Scudo Sports

Taytlar

olympos

Daimi Üye
Tepki
189
İsim
Enes
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese iyi aksamlar, aslinda konuyu açıp kirlilik yapmak istemiyodum ama bu konuyla ilgili forumda birşey bulamadım. Hem ileride de aynı sorunu olanlar buradan faydalanabilir. 4-5 aydır dağ bisikleti bakıyordum 2 hafta önce (sonunda) alabildim. Bisikleti aldım ama iş bitmedi. Şimdi sıra giyime geldi. Tayt, forma ve ayakkabı almak istiyorum ama şimdi kışlık alsam yazın tekrar almak zorunda kalıcam. O yüzden şöyle birşey düşündüm; şimdi kısa tayt alıp birde bacaklık alsam üşürmüyüm yoksa uzun almalı mıyım kafama bu takıldı. Bir de bazı kısa taytların açıklamasında "Şortun altına giymek üzere tayt arayan bisikletçiler için tasarlanmıştır." yazıyor. İlla şortun altına mı giymeliyiz?

Scudo
@Emre Yönlüer
Onlarda haklı şimdi ama uzun taytın üstünede kapri olmaz o yüzden kış için büyük beden sweatshirt almayı düşünüyorum :D hem üşütmez hem kapatır görüntüyü

Şahsen ben termal giyip üstüne şort giyiyorum. Formada uzun kapıyor. Hem takılma yapmıyor hemde sıcak oluyor. Dün boğazda ters rüzgarda bile üşütmedi:)

Tayt a alışmak zor ama mtb de tayt değilde bu modelleri almak lazım aslında (link)

@stalker
Türkiyede var mı ki bu? Aliexpresste fiyat buysa burda 3 kati en az :D

Aliexpress ten al direk :D yazın alıcam ben arastırırsan daha iyilerini bulursun ali den

Mtb de önemli olan rahatlık bence uzun yol harici relax takılmakta fayda var :) tabi kot filan değilde sort ve t-shirt , forma filan tayt gereksiz sanki

Hatta bir konu açsak bunun hakkında bilgili arkadaşlar aciklasa durumu

@Emre Akkanat
Havayı 5-6 derece varsayarsak, üste içlik + kalın sweatshirt, alta da tayt giysem korur mu sizce?

@stalker
Bende tişörtten yanayım ama taytı kendim için değil çocuklarım için düşünüyorum :D

• Beğen
Tepkiler: chigrat
@olympos

Soğuk havalarda sıcak kalmanın yolu içten ısıtma dışarıdan rüzgarı kesmektir.içligin üstüne giyilen şey mutlaka teri dışarı atan bir kumaştan yapılmış olmalı aksi takdirde ter vücutta soğuyarak hipotermi geçirmeye neden olabilir

• Beğen
Tepkiler: stalker
@olympos

Ben yaz için hazırlık yaptım. Formamı aldım. Tayt yaza zaten giyilmez ya. Mtb'de gerek yok bence bol ve rahat bir şort yeter. Şimdilik termal içlik alıp kullanman yeterli. Maddi olarak da aşırı pahalı değiller zaten ve kullanımıda güzel:)

Dosyalar

• 5314e552-3dc2-4dc5-8a20-7c104ebf6f0f_1920x1080_crop.jpg
    5314e552-3dc2-4dc5-8a20-7c104ebf6f0f_1920x1080_crop.jpg
    115,6 KB · Okunma: 31
2 tane bmc formam var biri kışlık diğeri yaz.Kışlık olanla idare ediyorum suan :) 3-4 gün içinde yol bisikletine geçicem. Yol bisikletine forma-tayt yakışır :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@lealtad

(link)

(link)
Şu ikisi yeter mi

• Beğen
Tepkiler: chigrat
@olympos

Yeterli ama fazla masraf bence. Sonuçta alta giyeceksin bunlar ve şurada en fazla 2 ay daha giyeceksin sonra havalar ısınınca koyacan kenara. Sana ufak bir tavsiye en basiti git pazara termal içlikler var. Aynı işi görür. 5-10 tl. Kalite olarak da iyi bişey bulursun. Boş yere 50 tl vermene değmez;)

Ben de bisiklet için tayt alacağım. Kendi bisikletçim kısa tayt alıp üzerine uzun bir tayt veya eşofman giyerek kullanabileceğim konusunda bir hayli ikna etti beni. Ekonomik yöntemler tavsiye eden esnafı seviyorum :)

@Gülay Özata
bence de öyle yapmak daha iyi:) bisiklet formalarını sevemedim

@olympos

Tayt alip uzerine su sortlardan kullanabilirsin:
(link)
Bunu yazin gunluk kullanimda hergun giyiyorum 2 tane aldim. Cepleri ve kesimi gunluk hayat icin cok uyumlu. Terleme ve cabuk kuruma sorununa bu fiyata cok iyi cozum! Su an indirimde :)

(link)
Bunu spor amacli ciktigimda giyiyorum koyde, bakkalda, cay icmeye durunca sorun olmuyor garip bakislar acisindan :p Terletmiyor, cabuk kuruyor, elastik bel, bir oncekinden daha saglam dikis ve kumas kaplamasi. Cep ufak sadece telefon klimlik para koyabilirsin. Buyuk telefonsa sigmaz :) Klasik tarz yan cebi yok ve benim gibi durdugun yerlerde elin cebinde dikilme huyun varsa uyuz ediyor o bosluk :p

(link)
Bu da daha kalitelisi imis ama denemedim o kadar para verip...

Kisin ise hava iyiyse bu sortlari giyip cantama esofman atiyorum durmam gerekir veya usursem diye. Cok soguksa uzun esofman giyiyorum ve paca bantlari faydali oluyor. Yol bisikleti ise ruzgar tutmasin, performans kesmesin diye elbette tayt! Ama ben hiz performansi icin surmuyorum. Kisisel yorum ve tavsiyem umarim isini gorur ;)

• Beğen
Tepkiler: olympos ve nolef
@suat akman
tavsiyeler için tesekkur ederim :) yazın kısa taytın üstüne herhangi rahat bi şort, üstünede (link) böyle birşeyi yeterli görüyorum

kış için de yine nefes alan tayt, üstüne termal içlik onun üstün ede eşofman giyiyorum :D üstte termal içlik ve bi kapşonluyla çıkıyorum şimdiye kadar üşümedim ama hava 5 derecenin altına inince de dışarı çıkmadım :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri