Scudo Sports

Tek Bacak Ağrısı

@cparlakgul
Dalak (doğru biliyorsam), bel ve biraz akciğerde sorun yaşıyorum

Scudo
mental olarak bir sıkıntı var mıdır dostum gördüğüm kadarı ile yaşın çok genç olmakla birlikte yaptığın spor oldukça stresli işler bunlar birdaha değerlendir kendini gerekirse özelden dertleşelim

Merhaba, aynı problem, kol ve bacağımda var. Bir süre önce tedavi için doktora gittim. Bir süre sonra tekrarladı. Doktorun dediği sporla filan değil, aksine uyurken fiziki kasılmadan meydana geldiğini söyledi. cparlakgul arkadaşımızın dediği bazıları için saçma gelebilir. Ama değil. Kasların kasılmasını değil, kasan sebebi çözmek gerekiyor. Kas değil aslında damar damar üstüne binme deniyor halk dilinde. Ani kasılmada gerilen sinirler sıcak olmadığı için eski halini çabuk almıyor ve damarın bir kısmınıda zamanla yanı sıra kasıyor. Buda ağrıya neden oluyor.
Ağrı şekli; otururken bacağın diz kapağa yakın kısmı ağrıyor. Hatta ufak bir gezinti sonrası merdiven çıkarken ani kramp gibi insanın bacağına asılıyor.
Tavsiye; Ben cparlakgul arkadaşın tedavisine ek olarak kas gevşetici jel ile viks tavsiye ediyorum. Yatmadan önce bir kaç gün ard arda ayak altına viks, ağrı bölgesine de jel sürün. Bisiklet ile uzun antrenmanda ise yine viks ile bengay tavsiye ediyorum. Tura çıkmadan Asprin ile bir bardak gazozu birlikte tüketin. Bu gücünüzü artıracak, bölgedeki ısıyı da artıracaktır. Bengay kötü kokuyor ama hakkını veriyor.

@afidanci66

o kadar sert bir acı yok sadece kafada rahatsızlık yaratıyor mesela şuan bacağınız olduğunu hissetmiyorsunuz sağ bacağım var diye biraz düşününce hissediliyor aynı o şekilde

Sizin çektiğiniz acıları bende çektim dayanılamayacak hale gelebilir. Sonra aklıma kas gevşeticisiyle masaj yapmak geldi ve aynı gün ağrılar geçiyordu. Bu uygulama N kadar doğrudur oda tartışılır ama işe yarıyor. Belli bir seviyeye geldikten sonra ağrı yapmaması lazım.

Geri