çoğu yol bisikletine başlayan arkadaş gibi ben de decathlonun 85₺'lik taytını alıp kullanmaya başladım. daha öncesinde bu modelin gelmesini beklerken 10 gün boyunca 110₺'lik uzun taytını kullanmıştım. İki ürün arasında ilk hissedilen fark tayt pedi, uzun tayt modelinde ped var denilemez bile, galiba ''dolgu'' olarak geçiyor zaten. Uzun tayt modelini rahat bir selesi olmayan kimseye önermem, dolgu tek başına kesinlikle yeterli değil. Sonbahar/kış ayları için tasarlanmış bir tayt, sabaha karşı serin saatlerde sürdüm rüzgarı ve soğuğu gayet engelliyor. Beden seçimi için de 180 75 kilo civarıyım, elimde M bedeni vardı ama L büyük ihtimalle daha iyi olurdu, imkan varsa deneyerek alın. Kısa tayta gelirsek gerçekten inanılmaz rahat, fiyatına göre beklediğimden çok daha iyi bir ürün. Yorumlarına baktığımda herkes üst modellerle arasında pek bir fark olmadığını, boşuna para vermek gerekmediğini söylüyordu. Başka kısa tayt modeli denemedim ama 85₺ için çok rahat ve kaliteli bir tayt bence. Benim boyum ve kilom civarı olanlara m beden çok rahat olur. Pedlerinin rahatlığı gerçekten çok fark ettiriyor. Aklında soru işareti olan herkese öneririm. Kısa taytı en uzun 4 saat civarı kullandım, herhangi bir rahatsızlık vermedi. Uzun model 1.5 saatten sonra iyice rahatsız etmeye başlıyor. Jelli sele veya başka bir alternatif şart.
85₺'lik kısa tayt : (Erkek Yol Bisikleti Taytı - ESSENTIEL TRIBAN ürün kodu: 2707977 )
110₺'lik uzun tayt : (ERKEK YOL BİSİKLETİ TAYTI - SİYAH - 100 BTWIN ürün kodu: 8354234 )
link koyamadığım için direkt olarak sitedeki isimlerini ve ürün kodlarını yazdım