Scudo Sports

Tchibo'da km saati 22,95!

sonunda ıadesını yapabıldım,

sızlerde haklısınız arkadaslar belkı kullanmadan nasıl bısey oldugunu bılemem ama genelde herkz yorumlara gore haraket eder bende aldıgım onerılerden ve okudugum yorumlardan sonra ıade etme ıhtıyacı duydum pısman olcamıda sanmıorum cunkı ona yakın bı fıyata sıgma 906 alıcam

Scudo
@Tarık Kalkan

yazı kendi içinde tutarlı. ben en pahallı kilometre saatinide kullandım en ucuzunuda. bir tekerin kaç kere döndüğünü sayıp tekerin çevresinin uzunluğu ile çarpıp sonrada 15 km gittiniz demek için NASA teknolojisi gerekmiyor. amaç ölçüm yapmaksa herhangi bir elektronik devre işinizi görür. Ama bu dünya tüketimin yüceltildiği bir dünya. ben ne desem boş. yine de şansımı deneyeceğim. Bisikletle kaç kilometre yol gittiğinizi öğrenmek için yüzlerce lira ödemenize gerek yok. belkide komik olan bu basit ölçüm için bir avuç para ödemek.

herkese merhabalar,

tşibonun yol bilgisayarını yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. bisikleti de haftada 6 gün, günde yaklaşık 25 km kullanıyorum. aletin ekranında (+36) - (-5) arası sıcaklık değerleri gördüm ve dolu dahil her türlü hava koşulunda kullandım.

gözlemler:

1) hız bilgisi doğru: yan yana giderken sigmasıyla da ölçtük, gamasıyla da.

2) mesafe bilgisi doğru: çevre yolunda arası tam 500 m. olan iki tabela arasını tam 0,5 km ölçtü ve ölçüyor.

3) sıcaklık bilgisi doğru: çevre ve orman bakanlığının önünden ne zaman geçsem, onun önündeki değerden hiç şaştığını görmedim.

4) kışın ekranının bir defa donduğunu farkettim ama zaten o sırada ben de donmuştum. müdahale etmedim, sabah yine normal çalışıyordu.

5) su performası çok iyi: geçen kış geçmediğim gölet, ıslanmadğım sağanak kalmadı, özellikle alttaki sayaç çamurdan görünmüyordu ama hiç sorun yaşamadım.

6) forumda okudum, manyetik alan sorunu varmış: bilmiyorum, hiç yaşamadım.

7) pillerini henüz değiştirmedim, sorun yok.

Artıları:

1) işini iyi yapıyor: yani bilimsel ölçüm yapmıyorsanız yeterli bence.

2) Fiyatı: malzeme kalitesi hiç fena değil ve kablosuz bir ürüne göre fiyatı gayet iyi.

Eksileri:

1) teker dondüğü anda otomatik açılmıyor. kapandığı zaman siz manuel olarak başlatıyorsunuz.

2) gidon boğazından ziyade gidona montaj için tasarlanmış bir bağlantı aparatı var. ben gidon boğazına takıyorum ama her gidon boğazına oturtamayabilirsiniz.

yeni ürün:

yaşadığım memnuniyet sonrası bu seneki versiyonunu koşa koşa gittim aldım, inceledim. yaş, kilo gibi verilerinizi de girebiliyorsunuz. ayrıca iki farklı bisiklet için farklı veriler de girip kullanbiliyorsunuz. tasarım daha zarif. aleti resetlemeden farklı turlar için ayrı ortalamalar, maksimumlar hesaplayabiliyor. anladığım kadarıyla daha profesyonel beklendilere göre yenilenmiş ama yukarıdaki eksi özellikleri aynen duruyor. özetle alet daha fazla asistanlık yapabiliyor ama ben eskisi bozulana kadar kullanacam ki sadece anlık hız, saat, sıcaklık ve toplam mesafe bilgileri benim için yeterli oluyor, gerisini fazla kullanmıyorum.

sonuç:

1) sonuçta ben amatörüm, ulaşım ve hobi amaçlı bisiklet kullanıyorum; profesyonel açıdan ihtiyacı karşlar mı bilemem ama teker çevrenizi doğru girdiğiniz sürece doğru bilgi veriyor ve caddede ve turda yeteri kadar memnunum.

