE24CF105-34E0-4AC0-9D43-30B9C5EE7CA5.jpegFE0FCDF3-3E5D-481D-A620-8A8BF6FB9AA1.jpeg06F5CF6C-CFA7-48FE-BC6F-39C17FA00C77.jpeg

Son düzenleme:
Geri