Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Taxi:)

Alican

Forum Bağımlısı
Tepki
686
Buda benim uzun süredir adada yatan emektarım....
TAXI...
Evde:
(link)
Bu fotodada haziran başı gibi bir zamanda istiklal caddesinde,henüz kendisi TAXI ismini almamışken...:D
(link)

Bu bisiklet yaklaşık 4-5 yıl önce toplandı dayım tarafından...Kendisi makina mühendisi olup Model uçak yapmak filan gibi deli işlerle uğraşır...Büyükada daki evde duruyordu...Bu sene dayıma "alet orada çürüyeceğine ben binerim" dedim...
Ve el koydum...
Bende daha önce inanılmaz eski bir Bianchi Snake vardı ve yaptığım upgrade lerle tanınmaz hale gelmişti...
Bu aletin kadrosu ona çok benziyor ve çok seviyorum...Ölçüsü hakkında hiçbir bilgim yok fakat 1.73 boyum var ve çok uygun...

Üstünde kayda değer olarak şehiriçinde hoplayıp zıplamaya yetecek güçte bir ROCK SHOX Judy tt var...
Açıkçası bu bana yetiyor...Onun dışında bu haftadan itibaren birkaç şeyde değişikliğe gideceğim...Örneğin Gipiemme jant ve dt swiss siyah jant telleri olacak ilk değişim...Üstündeki milattan önceden kalma alüminyum jantlardan memnun değilim...:D birde bulursam ki birkaç yere sordum Kenda K-rad lastik arıyorum...Benimkiler bitmek üzere çok memnunum aslında ama hem eskiler hemde bittiler....2.10 luk torak+asfalt lastiklerim...
Birde Frenler başlığında açtığım bir konuda da göreceksiniz Deore lx fren kolları takacağım...Üretilmemesine rağmen sağolsunlar bir kaç kişi ilgilendi...Yada gidip normal Deore mi alsam diorum...Sonuçta renk kombinasyonu sarı siyah ve siyah deore hoş durabilir...Üstündeki kollar geçici oalrak takıldı çıkma Shimano 200 gs (milattan önce model)
Onun dışında kadro alüminyum ve hafif ama O Judy tt gavur ölüsü gibi yapıyor aleti...

Frenler markaları belli olmayıp alüminyumdur ve performansları beklenmeyecek derecede iyi..Ha birde sarı olaraqk TAXI me acayip uyum sağlıyorlar....Sadece merak ettiğim bir konu var...Son beş günde olmaya başladı...Durduğum yerde ön freni kilitleyecek kadar sıkıp ileri geri yaptığımda nereden olduğunu anlamadığım bir boşluk var....Önümüzdeki haftalarda jantlar değiştiği sırada komple önü söküp bir bakıcam tek tek nerededir diye...

Günlük ulaşımda kullanıyorum ve çok zevkli bir alet....
Biraz eski ama ben onu çok seviyorum...Fazlada para harcamadan yavaş yavaş toparlicam kendisini...İleride yanına birde BMX kardeş gelicek :D
Saygılar:)

Scudo
Sağolun....Forumunuz(artık forumumuz diyeceğim artık:D)bağımlılık yaratıyor çoğunuzun dediği gibi...:)

güzel bisiklet gidon boğaz açısı çok fazla değil mi?
düz yada 5 -10 derecelik birşey daha hoş duracaktır kanımca ;)

bol pedallar

güzel bisiklet gidon boğaz açısı çok fazla değil mi?
düz yada 5 -10 derecelik birşey daha hoş duracaktır kanımca

Haklısın...Zaten oda değişecek parçalar arasında....:D

çok güzel bir bisiklet kazasız belasız kullanman dileğiyle. bu arada taximetren var mı??:D:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: Alican
Dostum güzeldi bisiklet ama bugün saat 8 suları aletin üzerinde hafifletme calışması yaptım :D...
Evden çıktım yaklaşık 100 metre gittim ve bir kaldırımdan inerken emektar Tranz X gidon bana dayanamadı ve sonuç: Artık iki gidonum var :D:D

(link)

(link)
(resimde flaş patlamış ama durumu belli ediyor diye bir daha çekmedim..saygılar)

Yarın ilk iş gidip düzgün bir gidonla açısı düşük bir boğaz alacağım...:)

geçmiş olsun..olur böyle ufak şeyler iyi ki bi yerine bişi olmadı..