2)kullandığım ürün es kaza elime geçmişti. kullanma klavuzu olmadan sadece teker çevremi ölçtüm, girdim ve kullandım. bence gayet başarılı bir ürün.

3) tüm bunları üşenmeden neden yazdım: çünkü o alete haksızlık edildiğini düşündüm; gidip iade edilecek bir ürün kesnlikle değil ki bence fiyatından ötürü iyi bir fırsat.

• Beğen
Tepkiler: Ercx
@kayhan

Bence de...

Arkadaşımız kullandığı üründen memnun, bunu da bizimle paylaşmış. Aldığı ürünün, fiyatının tanınmış markalarla kıyaslanamayacağı da aşikar. Neden bu kadar eleştiriliyor anlamiyorum.

Ben tchibo 'nun ürünü iyidir kötüdür demiyorum, ama bu arkadaşımızın aldığı km saati iyi çıkmış diyorum.

Bir markanın ne kadar güvenilir olduğunu anlamak için, bir, iki ya da üç kişinin tecrübelerine değil, binlerce örneğe bakmak gerekir zaten.

ben kendimle çelişmiyorum ayrıca yazdıklarımda komik yada vb birşeyler değil sizler kraldan çok kralcılık yapıyorsunuz burada pahalı olan bir cihaz vay efendim çok harika bu bilmeme ne ne kadar güzel bişey gibi sırf pahalı olduğu için ve içinizi ferahlatmak için birbirinizi aynı döeneceye sokmak istiyorsunuz brisi çıkıp ben bu ucuz aleti aldım buda sizin o pahalı aletleriniz kadar kaliteli ( kalitenin birçok tanımı vardır shewhart, deming, juran, crosby, feigenbaum gibi büyük adamların ortak paydalarınada bu ürün kalitelidir sonucu çıkıyor ) demememize bozuluyor ve bunu kendinize yakıstırmıyorsunuz ve mantığınızda su oluyor biz bu kadar para verik bir cimri çıktı ve bu aleti 20 liraya aldı bu iş nasıl oluyor diye ve hemen ürününü yada bu ürünü kullanan kullanıcıyı piskolojik harekatla püskürtmeye çalısıyorsunuz . ben size kendinizle çelişiyorsunuz yada komiksiniz yaba vb gibi aşşalayıcı saldırgan küçümseyici bir tavır takınmazken sırf muadili bir ürüne daha az para ödediğimiz ve üründe sizlerin ürünleri kadar güzel bir ürün çıktı diye bu tarz yaklasımlarda bulunuyorsunuz.
tekrar söylüyorum
- tutarlıyım kendimle çelişmiyorum
- sizlerin ürünlerinizi aşşalamıyorum yada karalamıyorum
- sadece ben ve birkaç kesesini düşünen arkadaş burada bu ürünün güzel ve ucuz olduğunda bahsediyor
- şimdiden herkese teşekkür ederim

@Tarık Kalkan

hocam bunlar nasa'nın mekik kaldırma bilgisayarları değil ki, basit mantıkla çalışan primitiv hesap makinaları.

sigma'nın ar-ge'sinden yararlanmak için de, herhangi bir sigma km saatini sökmeniz yeter, içinde ne var ne yok belli.

Marka ürünlerde her zaman "isme" da para veriyorsunuz, tıpkı trek ya da scott gibi.

Ürünün termometre özelliği pek işe yaramaz, hareket halindeyken soğuk hava gelir, sıcaklığı az gösterir. Durar da 5-10 dk beklerseniz o zaman gerçek sonuç elde edilir.

Herkese selam;
Dün Whistle 1052 V bisikletimi aldığımda birde km alalım dedim sigmanın kablolu modelini alacaktım 15 € kadar hesaplı geldi. Sonra Tchibo'nun sizin şuan 25 TL lerde bahsettiğiniz ürünü bana 30 € ya sattılar bende almış bulundum. Akşam sorunsuz kullandım çünkü anlayana kadar fazla zamanım olmadı. Bu akşam bisiklet ile şöyle bir turlayayım dedim birde baktım km çalışmıyor. ne ettiysem olmadı dedim galiba pili bitti evde aynısından vardı taktım bana mıın demedi tık yok. Hala da çalışmıyor yarın gidip değiştireceğim. Sigma dan şaşmamayı öğrendim ama bakalım geri vermekte zorlanacak mıyım?

sadece hız çalımıyorsa janttaki mıknatısla alıcı tam karşılaşmıyor olabilir. ama 30 avro moral bozucu bir durum ki o aletin en önemli artısı fiyatıydı.

