Scudo Sports

Tchibo'daki bu sele uygun mu?

otonom

Üye
Tepki
0
Merhaba!

Eylül gibi uzun yol yapmayı düşünüyoruz fakat benim bisikletimin selesi çok rahatsız edici. 10 km'lik bir yolda bile ağrılara sebep olabiliyor. İnternette dolaşırken şu seleyi buldum: (link)

Tavsiye eder misiniz? Daha öcne kullanan var mı?

Eminim daha iyi seleler tavsiye edenleriniz olacaktır fakat, şuan için fazla masraf yapamam ne yazık ki.

Scudo
Fiyat yönünden oldukça iyi. Uzun yolculuklarda rahat etmenizi sağlayacaktır. Ancak daha ince ve jelli bir sele sizi hem rahat ettirir, hemde hız bakımından esenemesi çok az olduğu için daha idealdir.

• Beğen
Tepkiler: otonom
Bu sele de jelli galiba? Açıklamasında da jelden bahsediyor ama.. yoksa değil mi? :)

Uzun yol yapacağım için aslında biraz paraya kayıp daha kaliteli ve rahat bir şey almam gerek galiba. Kısa mesafeli yollarda bile ağrısı uzun bi süre geçmiyor çünkü. :)

Cevap için teşekkür ederim.

fotograf biraz yanıltıcı sanki..çünkü bu sele bayaaa geniş bi sele....

öyle ki,bu seleye oturdugumda nasılpedal çevirebilrim aacaba diye düşünmüştüm tchibo da gördügümde..

ben de gördüm seleyi, genis bir sele.. genis seleler bildigim kadarıyla (en azından kendi deneyimlerim ve etrafımdakilerin aktardıklarıyla) uzun süre pedal cevirince bacaklarda fazladan agrılara neden oluyor, yaylı sistemi de sizi cuurlarda gereksiz yere zıplatıp duruyor biraz da cukurlarda kalkma ihtiyacını azaltıyor, tabi bozuk yolda ayaga kalkma ihtiyaı kalkınca beklenmeyen cukur/tümseklerde denge daha da zorlasıyor.. bence biraz daha ince hatlı bir sele secin.. ince hatlı seleler cok rahatsız diyebilirsiniz evet ama daha saglıklı...rahatsızlık konusuna gelince; pedli tayt bu konuda cok etkili, pedli tayt edinip giyerseniz rahat edersiniz.. en azından tayt etraftan tepki alır diyorsanız sortunuzun icine giyersiniz.. hic olmadı jelli sele kılıfları satılmakta, ped ha poponuzda olmus ha poponuzu koydugunuz yerde deyip onlardan da edinebilirsiniz ama benim tavsiyem genis ve arkasında amortisör/yay olan selelerden uzak durun, konfor ve saglık icin pedli tayt edinin.. yoksa uzun yolda taytsız bir sekildeyseniz isilik kacınılmazdır tecrübeyle sabittir [bkz. 152km turda son 15km'yi ayakta gitmek=)]

• Beğen
Ben de bu seleden aradım ama maalesef mağazalarda bulamadım, internet stokları da tükenmiş zaten.

çok konforlu rahat bir sele , gözü kapalı alabilirsin bulabilirsen tabi :)
bir çok arkadaşıma hediye ettim çocuğundan kilolu yetişkinine hepsi memnun , bisikletimi deneyenlerin ilk sorduğu seleyi nerden aldın oluyor , uzun süreli bisiklet kullandığım oluyor ve haliyle heryerim dökülürken bu seleden dolayı herhangi bir rahatsızlık hatırlamıyorum.

• Beğen
Geri