Sağol...
Oldukça yumuşak ve dengeli indim indiğimde hala düz gidiyordum ama elimde iki gidon vardı :D Biri sabit biri mobil :D:D:D

(Bu arada taksi plakalarının fiyatından haberin var mı bilmiyorum:D:D:D)Kaçak bizimkisi....

Taksicilerle aram çok iyi çoğu selam filan veriyor...:p
Yakalanmadığımız sürece sorun yok :D

(link)
(link)

Açısı düşük boyun ve geçici olarak taktığım yeni gidonla TAXI'm daha bir agresif durdu eskisine nazaran...Çok sevdim yeni halini...Ve en önemlisi kullanımı çok daha rahat oldu...

Sırada disk uyumlu bir göbek(önde mekanik diske geçeceğim) çift katman alü jant ve fren kolları var...Onları da yaptımmı başka bir şeye ihtiyacım kalmayacak...Benim de içim rahat olacak:D

@johny

'Johny' hoşgeldin,

Dediğin gibi Forumumuz hakikaten bağımlılık yapıyor. Bende senin gibi forumla tanışıncaya kadar çok girmezdim nete. Ama şimdide forumdan çıkamıyorum;)
Taxi hakikaten çok güzel görünüyor. Ama biraz sert kullandın galiba ki 2 parçe gidonun olmuş hehehee:D :eek:

Sana neşeli sürüşler dilerim Hoşçakal.

• Beğen
Çok sağolun güzel yorumunuz için...
Fazla sert kullanmam ama çok atlayıp zıplıyorum...İki teker kullanabilmeye başladığım dört yaşımdan beri...
Dünde bir kaldırımda gidiyordum fakat yanında su için yiv olan bir yer.Bende yivide geçeyim diye iki teker zıpladım.Yivden kurtuldum ama o sırada gidonda benden kurtuldu...:D
Neyseki bugün geçici olarak aldığım gidonla hallettim...Bir süre idare etsin değiştiriceğim...:)
Sizlerinde "tekerlekleri hep sapasağlam yerde olsun" dileklerimle...İyi günler...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Foto koymamızın bir sakıncası yoktur heralde...Malum bisikletimizin fotoları başlığı ya ...Foto koyalım dedik...:D:D:D

Moda Sahilde...
(link)
Muzurluk yaparken...:p
(link)

Buda arkadaşı uğurlarken onun tarafından vapurdan çekilmiş bir foto...Kadıköy...
(link)

merhaba,
bisikletinle gezerken ve onu modifiye ederken aldığın zevk ve mutluluk yazdıklarından anlaşılıyor. geçirdiğin gidon kırılması olayını hafif olarak atlatman iyi olmuş. bisikletin bitince güzel olacak... :D

• Beğen
Sağolun...Gerçekten inanılmaz zevk alıyorum ve bir gün binmeyince eksiklik hissediyorum...tüm gün işim olupta eve girdiğim zaman gece 11-12 farketmiyor hemen çıkıp 1-2 km biniyorum ki o günkü hakkını yemiyeyim diye...:D

Evet bitirdiğim zaman hoş olucak sanıyorum...Yavaş yavaş geliyoruz o taraflara...Sindirerek..Sakin sakin :D:D:D:D

Güzel yorumunuz için sağolun.Size de bol pedallı günler...:)

tranz x süper olmuş
Perfect ;)

demiştim tavsiyemi dinlemene sevindim şuan çok daha sportif ve agresif duruyor :)

• Beğen
@erc10000 demiştim tavsiyemi dinlemene sevindim şuan çok daha sportif ve agresif duruyor

Hem gerekli hem zorunlu ortaya karışık...:p Tavsiye için teşekkürler...
Tranz x'i bir süre kullanıp değiştirebilirim...Belli olmaz...Ama gidon kesinlikle değişecek...Çünkü kendimi güvende hissetmiyorum alü gidonla...Her ne kadar al 6061 hafif ve sağlam bir malzeme olsada bu incelikte olunca biraz garip hissettiriyor...

Yarın kırılan fren kollarımın yerinde duran geçici kolları değiştiriyorum...

Sizce "Avid Speed Dial 7"(195 gr) kaliteli ve sağlam mıdır??? yoksa Deore Lx den şaşmasam mı?
Avid Speed Dial 7:
(link)

fren kolları güzel.
aliminyum inişe uygun gidonlarda var. benim diğer bisiklette mevcut bayaga fazla et kalınlığı. yeni gidonda ara sıra söküp gidonu gidon boynu zedeliyormu diye bakarsan iyi olur. zedeliyorsa gidon boynunuda değiştirmen hayırlı olur.

• Beğen
Tepkiler: huseyinsak
Geri