Scudo Sports

Tayt Temizliği

Serkan.Ç.

Forum Bağımlısı
Tepki
723
Bisiklet
Mosso
taytları mı ben çamaşır makinesine atıyordum ama belli bir yıkamamdan sonra artık taytlar de resmen ped kalmadı..
siz nasıl temizliyorsunuz elde yıkamak da aynı etkiyi yaratmaz mı zamanla?

ve bu tayt pedlerinin kullanım süresi falan var mı ?

Scudo
Ben ve birçok arkadaşım elinde yıkıyor formalar da dahil :) Sabunla yıkamak daha iyi hem elde temizlik daha özenli oluyor hem de sabun kumaşı yıpratmıyor sanırım. Benim bildiklerim bu :)

• Beğen
Tepkiler: KaracaAbdullah
Çamaşır Makinesinin modunu "narine" (30 derece) ayarlayıp deterjan olarakta Woolite markasının sıvı deterjanını kullanıyorum şu an için bir yıpranma durumu yok.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çamaşır makinesinde 30 derece de 3-4 kez yıkandı ve henüz bir sorun yaşamadım.:)

bende devamlı elde yıkıyorum, hiç bir sorunla karşılaşmadım :)

ilk formam herhalde bir 30 kere yıkanmıştır makina da, renklerinde ve pedinde bir sorun yok. kullanıma bağlı hasarlar var küçük küçük.

Sıvı deterjan kullan,sıcaklık 40 dereceden fazla olmasın, su çok kireçli ise kireç çözücüsü kullan, bütün bunları yaparsan çamaşır makinesinde yıkamanda sakınca olmaz. Saygılarımla.

Tum bisiklet malzemelerini tek seferde makinaya atiyorum ben de, hassas yikamada. Tayt, ceket, üst forma, iclik, fileli atlet, eldiven, bere, hatta ayakkabi kilifini da dahil ediyorum cok kirli degilse :harika: Deterjani cok fazla koymamak ve 30-40 derecede yikamaya dikkat etmek lazim, sorunsuz oluyor :hhhhhh:

Jelli tayt pedlerinin uzun süre dayanması için kurutma devrini düşük tutmak gerekiyor. Onun dışında az deterjan - düşük sıcaklık (30 Derece) yeterli zaten.

Spor giysileri için özel deterjan varmış, geçen hafta aldım, henüz sadece bir kere kullandığım için fazla yorum yapamayacağım:
Taris_16491687.jpg

Asıl faydası windstopper gibi membranlı kumaşların nefes alabilirlik özelliklerini koruması sanırım.

Walla konun uzmanları yazılacakları yazmış.. Sentetik deterjanı 30 yada 40 derece sentetik programında.. extra durulama yaptırıyorum.. düşük devir de kurutma yaptırıyorum.. ama @Serkan Mıstınoğlu dediği gibi yaptırmasak ta olur.. Buna dikkat edeyim.. Daha sorun yaşamadım... Elle uğraşamam abi.. Zaman değerli..

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Ben kısa programda yıkıyorum 14 dk. sıkma ekleyince 20 dk da yıkıyor. Daha sonra kurutma makinesine atıyorum. Kurutmaya atmamak mı gerekiyor yani? Sıkmanın zararı olur mu bir de?

@alcest
Yüksek devirde sıkma ped'lerin formunu bozuyor. (POC'ların etiketinde 30 derece yıkayın, kurutma makinasına atmayın, sıktırmayın diye uyarı var hatta)

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@BerkEvren
Hadi ya. 1 kereden bir şey olmaz umarım :D Bir dahakine yıkayıp asacağım.

@Melih Çolak

O işin arkasını çaktırmadan takip etmek lazım sonuçları ağır olabiliyo :D

Şimdi ben hastalıklı biri olarak, taytı bir kere yıkadığım halde bir şey olmuş mudur diye düşünüp duracağım. Öğrenci olduğum ve makineden de anlamadığım için biraz detaylıca sorup bu mevzuyu kapamak istiyorum :D

Programı sentetik seçtim ve 30 dereceye ayarladım. Sıkma kısmınıysa tamamen kapadım. Yarın da ilk iş Murat beyin paylaştığı deterjandan alıp çok az kullanarak çamaşırlarımı yıkıyorum ve çamaşırlığa asıyorum?

(((daha önce 18 dakikalık kısa programda 1000 sıkma değerinde yıkadıktan sonra çıkarıp kurutma makinesine atıyordum.)))

Resimli olarak :)

(link)

@alcest Elde yıkama programı ile daha narin yikayabilirsiniz:harika:

Bir tekstilci olarak bu tür hassas kumaşları makine yerine elde yıkamak lazım ama illa makineye atacaksak mutlaka yıkama talimatına uyulmalı forma ve taytlarımızın ömrü açısından :)

Geri