Ben de yıllar önce, babamın da yoğun ısrarları sonucu (hani iyi olsun pahalı olanı olsun mantığına göre) Mikrosoftun bir klavye fare setini almıştık, 90 lira civarındaydı fiyatı. Eve geldik ben kutuyu açtım, poşetinden çıkarırken beraber düğmenin birisi yere düştü. Bir baktım sol tarfında çatlak var, nakliyeden olması mümkün değil çünkü köpükler içerisinde klavye. Sonra hemen kutuya yerleştirdim, teknosaya geldim bu çatlak dedim. Adamlar sen kırmadın dime, nasıl olmuş, gibi sorular sorduktan sonra almak zorunda kaldılar, ben de onun yerine A4Tech klavye + fare ve üzerine de işime yarayacak bir dünya malzeme almıştım. Ne bereketliymiş, tabi insan o zaman anlıyor 20 liraya bu işi çözebiliyorken 90 lira vermenin anlamsız olacakğını.
Alacağım bir malzemenin mutlaka muadillerini de inceliyorum, F/P oranına göre karar veriyorum. Bu konu da forumlar oldukça ilerledi. Şarjlı pillerin bile ayrıntılı incelemeleri mevcut forumlarda. Bunlardan sonuna kadar faydalanmak gerekir.
Neyse lafı fazla uzattık. Hayırlısıyla faren değişir de mutlu mesut işine bakarsın.