Scudo Sports

TDF'de yine mekanik doping iddiası =I

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
2 gündür dolanan bir video vardı sosyal medyada ama açısı biraz tersti tam görünmüyordu tekerin yerden nasıl kalktığı, şimdi daha iyi açıya sahip bir videoya denk geldim ve arka teker resmen depara kalkıyor arkadaşlar :tskler:

Bu tip şeylerden bahsetmemiz bile çok üzücü :( Düzenek var bu bisiklette, kabak gibi net

Scudo
Bisiklet yarışlarının amacı nedir?
Bu tip büyük organizasyonların amacı bisiklet firmalarının reklamını yapmak mıdır sadece?
Değilse, o zaman bütün sporcular aynı bisikletlerle yarışmalıdır. Yani yarış esnasında önceden belirlenen ve ağırlığından aerodinamisine her şeyi eşit olan bisikletler kullanılmalıdır.
Öbür türlüsü saçmalık.

Ne güzel dönüyo öyle, keşke benim olsa:rolleyes:

İyi de teker çimlerin üzerinden, yerde geliyor :acpsnr:

yerde.png
Tekerlerin ikisi de yerde :snzdglsn:

Yoo değil. Ön teker asfaltta arka teker çimlerde ve yere oturmuyor.

Bildiğim kadarıyla bisikletlerin hepsi yedekler bile ağırlık kontrolünden ve içlerinde bir makina varmı diye xray kontrolünden geçiyor ona rağmen bu mekanik doping denen olay gerçekleşiyorsa UCİ içerisinde rüşvet alan bu olaya göz yuman kişiler vardır zaten Fransa turu İspanya turu da aynı adamın ikinci bir karanlık tarafa geçme vakası çıkabilir.

unnamed (1).gif

Bu açıdan tekerin yerde olup olmadığını görmek imkansız. Kaza sonrası başka video varsa klasik zincir düzeltme hareketi için pedal çevirmiş gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Ben motor olduğunu düşünmüyorum. Saatte 50-60 km hızla gidiyorsunuz, ve bir kaza oluyor o kazada arka tekerin dönmeye devam etmesi kadar daha doğal bir şey olamaz. Yargısız infaz. Motorun M si var bile diyecek kadar kanıt yokken bence bu kadar acele etmeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@Serkan Mıstınoğlu
TdF konusunda ben aynısını yazmıştım ama bir arkadaş küçük ayna kola geçerken pedala bastı falan dedi ama ben göremedim o videoyu , mevcut videoda zaten öyle bir görüntüde yok

Arka teker bence de yere oturmuyor. Çimlerde olduğu için bize öyle geliyor.

Bu bisiklet bir Pinarello olsaydı; "Oh mon dieu."
Üzerine şarkılar şiirler yazabilirdik.

Burdaki videoyu tam ekran izleyince sanki ayna kolu eli ile çeviriyor gibi geldi bana

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Aynakolun hareket etmesi garip geliyor bana. Az önce seramik göbekli aynakolda denedim yarım tur bile dönmüyor. Aynakolun böyle hareket etmesi için büyük ayna ve en küçük dişlerde olması gerekiyor. Ama aktarıcının pozisyonuna göre büyük dişlerde. Anlatılana göre de aynakol küçük dişte.

Bu yukarıdaki mesela bahsettiğim durum.

Aşağıdaki de videoda görülen viteslere göre olan durum.

Enteresan!

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Şöyle bir yorum getireyim, bir bisiklete üzerindeki sürücüsüyle beraber ivme katacak güçte bir motor olduğu varsayalım, o çekiş gücü ile elinde tutarken kontrol edemeyeceğini bisikletin öne doğru kaçacağını düşünüyorum.

Çok saçma bir savunma. Düşmüşsün, çimlerin içindesin. Vitesini asfalta çıkınca mı düzeltirsin yoksa çimlerin içinde mi düzeltirsin :snzdglsn:

Savunma bile aptal yerine koyuyor :)

@Watts Per Kilo #Froome
Yanlış göremişim banada aynakolu elinle çevirmiş gibi gelmişti. Burada açık ve net görülüyor ne yaptığı :)

Bugün etap olmayınca bu konuyla meşgul olduk...Foruma bu konuyu ( şeytan azapta gerek diyerek ) T.D.F başlığında açan kişi olarak: - Artık dağılabiliriz - diyorum ;)...

Geri