Scudo Sports

Tayt Kullanıyor musunuz?

Tayt Kullanıyor muyuz?

• Toplam katılım
    319
Babamın bu olaya bakış açısı

https://galeri7.uludagsozluk.com/253/ibrahim-tatl%C4%B1ses_375514.jpg

Scudo
Açıkcası ortamına göre uzun yol yapacaksam tayt, forma, kask.
Kısa tur veya ulaşım amaçlıysa bazen jean pantalonla bile sürüyorum.

kürek sporuyla uğraştığım için el mahkum yaz kış taytlayım bisikletlede arada giyiyorum ama asla rahatsız olmuyorum taytla gezmekden onun haricinde kısa koşu şortuyla biniyorum [emoji4]

Her işin belirli kuralları vardır.

İşi kuralına göre yaparsan, gidişat ve çıkan sonuç daha güzel olur.

Tayt giymek de bisiklet sürmenin başlıca kurallarından biri bence. Tayt kullanmadan yapılan sürüşler sonrasında evde koltuğa oturamama, pişik olayı birçok kişinin yaşadığı problemlerdir. :)

Her türlü tayt giyerim, işi kuralına göre yaparım. :)

Eğer uzun sürüş olacaksa taytımı giyer çıkarım(kadınlarda daha estetik duruyor neyse ki), ama son zamanlarda işe gidip gelmeye de başladım ve iş kıyafetleriyle biniyorum. Kurala bağlamak saçma geliyor.

İlk baslarda belki biraz zorlaniliyor ama simdi ben tayt forma kayan spdler avm bakkal metro otobus her turlu metreda tayti goren yariscimisin diyor

28BGM-CYCLERCITY_1_1771132g.jpg
Tayt giymem ;bana sanki uçamayan ve emekli olmuş bir super kahramanin debelenme anlari gibi gelir hep

• Beğen
Tepkiler: serhant
Yazın kısa, kışın termal uzun, gayet konforlu. Her türlü semtte giyerim. Market alışverişimi yaparım, restoranda yemeğimi yerim. Tayt giyerken muhatap olduğum insanlarda bir aptallaştırma etkisi yapıyor, bir şey sorunca şaşırıp zor cevap veriyorlar, çok eğleniyorum bende.

Aslında bisiklet tayt'la sürülmeli,mesela ben eşofman ile sürüyordum bir ara ön vites dişlisine dolaştı az kalsın yeri öpüyordum boydan boya :D ondan sonra kısa şortla sürmeye başladım o zaman biraz daha düzene girdi hayatım.Örneğin; ben tayt giyemiyorum çok çabuk terleyen,sıkılıp bunalan bir tipim ve bir türlü bu alışkanlığım geçmek bilmiyor.Tabi giyen,giymeyen herkese saygım var.Yalnız kot pantolon ile bisiklet sürenleri anlamıyorum :/ 2 dk bakkala gidip geliyorum modu hep.Garip!

Eşofman ya da şort altına giyiyorum ilk zamanlar bir kaç kez kullanmadım taytsız tecrubesizlikten dolayı ızdırabı büyük oldu şimdi taytsız binmiyorum ...

Tayt giymek gerekli. Tayt dışında her giysi sürüşü verimsiz ve zevksis ve hatta tehlikeli hale getirir. Kısa ve yavaş gezintiler dışarda tutulabilir.

Hayatta giymem :) Tur bisikleti kullanan biri olarak hijyen acisindan da uygun görmüyorum. Yașasin brooks sele :)

ped olayı güzel ama bütün taytlar poyester, yok mudur bunun bi doğal malzemelisi bamboo su falanı ?

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/12991122_1154984094534163_7594960444779014737_n.jpg?oh=96cf22aa402da56319b72eae0140d7a2&oe=577E1C28

bu gün bu uzun yazlık taytı giydim her zamanki gibi terletmedi

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12963400_1154979924534580_1583756834185643805_n.jpg?oh=c4bbb227f371dfe4e0e809f4aaa83eb9&oe=57AA2AAE

bu da kışlık uzun tayt specialized model.asla üşütmüyor.

80 Tlye kadar askısız tayt onerebilcek varmı?

Pedli iç çamaşır ya da pedli taytı şiddetle tavsiye ediyorum.

Evet tayt ped don pişik.
Biliniyor uygulanıyor ama eksikler var.
Önce pişik, bisikletçi ol yada olma pişik problemi diye birşey yoktur pişik sabunla olan birşeydir. Sürtünme ve terden olan şey tahriştir tahriş temizlenmezse pişiğe döner. Sabun yerine bebeşampuanı kullanın duş jeli olarak bütün vücuda bebeşampuanı kullanın çok daha rahat edersiniz. Daha ileri safhalarda kimyasalı tamamen ortadan kadırın. Yulaf unu çok iyi bir şampuan ve duş jelidir. Herife bak ama zengin yulaf unuyla yıkanıyor diye aşşağılamara gitmeyin 1 kg yulaf unu 16 tl ve 1 ay gidiyor. 1 ay giden ortalama şampuanlar 15 20 tl.

Taytlar neden naylon ve deriye yapışıyor.
Aerodinamik olarak deriye yapışması çok avantaj ama sadece onun için değil ısı ve nemi atması daha kolay. Bisiklet tepesinde çok yerleşiğinizde 100 gr lık T-shirt olur sana 300 gr. Yani gereksiz yere terinizi taşırsınız aynı şekilde taytın altına don yada tshirt giyerseniz de olur. Naylon nefes alan yapıda ve fazla emici olmamasından teri en hızlı şekilde uzaklaştırır. Vücut ısısı dengede kalır yaz kış konfor sağlar. Kışın daha az nefes alan kumaşlarla desteklenir ve denge sağlanır. Bol ama naylon olurda mekanizma çalışmaz deri ve kumaş arasında odacıklar oluşur ve ıslak ortamda her türlü mikrop çok hızlı üreyip pişik ve benzeri durumları yaratır ki tayta rağmen alt bölgelerde rahatsızlık devam etmesinin önemli sebebi taytın sele ve pedle havalandırma veriminin düşmesidir.

Tayt ped ile buluşup mükemel kıyafeti yaratmıştır. Bizim millet bir
Eşortman bir aklet birde altı kauçuktan sarı laciver bez (Erol spor marka) ayakkabı ile karada her türlü spor yapıldığı günlerden geliyor. Tayta bukadar laf söyleyen millet şort la oynan futbola, mayo ile güreşene bir şey dememektedir.
Hatta bir ara halterin başına gelip pudralı elleri ile gayet tayt olan olan mayosunun önüne çimdik atarak sağa yatırıp 100lerce kilo kaldıran Naim halk kahramanıdır.
16 yaşında çocuk sokakta sigara içer-bana ne lan anası mıyım babasımıyım der başka 16 yaşında çocuk çekmiştir taytını basmıştır pedalına 50 km tur patlatmış dönüş yolundadır laf atar- bunların kızlar için olanı var mı diye.

Rahat olun gençler her sporun belirli bir kıyafeti var ve mutlaka deneyerek tecrübeyle şartlara uygun tasarlanır. Sadece güzel görünüyor diye bir tasarı yoktur bu yüzden bir çok sporda tayt ortak seçimdir.

Tayt kullanıyorum. Uzun olsun kısa mesafe olsun giyiyorum. Bunun doğru olmadığını bildiğim halde giyiyorum ama bazen altımda kapri de olabiliyor fakat genel olarak giyiyorum.

Geri