Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

@Yusuf !!WOW!!
MT 34 öncesi Btwin 500 vardı. Gerek aşırı su geçiriyor oluşu gerek yere tutunmaması beni çileden çıkartmıştı. MT 34'ün esnemezlik konusunda Btwin 500'den iyi olduğunu söyleyebilirim.

Scudo
indir.jpg indir (1).jpg
Ayakkabı olarak sh-m065;pedal olarak m520 kullanıyorum ayakkabı terletme yapmıyor fakat yürümek biraz zor oluyor.Başlangıç için önerilebilecek model olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
unnamed (1).jpg sh_mt34.jpg

@legolas99353 Ben de bu ikili ile başladım yaklaşık iki ay önce. Pedal m520, papuç mt34.
Tercih nedenim ise shimano marka olarak en uygun fiyatlı bunları bulmuştum o yüzden aldım. Hatta pedalı iki çift aldım biri mtb biri tur bisikleti için. Başka modellerle kıyaslayamam ama ben gayet memnun kaldım. Ayrıca kilitli pedala daha önce geçmediğime çok yandım. Mtb ile dik ve uzun tırmanışlarda ne kadar rahat ediyorsun anlatamam..

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Teşekkür ederim arkadaşlar. Galiba fotoğraflar gözükmemiş yeniledim şimdi. Ayrıca fotoğraflara bakarak yaptığım yorumlar kısmen doğru galiba.

Mt34 gibi trekking-tur veya şehir içi ulaşım için tasarlanmış ayakkabilarin tabani yumuşaktır yürümesi kolaydır ancak taban yumuşak olduğu için çok verimli değildir ayakta sürerken pedalı hissedebilirsiniz. Fotoda belli olmasa da mavi kısımları hava geçirir ve yazın terlrtmez.

Diğerleri daha serttir yürümesi yol ayakkabisina göre çok daha kolay olsa da taban sert olduğundan çok konforlu değildir. Ama pedallamasi daha verimlidir. Bu fotodaki pek hava gecirmiyor gibi ama onların da hava alan modelleri mevcuttur.

Şehir içinde sağa sola giderken de kullanacaksaniz, markete ve girecekseniz trekking-tur ayakkabısı öneririm. Bende de mt34 var çok rahat ayakkabıdır.

Ama ulaşım amaçlı surmeyecekseniz , biraz esnemezlik istiyorsanız o zaman normal mtb veya cyclocross ayakkabısı alın derim.
Özellikle de altı sadece plastik değil fiberglas ile güçlendirilmiş hatta carbon tabanlilari tavsiye ederim...

Merhaba Bisiklet Forum ailesi. Grup ürünlerimiz için sora tekstil ile çalışıyoruz. En iyi f/p olduğu için. Tabi ikinci etken istediğimiz tasarım konusunda bize sağladığı destek ve sonrasında tek tek bile olsa forma siparişi verebilmemiz. Şimdi sizlerle ilk ve ikinci tasarım formamız ,iki farklı kumaş için çektiğimiz videoyu paylaşıyorum. :)

Yeni bir kumaş ta forma denemesi ve yeni tayt kalıpları ile ilgili inceleme videosuda gelecek :)

Bakalım formamızı beğenecek misiniz?

Uzun yolda parmaklarım uyuşuyor, buna göre eldiven önerisi olan var mı?
(link)
Bunu düşündüm nasıl sizce ?

Decathlon 500 serisi ve Exuma eldivenden sonra (link) modeline geçtim. Uyuşma ve gereksiz terleme işini kökünden çözdüm.

scott-perform-sf-erkek-eldiven-10429-39-O.jpg

Ama bu eldiven işi sele gibi kişisel bir olay. Yani malzeme kalitesi, kaymazlık, kullanım kolaylığı tamam ama rahatlık kişiden kişiye, modelden modele değişecektir. Ben bu eldiveni aldığım gün 250-300 Liralık eldivenler dahil bir ton markayı denedim. Avuç genişliği uyan parmaklarınızı sıkıyor, parmaklarınıza uyanın avuç uzunluğu yetersiz kalıyor. Hangi marka model olursa olsun deneyerek almanızı tavsiye ederim.

