Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

Scudo
@Y.Feyyaz Bagcikli tavsiye etmem, uc banti veya sikistirmali bir kere aliyorsunuz. Ayakkabinin siki olmasi cok onemli.

@Y.Feyyaz Tüm konuyu okuyamadım ama Shimano M065 ayakkabı ve M520 pedal kullandığımı söylemek isterim. Her ikisinden de memnunum. Ayakkabı tabii ki bir spor ayakkabı değil ama geçenlerde bisikletle yarı resmi bir toplantıya giderken giyebildiğim kadar da rahat :)

• Beğen
Tepkiler: Feyyaz Baydar
Bagciklilarda da numara bulamıyorum..

erdoganlardaki yetkili arkadas bunu tavsiye etti..

Nasildir kullananan eden var mı ?

Ayakkabi olarak bu ?modeli
Pedal olarak da bu modeli siparis verdim inşallah pişman olmam..

Decathlondaki 700 serisi tükenmiş. mail attım gelmeyeceğini soylediler. 900 serisiini bilen deneyen varsa iyi olur. olmadı 900 alıcam. tercihen askılı 150-200 e kadar çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Dr.Senih
Benim tavsiyem bisikletliye tayt yakışmıyor. Eşofman tercihimdir. Avrupalı tayt giyiyorsa bizimde giymemizi gerektirmez. Bizlerde kendi tarzımızı olusturabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: krizagold
@zekizeki
Tarz ne demek ya? Tayt görüntüden çok sağlık için bisikletçiye gereken en önemli ürünlerden biri. Siz kendi sağlığınızı önemsemiyorsanız giymeyin, başkasına karışmanıza gerek yok.

@zekizeki, tayt giymenin amacını bilmeden mi, yoksa avrupalılara! karşı bir tavır koymak adına mı yazdınız bu yorumu. Kendi tarzımızı oluşturmak nedir ayrıca? Tayt'ın amacı seleden gelen baskıyı en aza indirmek, üstüne isteyen şortunu da giyiyor, eşofmanını da, bu bize özgü bir tarz oluşturmak mı oluyor. Siz neye karşısınız özde onu bir söyleyin önce. Avrupalı ne yapıyorsa biz yapmayalım mantığı nedir, nasıl bir yaklaşımdır bu. Şekile takılmak yerine, eğitimde, bilimde, teknolojide tarz oluşturmak daha mantıklı değil mi?

@zekizeki

Yakışması için zaten giyilmiyor ki... Pedi özellikle uzun turlarda acı yerine konfor sağlıyor. Ayrıca seleye temas eden bölgedeki kan akışının azalmasının önüne geçiliyor. Esnek ve vucuda oturan bir yapıda olduğundan rüzgar direncini minimuma indiriyor; paraşüt veya bayrak gibi dalgalanmıyor. Paçalar da zincire ve aynakola girip tehlikeli bir durum yaratmıyor.

Belki şimdi siz piyasada eşofman altına kısa taytlar var, paça bantları var gibi çözümler getirmeye çalışacaksınız. Sadece taytla çözülen şeyi siz ekstra ekipmanlarla çözmeye çalışacaksınız. Aerodinami olayına çözüm getiremeyeceksiniz.

Son 4 aya kadar ben de tayt karşıtıydım. Eşofman altı forever derdim. 1-2 eşofman altına giyip ara-sıra eşofmanı çıkarıp sürdüğümde farkın ve zevkin arttığını gördüm. Şimdilerde tayt olmazsa olmazım.

aslında düşünürseniz santini var adaş:
(link)

tabii ben sadece bunu kullandığım için bir karşılaştırma yapamayacağım, daha uygunu veya performans olarak daha iyisi vardır elbet; yardımcı olacaklardır diğer arkadaşlar.
Sadece tayt olmadan 20-25km üstü sürüşlerde 1 gün oturamıyordum seleye :) şimdi yine çok olmasa da en uzun 70km kadar yaptım ve o ağrıyı hiç hissetmedim :)

@burakipci, verdiğim linkte scott'marka askılı taytlar da indirimler var. Kendim kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: bua
@zekizeki, arkadaşın açtığı konuyu polemiğe girip saptırmak istemiyorum, yukarıda ne yazmışım onu okusaydınız şu yorumu yazmazdınız. Neyse biz anlaşamıyoruz uzatmaya gerek yok, işiniz gücünüz rast gelsin.

zamanında ; tayt giymeden uzun süre bisiklet süren genç bi arkadaşımız ameliyatlık oldu. hatta 2 arkadaşımız. foruma üye değiller ama faceden yazdırıp buraya caps yapabilirim isterseniz.

onun haricinde tayt gerekli. üstüne şort çekeriz olur biter.

• Beğen
Tepkiler: Kazım kuru55
@zekizeki hocam bakın kendiniz söylemişsiniz ne güzel ''şekilcilikten kurtulmamız lazım'' diye :)
buradaki arkadaşların tayt giyme amacı kuyruk sokumu ile testisler arasındaki o dayanılmaz acıyı yok etmek; fakat sizin giymeme amacınız olarak belirttiğiniz nedense yakışmıyor düşünceniz. şekle takılan siz olmadınız mı efendim burada?

bırakın insanlar gönüllerince yaşasınlar, farklılık bizi korkutmasın ve ayrıca güzel bakan güzel görür, hor bakan hor görür.

Dostlar şakası bir yana gereksiz olsa kimse almazdı. Arkadaşın konuyu sabote ettik. Arkadaşa yardımcı olursak konuyu açtığına pişman etmeyiz

Geri