Scudo Sports

Tek Başına 3000 (Şehirler arası mesafe alınmıştır) Km :)

Yolun açık olsun ! :)

Madem görmek istediğin yerlere göre bir rota belirlemişsin nereye nasıl ne kadar sürede gidebileceğini bilmen şartıyla, zorluklara karşı şevkin kırılmayacaktır !

Scudo
mehmet başarılar...
uzun yollar iyidir konaklamalı olunca ...evet gençken dalardık uzun yollara arkamda sırt çantası ....70 lerde ..o vakit altımda pejo yarış vardı ağırdı..
yanıma tüp alırdım küçük bi boy yemek yapardım ,çorba sabahları ,çadırımda vardı tabi bisikletin iki tarafına çantalar yerleştirdim arkaya tabi bisiklet tank gibi olurdu...
iç lastik olurdu yedek ...yanıma ufak kap bardak almıştım bi de küçük tencere valla seyyar mutfak gibiydim ...kuru malzemeler makarna pilav..öyle pansiyon mansiyona takılmazdım .............en uzun tabi pek uzun sayılmazdı istanbuldan bodruma gittim....bide didim e ama ev vardı o vakitler orda...yaz sıcaklarında gittim tabi acaip su kaybı...ama uzun yola çıkmadan önce tedbirimi almıştım...
iç lastik en önemli bi olay tabi pompa bunlar en önemli olanları ...yedek olması lazım yolun uzunluğuna göre en çok 10 adet iç lastik .......
şimdi zannedersem sen konaklama yapacaksın pansiyonda kalacaksın bu 3000 km lik yolda önemli olan seçilen güzergahlarda aşırı trafik yoğunluğunun olmaması ....otoban yollar her zaman risklidir ...hala otoban yollar bisiklete yasak ,,,,,,
3000 km boyunca lastik patlamaları olacaktır ..dağ başında patlayabilir lastiği janttan çıkarmak için aparatların olmalı ...ve güçlü sağlam pompa .....güneş tepende olacak ve rampalardada ......su kaybedeceksin ve kızılayın maden suyu imdadına yetişir ....su da iyidir ve bol bol muzları götürecen ..potasyum şart....
power gel bar bulabilirsen tabi tanesi 5 ytl bisiklet mağazalarında satılır adamı acaip fişekleyen ,proların kullandığı enerji jeli ,yorgun vücuda emilerek yenir ...ve anında kana karışır ve rampada seni füze yapar ...20 dakika sonra su içince etki devam eder...3000 km boyunca çok enerji barına ihtiyacın olacak....3000 km yi 3 aydada tamamlayabilirsin bir aydada bu senin performasına ,yol tecrübene bağlıdır ................uzun yollarda risk vardır kramp yemek gibi asla kendini zorlama günde 100 km yi hedefle ...yalnız üstü üste 100 km leri alabilmek için performans yüksek olması lazım ki bu iş oldukça zordur ,keza bi günde 200 km yapınca ben bi gün yattım üçüncü gün bisiklete bindiğimde çakır keyf yorgunluk vardı şimdi önemli olan 3000 km yi kaç güne ve nasıl böleceğindir:.100 km yapıp bir gün dinlenip 3 üncü gün bi 100 daha yani sistem ne olacak sorun orda ..önce bunu programlamaca olayı...az değil tam 3000 km bu bi günde olmaz bir ay içersine sığdırılacaksa sistemi çok iyi oturtmak gerekir ve de asla limitlerinin üstüne çıkma zati vücut isyan eder....
evet önemli olan niyet etmek ama sistemide oturtmaktır

Kudret abi çok güzel detaylara değinmiş :in:

Yalnız benim de kafama takılan bir konu var; 17 yaşındayım demişsin.
Tur süresi uzun ve bir çok olayla karşılaşacaksın.
Kesinlikle şevkini kırmak istemem ama eğer hukuki bir durum olursa yasal olarak reşit olmama durumu başını ağrıtabilir gibi geldi bana.