Scott Perform'a dönersek kumaş kalitesi çok iyi. En sıcak havalarda bile rahatsızlık vermiyor. Üst kısmı tül gibi hava alan bir kumaşla kaplı (Beyaz kısımlar) Avuç içi destekleri oldukça başarılı. Kolay giyilip çıkartılıyor.

@BerkEvren
Hocam biraz tuzluymus bunun fiyati :D
Decathlondaki gibi bu da kaskin rengine uyuyor, dediginiz gibi deneyip almak en iyisi ama deneme imkanim yok malesef :( Çinden mi alsam ne yapsam bilemedim :D

@Boran Selçuk
Eldiveni tıpkı ayakkabı gibi düşünebiliriz aslında. Nasıl ayakkabı size uygun değilse uyuşma ve rahatsızlık verirse eldivende aynısını yapıyor. Uzun sürüşlerde ayaklarımız gibi yük taşımaya alışık olmayan eller sağlıklı bir kan dolaşımına ihtiyaç duyuyorlar. Markasından bağımsız olarak, elinize tam oturmamış bir eldiven kan dolaşımını engelleyerek uyuşmalara sebep oluyor. (Mesela exuma jelli eldiveni başka bir arkadaşımın tavsiyesi ile aldım avuç kısmı tam ama parmak kısımları dar geldi)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Çinliler sizin adınıza deneyip öyle yolluyorlarmış :)

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
8 dolara şöyle birşey aldım, şu an kargoda.. haftaya gelir muhtemelen

(link)

@OnurÖzdağ
Biz Norveçli balıkçılar ellerimize iyi bakarız :)

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Geçen yaz sonu (Eylül 2016) ön tekerleğim bir yükseltiye takıldı, kaydım ve sağ tarafıma doğru düştüm. Yere sürtünmekten sağ dizim feci şekilde yaralandı (yara 2 ayda kapandı hala büyük bir iz var), avuç içlerim eldiven sayesinde kurtuldu. Eldivenin içi epey hasar aldı ama benim avuçlarım kurtuldu. Sonra aynı eldiveni kullanmaya devam ettim. Geçenlerde avuç içine bi baktım iyicene harap olmuş. Aynısından bir tane daha aldım. Çıkartırken kolaylık olsun diye parmak aralarından tutup çekebileceğinizi tutacakları var. Çıkartmayı kolaylaştırıyor. Ucuz değil ama çok kullanışlı ve sağlam.

(link)

Merhaba, yurtdışından ücretsiz kargo ile alabileceğim siteler var mı? Merlin ürünün yarı fiyatı kargo çıkarıyor, maksimum 100 liraya güzel bir tayt almak istiyorum.
Fikri olan?

@Emre Semerci sadece 100 TL'lik ürün alacaksanız Avrupa sitelerinde ücretsiz kargo ile gönderim yapılmıyor. Chainreaction, wiggle gibi sitelerde yaklaşık 7 pound karşılığında gönderim yapılıyor. Belli bir tutarın üzerinde ise ücretsiz kargo seçeneği var.

@erdsde Evet hocam gönderim ücretleri makul gibi görünse de yine de bütçemi aşma taraftarı değilim şu anda.

@Emre Semerci Bu konuda decthalon candır diyeceğim ama o da bu sene iyi ürünleri Türkiye'de satmıyor ne hikmetse.. 520 700 900 serileri çok tatminkar bir de seri sonu indiriminde yakaladıysan dadından yenmez oluyordu.. 260 tl lik kışlık taytı 99 tl aldım.. vs vs.. benim giyim genelde decathlon.. ama dediğim gibi bozdu.. başka da kaynak bilmiyorum..

Şimdi sana tavsiye için baktım sitesine .. hiç bir şey yok ki..! Anlamadım ben bu adamları ... !?? Mağaza sayısı çoğalıyor en kötü en düşük ürün gamını satıyorlar..

Geri