Scudo Sports

Taşağıl - 2018

bisiklethobimiz

Cemsiz 7 Yıl
Tepki
1.526
İsim
Coskun ortacakiroglu
Bisiklet
Bisan
Antalya şehrinin Manavgat İlçesine bağlı bir mahalle Antalya'ya 53 km. Serik e 13 km. Manavgat'a 28 km. uzaklıkta yolu siyah asfalt bölünmüş yolun güvenlik yolu da oldukça geniş, yol bisikletleri için ideal, dik rampalar yok, 592 metre yükseklik yaşadım, Antalya'dan Taşağıl'a gidiş geliş ( Aspendos Tiyatrosu ve Belkis Köyü dahil) 120 km. Taşağıl belki tarihi yer veya denizi yok ama Serik Manavgat arasındaki en eski yerleşim yerlerinden, tepeye yapılan ilk yerleşim yerinde eski evler, görülebilir, mahallenin merkezi denizden 110 metre yükseklikte, yeni Taşağıl düzlükte buradan Köprülü Kanyon, Selge, Beşkonak ulaşım yolu (Alanya-Manavgat tarafından gelenlerin kullandığı) tur bisikletimle pazar sabahı yola çıktım 10 saat içinde 7 saat pedal çevirmişim, dönüşte Aspendos Tiyatrosu, Kral Köprüsü ve Belkis köyü Su Kemerleri görebilirsiniz, Aspendos Tiyatrosu ücretli ama müze kart geçerli daha fazla detaylar, resimler web sayfamız
(link) Teşekkürler. IMG_20180311_140255.jpg IMG_2245.jpg IMG_20180311_093843.jpg IMG_20180311_150920.jpg

Scudo
Tebrik ediyorum ben bu yaşımda hiçbir yere gidemezken size imreniyorum resmen İstanbul'un kalabalığında boğuluyoruz

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
Önünüzde saygıyla eğilir, ellerinizden öperim

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
@hidromek çok teşekkürler, Allah'tan bir mani olmazsa yazın 83 günlük Cemsiz 7 Yıl turumuz var, turumuzla ilgili küçük detaylar ve daha önceki yıllarda yaptıklarım kayıt altında (link) okumanızı isterim.

@Eroseros çok teşekkürler, 2018 yaz ayında 83 günlük turumuza hazırlık aşamasında Antalya'da daha önce gitmediğim yerlere giderek antrenmanlar yapmak iyidir diyorum.

cemreler düştü, Antalya'da havalar güzel değerlendirmek lazım, 2018 yazı 83 günlük İç Anadolu, Ege ve Kıbrıs güzergahımız var, yaşımız 65 kilomuz 100 kilo civarı kaslarımızı, adalelerimizi hazırlamamız gerekir, bu gün 7 saat bisiklette pedal çevirmişim, yol düz olsa da dayanıklılığımızı sağlamak gerekir, web sayfamız (link) da bu güne kadarki bütün turlarımızı yazdım, güzelde oluyor, İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@bisiklethobimiz genelde yollarda görüyorum sizi ama hep ben bir yerlere koşuştururken oluyor bu karşılaşma anları, Pazar günü ben de aynı rotadaydım ancak araçla, hatta gün boyu da o taraflardaydım. Umarım bir gün tanışma fırsatı yakalarız, kazasız belasız sürüşler olsun :harika:

@Anonim inşallah en yakın zamanda karşılaşırız. İyi Pedallamalar

Cemsiz 7 Yıl Turumuzun hazırlıkları aşamasında 90 km. lik Çandır - Yanköy- Sillyon tarihi yerine gittim, konu başlığı açmadan hedefimiz bir o zaman buradan bilgi vereyim, (link) da günübirlik bölümü Sillyon - 2018 teşekkürler. IMG_20180317_141047.jpg IMG_2318.jpg IMG_2354.jpg IMG_2350.jpg

@mehmetsunu yaş 65 tura çıkmadan 100 kilo dönüşte 90 kilo olur.

geçen hafta gittiğim Sillyon tarihi yer hakkında eksikliğimi bu hafta tamamladım, pazar sabahı 30.km. Kadriye kavşağından 7 km. köylerin arasından Sillyona geldim, 200 metre yükseklikteki tepeye kadar tarihi alanları dolaştım, Sillyon bisiklet üzerine yürüme sporu için harika, (link) da günübirlik bölümde bol resim ve yazısı iyi akşamlar IMG_20180325_111411.jpg IMG_2543.jpg IMG_20180325_123507.jpg IMG_2575.jpg IMG_2506.jpg

2018 Mart ayının son günü Bisikletle yine ilk defa gideceğim yerin adı Güver Uçurumu-Antalya 40 yıl önce futbol antrenmanı için gittiğim yere bisikletle gittim, Işıklar cad. merkeze 23 km. uzaklıkta, denizden 300 metre yükseklikte ilk 20 km. siyah asfalt, bölünmüş yol, güvenlik yolu geniş, sonraki 3 km. eski asfalt ve toprak orman yolu, 1 milyon yıl önce oluşan 100 metreden derin kanyonda şırıl şırıl akan su sesi, etrafta yeşilin her tonu olan çam ağaçların arasında Güver Uçurumu günü hem spor, hem görme keyfi. İyi günler. IMG_2640.jpg IMG_20180331_110619.jpg IMG_2677.jpg IMG_2649.jpg

Güver Uçurumu detayları ve yazısı web sayfamIMG_2694.jpg (link) günübirlik turlarda

Geri