Küçük ayrıntılar önemli, dikkat etmek lazım bence ;)

Kudret abi teşekkür ederim cidden sağlam bilgiler bende önceden bf forumdaki açılan konuları okuyarak neler yapacağımı tam olarak anladım 1 ay boyunca sağlam bir program kurmaya çalıştım ve halletim . Yedek malzeme sıkıntısı yok zaten hepsi halledildi . Yaş işine gelincede sanırım Türkiye'de ilk ben olacam google'de araştırdım bulamadım . 11 yaşından itibaren bisiklete binme özgürlüğü var ve aile onaylı bir belge var (kaymakamlık dahil ) yeter sanırım

• Beğen
Tepkiler: OMER AYYILDIZ
Harikasın :in: Herşeyi düşünmüşsün kutluyorum :)

Eğer olurda rotanı değiştirirsen, Eskişehir'den geçersen elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

Şimdiden yolun açık olsun, kazasız belasız yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Tavacı
valla kardesım TEBRIKLER DIYORUM. baskada bır sey demıyorum. bu yasta bu kadar yol tek kelımeyle super. bence rota 10 degıl 100 numara. Allah Kaza Bela vermesın. Allah yolunu acık bacaklarını kuvvetlı etsın...

• Beğen
Teşekkür ederim abi . Özgürlüğümü biran önce yaşamak isterim :)
"Ikı terker hayat, ozgur hayat demek... "

bende gürkan abinin bloğuyla tekrar bisikletle tanısanlardanım. 15 temmuz gibi balıkesirden izmire bir tur planlıyodum. ama iş konusundaki gelişmelerden dolayı iptal edebilirim. umarım yollarda karşılaşırız birgün.. yolun açık olsun...

• Beğen
Bende 17 yaşındayım doğrusu çok imrendim :) Hayırlı yolculukar kolay gelsin. Batarya olaylarını hallettin mi ?
Telefon bataryası , fotoğraf mak. bataryası , laptop bataryası falan. ?
birde istanbul özel bir nedeni varmı ?

Rotan çok saçma olmuş bence , eğer hatayda özellikle geçmeni gerektiricek birşey yok ise, osmangazi tarafından devam edip , Antalya'dan sonrada Burdur a dönmek yerine Antalyadan Çanakkale-Balıkesir istikametine doğru gidip, Bursa'dan veyahut Yalova'dan istanbula feribotla geçebilirsin , hem nevşehir kayseri gibi yerler yerine ege tarafını gezmiş , hemde rotanı daha elverişli çizmiş-kısaltmış olursun. Bu kadar uzun bi tur için çok özensiz bi rota olmuş, özellikle birşey için geçiyorsan oralardan bilemem tabi. Ayrıca kudret abinin dediklerine kulak vermelisin, çok önemli şeylerden bahsetmiş. 3000km yolu gitmesi kadar o yola ne gerekeceğini bilmek ve hazırlık yapmakta bi o kadar zordur. Günde 100km gidilebilecek bir mesafe fakat yakın zamanda 100km gitmediysen ilk günden sonra bacakların 3-4 gün kullanılamaz hale gelir buda senin için motivasyon ve zaman kaybı olur. Turdan önce günde 80-90km 2 kere 3 kere gidip kendini alıştırmalısın. Ve daha önce uzun turlara çıkmış tanıdığın veya tanımadığın kişilerin, veya gideceğin rotadan geçmiş olan kişilerin tecrübelerine danışarak ne yapman gerektiğini öğrenmelisin, yani tamam rotayı çizdim hadi gidelim olursa yolda başın çok ağırır. 3000km lik bi tur kimsenin kolay kolay yapabileceği bi tur değildir çoğunun 3000 dedinmi gözü korkar zaten inşallah yolda bir aksilik çıkmaz ve sağ salim gerçekleştirirsin turu.

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
Her gezgin insanın hayalinde çoğunlukla bir şey vardır, TÜRKİYE TURU...

Sen aslında güney turunu tamamlayacaksın fakat sonra tekrar geri döneceksin. Planını bozmak için değil daha büyük düşünmen için bir teklifim olacak. Birincisi hayallerine km. koyma...Hayallerin sınırsız olsun.

Çok daha büyük projen olsun çünkü yaşın çok genç. Türkiye turu planla...Hepsini birden değil yanlış anlama! Bölüm, bölüm.

Birinci olarak zaten Akdeniz turu yapacaksın, ANTALYA'dan sonra geri dönme ve EGE rotasından İstanbul yap. Allah izin verirse ikinci olarak İstanbul - Rize rotası yani KARADENİZ... Daha sonra ise Doğu ve Güneydoğu planın olsun. Çok az gezgin "Türkiye sınırlarını dolaştım" diyebiliyor. Orta Anadolu için ise pek çok rota çıkarabilirsin zaten. Bu planınla zaten Türkiye'nin yarısını turlamış olacaksın.

Bunu yapanlar oldu... Tabi sadece bu bir öneri.

• Beğen
Geri