Scudo Sports

Tarihi Yarımada Bisiklet Turu - 12 Eylül 2021

VolkanÖzcan

Forum Demirbaşı
Tepki
404
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
"İstanbullu bisiklet tutkunlarını 12 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz Tarihi Yarımada’da Bisiklet Turu, pandemi önlemleri göz önünde bulundurularak İstanbul’un en güzel lokasyonları arasında sayılan Tarihi Yarımada’da kontrollü trafikte gerçekleştirilecektir.

ETKİNLİK SAATİ: 09.00

YAŞ ARALIĞIı: 18-85

ÜCRET: 15₺

MESAFE: 19K

START-FINISH NOKTASI: Toplanma alanı bakım-onarım çalışmalarının kolayca yapılabilmesi ve rahat bir start verebilmek adına ayrıca İstanbul’un tarihi dokusuna ve modern yüzüne de yer verilerek Yenikapı Meydanı tercih edilmiştir.

GÜZERGAH: Yenikapı – Kumkapı – Çatladıkapı Geçidi – Sirkeci – Eminönü – Unkapanı – Cibali – Fener – Balat – Fener – Cibali – Unkapanı – Sirkeci – Gülhane Parkı sahil girişi – Gülhane Parkı Tramvay Çıkışı – Sultanahmet Meydanı – Ayasofya Camii – Küçük Ayasofya Caddesi – Aksakal Sokak – Kennedy Caddesi – Çatladı Kapı – Kumkapı – Yenikapı"

(link)

Scudo
15 tl ne oluyor onu anlamadım. Gran fondalarla Uludağ yarisinin parali olmasi gibi olmuş.

Mecit Tatlıcilar Uludağ yarisini ücretsiz yapiyomus. Onu bi kere daha analım o zaman.

İyi gözüküyor, teşekkür ederim.

Kayıt olalım o zaman biz.

Anadolu yakasında oturanlar sabah 5de mi yola çıkacak arkadaş, saat 9:00 başlangıç nedir ya 😡

Kaydımı yaptım :)

Anadolu yakasında / Ataşehir de oturan birisi olarak, Saat 06.00 da Dudullu-Üsküdar ilk Metrosuna yetişip, Üsküdar'dan Eminönü vapuru ve sonrasında Yenikapı ya kadar pedallayarak, 08.00 gibi Yenikapıya varmayı düşünüyorum.

Başlangıç sabah saat 9.00.

15 TL ücreti, "Spor İstanbul" un kesin katılımcı sayısını belirlemek ve madalya gibi giderler için istediğini belirtmiş.

Kayıt için son gün 10 Eylül.

Triatlona katılmayacak, benim gibi amatör sporcular için hoş bir aktivite olabilir.

12 Eylül günü havada şu an için açık gözüküyor.

Bilginize.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ozvolki
Kaydımı yaptım :)

Anadolu yakasında / Ataşehir de oturan birisi olarak, Saat 06.00 da Dudullu-Üsküdar ilk Metrosuna yetişip, Üsküdar'dan Eminönü vapuru ve sonrasında Yenikapı ya kadar pedallayarak, 08.00 gibi Yenikapıya varmayı düşünüyorum.

Başlangıç sabah saat 9.00.

15 TL ücreti, "Spor İstanbul" un kesin katılımcı sayısını belirlemek ve madalya gibi giderler için istediğini belirtmiş.

Kayıt için son gün 10 Eylül.

Triatlona katılmayacak, benim gibi amatör sporcular için hoş bir aktivite olabilir.

12 Eylül günü havada şu an için açık gözüküyor.

Bilginize.

Bir oturuşta yapabileceğiniz kilometreyi ya da yollarda sürmeyi ne kadar sevdiğinizi bilmiyorum ama metroyla uğraşmaya gerek yok bence, sürerek kadıköye gidilebilir. Ümraniye'den gideceğim ben programımız kesişirse beraber sürerek geçebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: freebloodus
Bir oturuşta yapabileceğiniz kilometreyi ya da yollarda sürmeyi ne kadar sevdiğinizi bilmiyorum ama metroyla uğraşmaya gerek yok bence, sürerek kadıköye gidilebilir. Ümraniye'den gideceğim ben programımız kesişirse beraber sürerek geçebiliriz.

Volkan Bey;

Teklifiniz güzel ancak, oturduğum mevkiden, bisiklet ile Kadıköy e gelmem 1,5 saat sürüyor. Vapur 30 dakika ve Eminönü-Yenikapı arası da bisikletle 30 dakika varsayarsak, net 2,5 saate ihtiyacım var. :)

Yenikapı'ya gitmemin 2 alternatif yolu var (Anadolu yakasından gelecekler içinde anlatıyorum):

1. Yol: Ataşehir'den Dudullu'ya bisikletle gitmek 15 dk, Üsküdar'a metroyla 30 dakika varıp, Vapur 30 dakika ve Eminönü-Yenikapı arası da bisikletle 30 dakika gitmek.
Bu da yaklaşık 2 saatte Yenikapıya varmam demek.