Yaklaşık iki yıldır Sigma bc1106 kullanıyorum. Model kablolu ve ölçümlerde herhangi bir sorun çıkartmadı. GPS ile karşılaştırmasını da yaptım. Hemen hemen aynı değerleri elde ettim. Kipada 5 liraya satılan (bazı UYANIKLARIN forumda 30-35 lriaya sattığı) göstergeyi, ucuz olduğu için ve eski göstergemin düşüşlerden sonra küçük mekanik sorunlar çıkartması yüzünden satın aldım. (Sigma'nın Ölçümlerinde bir sorun yok ancak değerleri sıfırlamak için kullanılan düğmeler kayboldu ve ekranın üstündeki plastik koruyucu parçayı tutan bir iki diş sanırım kırıldı.)

Yeni aldığım göstergede kadans ölçümü kablolu, hız ölçümü kablosuz olarak yapılıyor. Cihaz kadans değerlerini hemen hemen doğru gösteriyor. Ancak hız göstergesi sensörünü evde bırakmama rağmen sürekli farklı değerler gösteriyor. Kablosu kopana kadar sadece Kadans ölçümü için kullandım. Kablosunu tekrar bağlarsam Kadans ölçmeye yeniden başlayacağım.

Tchibo marka göstergeyi gene üstteki bahsettiğim sorunlar yüzünden geçen ay İstinye Park'ta bulup aldım. Kablosuz ölçüm için kullandığı sensör, gidona bağlama aparatı, ve sanırım elektronik donanımının ve yazılımının büyük bir çoğunluğu Kipa'dan aldığım göstergeyle aynı. Kipa'daki üründen farklı olarak ekranı aydınlatmalı, kalori hesabı yapabiliyor, güneş enerjisiyle şarj olabiliyor ve
Termometresi var. Cihazın en büyük sorunu, eğer herhangi bir manyetik alanın etkisinde kalıyorsa çok uçuk ve saçma değerler ölçebiliyor. Örneğin, dizüstü bigisayarın sabit diskinin üstüne koyduğunuzda, göstergenin ekranından 99km/sa değerini okuyabiliyorsunuz.

Sonuç: Tchibo da 22 lira gibi bir fiyata satılan ürünün hemen hemen aynısı 5 liraya da satılıyor(du). Cihazın temel sorunları, manyetik alanlardan fazla etkilenmesi ve biraz daha zor bir menüye sahip olması. Temel çalışma mantığı olarak hiç bir km saatinin birbirinden farkı yok. Dayanıklılık, kolay kullanım ve doğru ölçüm değişkenlerini ele alırsak Tchibo'daki ürün yerine Sigma almanızı tavsiye ederim. Ancak sadece basit hız ölçümü istiyorsanız kablolu Çin malı ürünlerde hemen hemen doğru değeri göstereceklerdir. Tchibo'daki veya Kipa'daki cihazın yanlış ölçüm yapma nedeni kablosuz sensöre sahip olmasıdır diye düşünüyorum.

Soru: Dün sirkeci de bir mağaza arkadaşıma tchibo'daki saati 50 liraya satmaya çalıştı. Ayrıca Kipa'da satılan ürünü yukarıda belirttiğim gibi 30 liraya satmaya çalışanlar da vardı. Bu şekilde satış yapan kişi veya kurumlardan -başka ürünler için konuşuyorum- alışveriş yapar mısınız? Örneğin bir ürün diğer mağazaya göre %30 daha ucuz ama daha önce böyle bir kazıklama girişiminden haberiniz var. O ucuz ürünü oradan alır mısınız?

