Scudo Sports

Tehlikeli hayvanlardan korunma

Çadırın etrafına mazot dökerseniz ( küçük bir spreyli şişe, taşımak ve sıkmak için kolay olur) akrepler ve diğer böcekler içeri giremez( yılan için bir bilgim yok).. ama dikkat edin içeride akrep olmasın, onlarda dışarı çıkamaz bu durumda :krktm: Ve yanınızda amonyak taşırsanız, sokma durumunda sokulan yere sürüldüğünde zehrin etkisini azaltıyor..

Scudo
Ateş tüm hayvanları sizden uzak tutar. Hatta ateşiniz ne kadar büyük olursa ( dağcılık ve kampçılık eğitiminiz yoksa büyük ateş yakmayın ) hayvanlar size o kadar az yaklaşırlar. Onun dışında bir akrep, yılan, sürüngen türü hayvanlar size direk tehdit olarak algılamazlar ve sizden uzak dururlar. Bence sürüngenlerden çekinmeyin, empati yaparak şunu düşünün, hayvanlar içgüdüsel olarak tamda sizin bu konuda belirttiğiniz gibi kendini korumak ister. Örnek vermek gerekirse etrafınızda dolaşan bir arı gördüğünüzde el kol hareketleriyle kendinizden uzaklaştırmak isterseniz arı gelip sizi sokabilir. Ancak olduğunuz yerde uzaklaşmasını beklerseniz negatif bir sonuçla karşılaşmazsınız.

Is çadirda bitiyor anlasilan, ateste sart tabi :)

Anladigim kadariyla en iyi yöntem güzel bir cadir+güzel bir ates. Mazot biraz tehlikeli sanki hocam.

@Godzilla Kaliteli hamaklardan alırsanız çadırdan daha etkili iş görür. Tek başınıza turlarda daha efektif olarak kullanılabilirler.

@Atilla G.
Hocam hamak tehlikelere karsi daha açik olmazmi sanki, açik olmazsa yaziyorum bunu bir kenara.

@Godzilla Mesela şu nasıl ?

http://3.bp.blogspot.com/-40UftjVBncU/TiIkwpHn0pI/AAAAAAAACsU/LFqfqOp2tCw/s1600/Untitled-1.jpg

http://www.halvin-hinta.fi/imageCache.php?src=aHR0cDovL3d3dy52YXJ1c3RlbGVrYS5maS9waWN0dXJlcy8yOTY3Mi5qcGc=

• Beğen
Tepkiler: AnılDemir41
@özgürgüneş

Bizzat yapmadım ama..

Özellikle yılan için evin etrafına vb. "kükürt" kullandıklarını biliyorum.:)

Yakın zamanda tur yapmış biri olarak benimde çorbada bir miktar tuzum bulunsun..
İster bisiklet ister motosiklet olsun ilk yardım çantamda amonyaktan soğutucu spreye, yaraya dikiş atmak için küçük bir sete kadar bir çok şeyi yanıma alırım (garip gelmesin bir kere dikişi kendime atıp bu zamana kadarda bütün dikişlerimi kendim aldım) ve birde olmazsa olmaz torpil :D

Bilmediğiniz coğrafyada geziyorsanız tek çıkmamaya gayret edin, tek çıkacağınız yer içinde yapacağınız aktiviteyi bir arkadaşınıza yakınınıza bildirin aktivite sonunda haber verin ki yardıma ihtiyaç duyduğunuz anda ola ki kimseye ulaşamazsanız size gelip ulaşsınlar.
Çantanızda vücuda sürülen böcek ve keneyi uzaklaştıran spreyler var mutlaka olsun, ne yılandan ne akrepten korkarım ama çiyan denilen yaratık beni hep tırsıtmıştır ki ülkemizde de bol miktarda var
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de öldürücü şekilde zehirli akrep çeşidi yok, sadece fena canınızı yakarlar ki onlarda üzerine basıp oturmazsanız gelip sizi sokmak
Yılan da aynı şekilde saldırmaz anca bölgesinde dolaşırken üstüne, dibine basarsanız bir hamle yapar. Zehirli olup olmaması bulunduğunuz bölgeye bağlı, sizi sokarsa kesinlikle koşturup panik yapmadan üzerine soğuk kompres yapıp fazla kımıldamayın yardım isteyip gelmesini bekleyin.
Diğer arkadaşların yazdıklarının tekrarı olacak ama zararı yok :) çadır kuracağınız yeri gün batmadan seçin, yakınında karınca yuvası ve hayvan leşi olmamasına dikkat edin.
Çadırı kurduğunuz zaman içinde kalmadığınız zamanlar da dahil fermuarı sürekli kapalı olsun, yatarken havalandırma için yapılmış tül kısımlarla yetinmeye çalışın sıcak oldu diyerek açmayın.

Merak edip de torpil ne ya diyenlere vardır belki, benim kendimce aldığım küçük bir önlem diyelim. Issız bölgede köpekler artık köpekliklerinden çıkıp resmen kurta dönüştükleri için ve gece kamp yaparken ola ki tilkisiydi ayısıydı karşıma çıkarsa diye korkutma amaçlı, bisiklet veya motosiklet üzerinde hiç işime yaramadı ama Çatalca tarafında balık avına gidip sabaha karşı 5-6 km.'lik dönüş yolunda gündüz masum gece canavar olan bir gurup köpek saldırısından 2 arkadaş o torpillerle kurtulduk, patlar patlamaz etrafta vik vik sesiyle kaçışan köpekleri yolumuz bitene kadar bir daha görmedik :D

@Atilla G. Gayet güzel hocam, ben tül isini aklima getirmemistim.

Ayrica yerle temasimiz olmadigi için soguk havalarda avantaj saglayabilir.

@anzolot @anzolot

Hocam torpili zaten ben küçüklügümden beri tehlikelere karsi kullaniyordum ve çok çok ciddi derecede ise yariyor :)

Ilk yardim konusunda haklisiniz, bence yanimizdaki en ufak bir yardim malzemesini ihmal etmemeliyiz.

Geri