Scudo Sports

tayland(kuzey)-laos-kambocya-tayland(guney)

@evrimyigit

Arkadaşım,
gerçek kalkınmışlık FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜDÜR..

TÜRKİYEYİ daha iyi tanıtabilirdin..

Scudo
@Ahmet Mumcu

Ahmet Abi çok haklısın, aslında kapitalist ülkeler kendileri dışındaki ve özellikle az gelişmiş tüm ülkelere ön yargıyla bakıyorlar kesinlikle. Belki bu durum uluslararası ilişkilerin temelini oluşturan ve tamamen menfaat üzerine kurulu devlet politikalarına dayanıyor. Tabi bir yerden sonra bu politikalar mutlaka bireyler tarafından da benimseniyor. Dünya düzeni böyle olduğu sürece daha farklı yaklaşımlar görmek mümkün olmayacak gibime geliyor..

Sağlıcakla kalın.

@receptimur

Recep bey üzülmüşsünüz belli,Ben Evrimin babasıyım.Sizi üzdüğü için ben onun kulagını çekerim.Zaten gelince isminide ulke şartlarına uygun bir isimle değiştireceğim.Bu ismi koyduguma pişman oldum.Gelince ismi hazır:Hayrullah.Dedesini adı.Sizleri üzmeye hakkımız yok tabiiki.Onada dediğiniz turden bir kız bulup evlendireceğim.Aklı başına gelsin.
Evlendiririm diye korkusundan ta oralara gitti.
Ama gelince ben ona yapacagımı biliyorum.Siz uzulmeyin.Malezyayada gideceğini soyluyor orda bizi daha dogrusu sizleri en iyi sekilde temsil etsin.İyi oldu bu hatırlatmanız.
Allaha emanet olunuz...

@receptimur

her ne kadar bakis acilarimiz farkli olsada bir yanlis anlama olmus gibi.

burada yabancilarin turkiye icin sordugu sorular soyle.
eger tr ye gelirsem carsaf giymek zorunda miyim, orada bira iciliyor mu, devevar mi veya benim 4 esim var mi gibi sorular.

sonuncusunu cok istedigimi belirtsemde bunlarin tr de mumkun olmadigini, bahsettikleri seylerin seriatin gecerli oldugu ulkelerde oldugunu, turkiyede ise demokrasinin oldugunu ve avrupa ulkelerinden bir farkimiz olmadigini acikliyordum.

tum bu aciklamalar uzerine basiit bir ornekle youtube meselesi ile aslinda pekte o kadar gelismis olmadigimizi aslinda gelismemis ilkel almis bircok yonumuzunde oldugunu hatirliyordum.

yazinin ana fikri buydu.

saygi, hosgoru ve hatta tahammul ile ilgili olarak da bir ornek vermek gerekirse; acaba hangi kac tane islam ulkesinde mini etekli bir kiz birasini bitirebilecek ve eve gidebilecek kadar hayatta kalabilir. galiba ilk cevap turkiye olur. peki bu hosgoru dininden dolayimi hayir. bu demokrasiden dolayi.
sevgiler

Sevgili Evrim..
Sen lütfen enerjini tüketme. Turuna odaklan ve bu tür eleştirilerden de olumsuz etkilenme.
Bizler senin o coğrafyada pedal basarken bu ülkenin tanıtımına katkılarının farkındayız.Yaptığın turu her yönüyle önemsiyoruz.Bir laf vardır büyüklerimizden duyduğumuz "Başkalarının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış" diye. Başka coğrafyalarda turlamak ta başka kültürleri, başka başka yaşam biçimlerini, adetleri,farklı uygarlıkları,demokrasi deneyimlerini yerinde gözlemlemek değil mi?
Bu gözlemlerle daha doğru kıyaslamalar yapılabilir ancak. Gezmeden,görmeden,bilmeden aksini söylemek cehalet olur. Ot çağı yaşamak olur..
Ne yazık ki "bilgi sahibi olmadan fikir sahibinin çok olduğu bir toplum olduk"..
Daha çok yeni değil mi İtalyan bisikletçi kızın Gebze yakınlarında tecavüze uğrayıp katledilişi..Daha çok yeni değil mi? Kürek Milli Takım sporcularının tayt giydikleri için dövülmeleri..Bu sitede dolaşan pek çok arkadaşın da tayt giydiği için sözüm ona namus bekçileri(!) tarafından uyarılar aldığını kim bilmiyor ki?