Not: Eğer hobi olarak ilgilenmek isterseniz, mıknatıs, reed anahtar, mikrodenetleyici ve renksiz bir ekranla da benzeri bir cihazı üretebilirsiniz. Bununla ilgili Tübitak'ın kendin yap eğitimi de var. Dökümana aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

(link)

Kolay Gelsin

Kendi saatini kendin yap. O da güzelmiş hoşuma gitti :)

Tchibonun ürünlerini yakından takip ederim, spor giyiminde ve bazı aksesuarlarda bisikletçilere gerçekten uygun fiyata ve kaliteli ürünler sunuyorlar ancak.

Km saatini de güneş enerjili olması, kablosuz olması, ışıklı ekranı ve sıcaklığı göstermesi sebebiyle çok büyük bi hevesle 15 tlye (indirimdeydi) aldım ve bisikletime taktım.

İlk önce görüntüsü sebebiyle biraz soğudum.
Daha sonra bazı dezavantajlarını farkettim..
Km saatinin en büyük dezavantajı en ufak manyetik alandan etkileniyorlar.
Cep tel.dan, baz istasyonundan, hatta bazı ledli fenerlerden..
Çok anlık ölçüm yapamıyor.
Max hız sürekli 99 km olarak görünüyor.
Birlikte tura çıktığımız arkadaşlarla sürekli 5-10 km fazla ya da eksik gösteriyor.

ve dayanamadım 2 hafta sonra kablolu ciclo 2.2'me geri döndüm :)

fiyat uygun olabilir ama kullanamayacağınız bir ürüne vereceğiniz 22,5 lira size bir şey kazandırmaz.
Ha bir de nabız saati kullanıyorsanız hiç almayın.. kalbiniz attıkça saat 40-50 km sürat gösteriyor.. :) :) :D

Herkese selamlar.
Tchibo km saatini götürdüm ve yenisi ile değiştirdiler. Fiyat konusunu inkar ettiler ve bende üstelemedim. Artık alışveriş yapmıyorum. Ürün beterinde beteri çıktı. Sürekli olarak yanlış km göstermekte ve ara ara 12 km deyken bir anda 56 km gittiğimi göstermekte. Maksimum hız arkadaşlarında bahsettiği gibi çıkmadığınız hızı göstermekte. Menü geçişi ve tüm gösterdiği veriler yanlış. Manyetik alandan aşırı derece etkilenmekte. Bisiklet üzerindeyken telefonum çalsa durduğum halde hareket halindeymiş gibi tepki vermekte. Her turdan sonra sıfırlamak gerekmekte. 5 sny de kendini kapatmakta ve harekete geçildiğinde kendiniz açmanız gerekmekte. Anlayacağınız zaten gerçek satış fiyatından 2 katını ödemiş olmanın ızdırabına sorunlarının olması üründen bir anda soğuttu. İlk fırsatta sigma model bir km saat alacağım. Herşeyi ön inceleme yaparak alan ben ilk defa sorup sorgulamadan bir ürün aldım ve pişmanım.
Herkese selamlar.

@Tarık Kalkan

tabi..... bu mantıkla, Ford Focus gibi bir otomobil almak, Ferrari üreten bir firmaya çok büyük haksızlık olur. Nasıl yapılır böyle bişey. ne kadar ahlaksızca :))
arkadaşlar napıyosunuz siz ya:)

ihtiyaca göre yapılan alışveriş en mantıklı alışveriştir. sigma ve polar'a kimse laf söylemiyor burda. tcm nin iyi olduğunu söylüyorlar sadece. kimisi ucuz alacak kadar zengin değilim der, kimisi kazık yicek kadar ahmak değilim der.

tüketici davranışı diye bişey var. bu yüzden bir sürü marka var. insanlar tercih eder, ikna olur ve alır. bu kadar basit. yok sigma almalıymışsın yok diğeri mantıksızmış. "mantık" olgusunu kendi malı yapmasın kimse. herkesin bi mantığı var. allahallaaa

Konu biraz eski ama dün aldığım bisikletimin yanına bir de km saati alacaktım.

Satıcı 50 TL değerdine çok iyi bir km saatim var deyipte Tchibo paketini çıkarınca almaktan vazgeçtim. Sıklıkla hem Almanya hemde Türkiyedeki Tchibo mağzalarına vede internet sayfalarına girerim. Fiyatı abartılı gelmişti. Aslında bisikletten de vazgeçmek üzereydim ama sonradana satışı tamamladık...

Geri