Scudo Sports

Tek Başına 1500 Km'lik Güzel Yalnızlık

Scudo
gece yarısından başlayıp bir solukta okudum..okurken sanki bisikleti süren ben ,yolda tanker şöförüyle gerginlik yaşayan ben, sucuklu yumurtayı afiyetle yiyen :) yine ben olmuşum gibi zevk alarak okudum..teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Yurtseven
@murty

Sizin gibi gençlerle'de bir tura katılmayı çok isterim. Beyin kasetimi 30 yıl geriye sarıp tazelemiş olurdum sayenizde. Fizik olarak ayak bağı olurum diye düşünüyorum. Ayrıca Haziran sonu ve Temmuz aylarında Karadenizde olacağım gibi. Sevgiyle kalın.

• Beğen
Tepkiler: murty
@tuncer bayık

Tuncer bey şimdilik niyetim öyle. Geçen yıl için planlamıştım. Ancak Haziran 22'de bir antrenman sırasında bisiklet ile geçirdiğim kaza sonucu, kafadan bayağı bir darbe almışım. Gözlerimi Tekirdağ D.H. Yoğun bakımında açmıştım. Haftalarca kendime gelemedim. Bu yıla sarktı. Hala bir aksilik çıkar diye korkuyorum. İnşallah çıkmaz. Yine bir kaza olur diye doğru dürüst antrenman bile yapamıyorum. Bu seferde yarı yolda kalırım erhalde. Ama onada razıyım. Saygılar, selamlar.

• Beğen
@pusat

Estagfurullah ne haddimize size fizik yorumu yapalim :)
Temmuzda bir umut seslenicez size

@murty

O tarihlerde turda olmazsam size katılmayı çok isterim. Benim içinde iyi bir tecrübe olur. Sevgi ve salamlar.

• Beğen
çok güzel bir gezi olmuş abi fotograf yuklemek dedıgın gıbı sıkıcı ama oda tuz bıber olsa gerek : )guzel gezılerının devamını beklıyoruz bıze yakın olmanınz ayrıca sevındırdı benı bır gun zıyaretınıze gelmek ısterım bısıkletle kısmetse yada sızın yolunuz luleburgaza duserse goruselım hocam saygılar...

@gokhan erdogan

Şarköy'e yolunuz düşerse beklerim. Tlf. num ilk sayfalarda var. Selamlar.

Bizlere yaktığın "ışığa" sağlık...
Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Yurtseven
Allah izin verirse haftaya perşembe günü (11 Haziran' da) çoğunluğunu yanlız geçireceğim 3000 kilometre ve 40 günlük Batı Anadolu turuna başlıyorum. Sizden ve yanlız başına turlayan diğer arkadaşlarımızın deneyimlerinden cesaret alarak.

@baymineral

Aynı tarihlerde bende Karadenize doğru hareket ediyorum. Tabiiki yalnız ben. Sağlıkla kalın. İnanın zor olmayacaktır.

ben bisiklet almak istemememin en büyük nedenlerinden biri de bu yazı okudukça hevesleniyorum almaya can atıyorum.her şey için teşekürler.

@Baki Berk Kayalar

Merhaba Baki Bey,

Sorum hem size hem de diğer üyelere elbette ama rotanızı çizdiğiniz için merak ediyorum.. BU yaz yaklaşık 2 aylık bir süre içinde istanbuldan çıkıp ege ve akdeniz kıyılarını gezmeyi planlıyoruz birkaç arkadaş.. Sizce bu süre yeterli olur mu? Rota çizerken nelere dikkat etmeliyiz? Yanınıza kesinlikle almalısınız dediğiniz eşyalar var mı? çadır kurmayı planlıyoruz çoğu yerde. Polis yada jandarma bu konuda sorun çıkartırlar mı genelde.. Çünkü "çadır kurmanıza izin vermezler sizin" gibi çok korkutma cümlesi duydum.. bunun gibi birkaç püf noktayı merak ediyorum.. Amacımız hem tatilimizi yaparken hem de gittiğimiz yerlerin kültürel tarihi yerlerini de görmek. :) :)

@Charlotten

2 aylık süre size hayli hayli yeter. Ege ve Akdeniz sahil şeridimizde gezmediğiniz yer kalmaz. Sindire sindire, rahat rahat gezersiniz. Benim turum 40 gün. Yani yaklaşık 1.5 ay. Bu süreye İç Anadolu geçişi ve Batı Karadeniz dahil.

Çadır kurmanız çok daha ucuz bir yöntem olur. Halkımız size mutlaka yardımcı olacaktır. Güvenlik güçlerine danışmanız çok yerinde olacaktır. Onlar size mutlaka uygun bir yer göstereceklerdir. Bununla beraber, geçeceğiniz yerlerde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tesisleri varsa onlara da danışabilirsiniz. Yalova ve Karasu TİGEM sahalarında çadır kurmamıza izin verilmişti. Benzincileri söylememe gerek bile yok. Milli Parklar Genel Müdürlüğü' ne bağlı doğa alanlarına da bakabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.

Berk

@Baki Berk Kayalar

Teşekkür ederim.. program belirlenince burada sizlerle de paylaşırım..:)

@Charlotten

Siz bir yola çıkın, göreceksiniz sorun olarak kafanızda büyüttüğünüz hiç bir şeyin sorun olmadığını anlayacaksınız. Çadır kurmanıza gelince. Ben 1500-1600 Km. de hiç sorunla karşılaşmadım. Küçük kasaba ve köylerde size yardımcı olacaklardır. Tura birkaç kişi çıkacağınıza göre, KESİNLİKLE ALMALISINIZ değilde, almamanız gereken bence gereksiz malzemeler. Örneğin: Tamir takımınız tek olmalı. Çadırlarıda ikişer kişi kullanabilirsiniz. Bisikletleriniz aynı lastik ebadındaysa, üç kişi iseniz altı adet yedek lastiğe gerek varmı. Altısı birden patlayacaksa ki çok zayıf ihtimal. Bunun gibi ortak malzemeler. Bu tip uzun turlarda inanın 100 gr.mın bile çok önemi oluyor. Sizlere özgürlük dolu turlar. Sağlıkla kalın.

Geri