Scudo Sports

TDF'de yine mekanik doping iddiası =I

2. ve 3. saniye geçişlerinde sol ayak üstüyle pedala şöyle bir serice vuruyor gibi ama o hareket tekere bu ivmeyi verir mi ? bilemiyorum.

Scudo
Banada düzenek var gibi geldi. Ama aklımın almadığı konu ise , doping konusunda, geçmişi en sabıkası olan yarış , üstelik yarışmacılar biyolojik pasaport programıyla olur olmaz zamanlarda ve olur olmaz yerlerde doping kontrolüne tabii tutulurken , birde üstüne mekanik doping iddialarıyla her bir mekanik sistem didik didik incelenirken , bu kişiler hangi akla hizmeten , kimlere güvenerek bu tür yollara başvurmaktan vazgeçmiyor ? Halen aklım almıyor.

Yazıma ilave : Videoyu indirip , media player classic ile kare kare seyrettim.

Sporcunun ayakları aynakolun yakınında bile değil. Yani arka tekerleiğin böyle dönüşü ,aynakola çarpma eseri bir sonuç değil.

Otların olduğu bölge ile asfalt arasında herhangi bir yükselti farkıda yok. Hani asfalt daha yüksek olsa , arka tekeleğın asfata değmesiyle o dönüş gerçekleşti diyebiliriz belki ama böylede olmuyor.

Olan şu , sporcu bisikletin arkasını kaldırır kaldırmaz, arka tekerleği bir anda yüksek devirle dönmeye başlıyor.

Tahminim elektrik motoru var. Sporcu kazaya karışmadan evvel aktifti ve kazanın etkisiyle kapatmayı unuttu. ( Kaza esnasında bu motoru aktive eden düşme , buton her neyse , kendi kendine aktif olabilir diyeceğim ama ilk ihtimal bana daha mantıklı geliyor )

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Cömert (link) bu videoyu izlerseniz daha net sonuca varabilirsiniz. Sol tarafta arkası dönük olan kişi vites ayarı yaptıktan sonra pedalı çeviriyor.

• Beğen
Tepkiler: Ozz
Doping yokmuş eyvallah da ben o yerde yatana takıldım. Adam yaralanmış kuzu gibi yatıyor, herkes kendi derdinde kimse bir el uzatmıyor. E yarışıyorlar tabii de tuhaf geldi. Üzerindeki bisikleti yokluyorlar adama bakan yok :)

@Ozan k.
Aynen o şekil, düzenek değil, kamera açısından dolayı göz yanılması var.

@Cömert Olay çözüldü, videolar paylaşıldı. Komplo modunu kapatabiliriz :D

Allahım 3 harfliler girmiş kadronun içine.
Akşam akşam tüylerimi diken diken etmiş videodur.

Dikkat ettiyseniz pedala yükleniyor ve adamın kafası öne eğiliyor.

@el_Aksa_1903

Arka tekerin tam yere değdiği anda frene basma dakikliğinde, farkındalığında olan birisinin bu sahneyi vermesi de tartışılır. :)

Geri