2. Yol ise benim için Ataşehir' den Bostancıya bisikletle 30 dakikada gelip, Yenikapı'ya gitmek için Marmaraya binmek (45 dakika). Bu da yaklaşık 1,5 saatte Yenikapı'ya varacağım, anlamına geliyor. :harika:

Sabah saatinden şu an 2. yol benim için daha cazip.

Sizinle Yenikapı'da buluşalım. "Tarihi yarımada bisiklet turundan sonra" beraber bisikletle Üsküdar - Çamlıca - Ümraniye ve son olarakta Ataşehir turu yapabiliriz. :)

Volkan Bey;

Teklifiniz güzel ancak, oturduğum mevkiden, bisiklet ile Kadıköy e gelmem 1,5 saat sürüyor. Vapur 30 dakika ve Eminönü-Yenikapı arası da bisikletle 30 dakika varsayarsak, net 2,5 saate ihtiyacım var. :)

Yenikapı'ya gitmemin 2 alternatif yolu var (Anadolu yakasından gelecekler içinde anlatıyorum):

1. Yol: Ataşehir'den Dudullu'ya bisikletle gitmek 15 dk, Üsküdar'a metroyla 30 dakika varıp, Vapur 30 dakika ve Eminönü-Yenikapı arası da bisikletle 30 dakika gitmek.
Bu da yaklaşık 2 saatte Yenikapıya varmam demek.

2. Yol ise benim için Ataşehir' den Bostancıya bisikletle 30 dakikada gelip, Yenikapı'ya gitmek için Marmaraya binmek (45 dakika). Bu da yaklaşık 1,5 saatte Yenikapı'ya varacağım, anlamına geliyor. :harika:

Sabah saatinden şu an 2. yol benim için daha cazip.

Sizinle Yenikapı'da buluşalım. "Tarihi yarımada bisiklet turundan sonra" beraber bisikletle Üsküdar - Çamlıca - Ümraniye ve son olarakta Ataşehir turu yapabiliriz. :)

Siz bilirsiniz tabi, ben toplu taşıma ile uğraşmayı sevmediğim için teklifte bulunmuştum.

Peki, Bostancı'ya yarım saatte geliyorsanız, kadıköye 1.5 saatte gittiğinize emin misiniz? (link)

Benim yanımda bir arkadaşım da olacak, sonrası program belli değil ama özel numaramı vereyim ileride başka turlar için görüşürüz.

• Beğen
Sabah sahil yolu güzergahını kullanmak istesem o yoldan geçebilecek miyim yoksa yol trafiğe kapatılacak mi?

Sabah sahil yolu güzergahını kullanmak istesem o yoldan geçebilecek miyim yoksa yol trafiğe kapatılacak mi?
Kontrollü trafik olacak deniyor, tamamen trafiğe kapalı değil sanırım.

Bende kaydımı yaptım, sistemde bugun son olarak gorunuyor. Gorusmek üzere :)

• Beğen
Ben katılmayacağım ama o sahil yolunu hep kullanıyorum ve yolun kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum ?

Yenikapıya bisikletle 40dk da varabiliyorum ama muhtemelen katılmayacağım. Son dk bir çılgınlık yaparsam ayrı tabi. Bu aralar evden pek çıkamıyorum bazı durumlardan dolayı. Cumartesi de kuzenimin sağlık sorunları için yanına gitmem gerekiyor. 2 gün üst üste dışarıda olmak benim için sorun olacak.

Bunun dışında güzel organizasyona benziyor. Bu tür tamamen etkinlik amaçlı amatör organizasyonlar genelde keyifli geçiyor. Bir de kafa dengi arkadaş olursa ne ala. Daha önce kızılayın turlarına katılmıştım. Onlar da benzer güzergahta yapılıyor. Bu sahil şeridinde çok fazla bisiklete bindiğim için de çok cezbetmiyor ama özellikle Anadolu yakasından gelecek arkadaşlar için farklı bir çevre ve ortamda bisiklet sürmenin ayrı bir keyif vereceğini düşüyorum.

Katılacak herkese kazasız, belasız ve keyifli bir tur diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: sspl ve suyunsesi
Kayıtlar kapanmış maalesef

Son düzenleme:
Fantastik etkinlik :snzdglsn:
15 tl talep etme sebepleri ne acaba?Nasıl bir hizmet verecekler acaba 15 tl karşılığında :naslyany:
Kontrollü trafik ibaresi Türkiye şartlarında şu anlama geliyor : “Araçların arasında süreceksiniz” :acpsnr:

Suriye Türkiyesine yakışır bir etkinlik :harika:

Geri