Emniyet şeridi olmayan yollar,çizgisiz yollar,Yandaşlara yaptırılan açılışından sonra bir kış bile dayanamayıp köstebek yuvasına dönen yollar. Bunlar mı gelişmişlik??
İşsizlik oranlarının tavan yaptığı,İnsan hak ihlallerinin tavan yaptığı,
okuma yazma oranlarında Afrika ülkelerinin bile pek çoğunun gerisinde olmamız mı gelişmişlik.?
İnsanlığın ortak kültürel miraslarına sahip, konumuyla cennet bir ülkede yaşamamıza rağmen bu kültürel mirasları hunharca yok etmek mi gelişmişlik?
Rant uğruna kendi ülkelerinde asla alamadıkları maden çıkarma izinlerini üstelik yargı kararlarına karşın binbir katekulliyle yabancılara sağlamak mı?
Antik kentleri tahrip etmek mi? Dereleri ve içme sularımızı kirletmek mi? Doğayı katledenlere göz yummak mı? Tahtalı dağının tepesine teleferik kurmak mı? Göcek kıyılarını imara açmak mı gelişmişlik?
Sosyal güvencesiz insanların hastahane kapılarında,Emeklilerin maaş kuyruklarında ölmesi mi? gelişmişlik...
İçim sıkıldı bu liste uzar gider.
Ama tüm bunlara razı olanlar da var bu ülkede.
Onların yeşil sermayeleri var ve çocuklarını özel burslarla Amerika'da okutuyorlar. Parası olmadığı için sağlık ve eğitim hakkı gaspedilmiş insanlar kimin umurunda?.
Ben haritacıyım.Yıl 2009 ve gelişmiş ülkeler 5000 liklerini dördüncüye yenilerken bu ülkede daha Kastro görmemiş pek çok yer var. 15 yıl sonra AB'den müzakere tarihi almakla gelişmiş olunmuyor..
Neyse gerçekten içim sıkıldı.Bir de demokrasi ve insan hakları konusuna girmeyelim burada.
Sevgili Evrim.
Önce Ahmet,şimdi de sen Uzak Asya'da pedallarken gururumuz oldunuz. Bu ülkedeki aydın ve çağdaş insanların yansıyan yüzüsünüz.
Seninle özdeşleşerek biz de turluyoruz sayende.Ahmet'in dediği gibi Devam Evrim...
Sana sağlıklı ve keyifli bir tur diliyorum.
Gönlümüz yüreğimiz seninle...

(Bak baban iyi şeyler düşünmüyor hakkında. İsminden başlayacakmış değiştirmeye..Bir de bir tür hatun bulup evlendirecekmiş.. Bence dönüş kararı almadan önce iyi düşün :D )

gelişmişlik konusuna bir parantez açmak istiyorum.Gerek AB'de gerekse diğer ülkelerde "Türkiye Az Gelişmiş Ülke" tanımlaması kullanılıyor bildiğiniz gibi.Yani "Gelişmiş Ülke" tanımlamasının hala dışındayız.Hal böyleyken kendimize gelişmiş demek ne kadar mantıklı oturup düşünmek lazım.Dağcı gezgin arkadaşımın dediklerine de aynen katılıyorum.O yazı da gelişmediğimizin başka bir örneği.

@evrimyigit

Hangi günde olduğunu unutmak çok güzeldir :) Pazartesi sendromundan ve çalışma hayatının diğer tüm streslerinden uzak olmak... Gerçekten imrenilecek bir şey :) Sanırım öğrencilikteki tatil zamanlarından beri tatmadığım bir duygu.
Dilerim bir gün ben de senin gibi yollara düşer ve o duyguyu yeniden tadarım

Evrİm SÜpersİn ..arkadaŞim Senİ Tebrİk Edİyorum ... Ama Senden Önce Tebrİk Etmek İstedİĞİm Bİr KaÇ İnsan Var Tabİİ Kİ Sana Sonsuz Destek Veren Senİ BÖyle YetİŞtİren Annen Ve Baban ..her İnsanin Anne Ve Babasi Özeldİr Tabİİ Kİ Ama Annen Ve Baban İle TaniŞmak Ve Ellerİnİ Öpmek İsterdİm ..anne Ve Babanla Gurur Duymalisin Emİnİm Onlarda Senİnle Grur Duyuyorlardir .. Kendİne Dİkkat Et

Evrim, senden öğrenecek çoook şeyimiz var...
Daha önce yazmıştım, yinelemek isterim: Umarım bu harika tur çok daha geniş bir kitleye ulaşma imkanı bulur. Bir dergide mesela...

Söylemeden edemeyeceğim, babana da fena imreniyorum bu arada :)
Çoook şanslısın çok.

Bir gün Antalya'da sizleri ziyaret edeceğimden hiç şüpheniz olmasın. Sen hele bir dön de...

Diğer arkadaşlardan ricam: Lütfen bu harika paylaşımın arasına biber ekmeyelim. Farklı konulara sapılmasın. Biz burada Evrim'i ve izlenimlerini takip etmek istiyoruz. Kimilerine ters gelse de, her türlü izlenimini öğrenmek istiyoruz.

@receptimur

Merak ediyorum baş örtüsü demişsinizde aklıma takıldı.Acaba o baş örtüsünü takan kadınların kaçı isteyerek takıyor, hani aile baskısı olmadan?O kadınların fikir özgürlüğü nerde merak ediyorum gerçekten.

Geri