Scudo Sports

Tanto Bıçağı Yapımı(Mini Samuray kılıcı)

Scudo
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş gerçekten. Taşlama motoruna şerit zımparayı kendiniz mi taktınız?

Videonun sonuna baktığımda,aklıma The Walking Dead'deki Rick geldi:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Çetin ŞAHİNÖZ
Selamlar katana kiliclar tahtadan oluyor dye biliyorum . yanlismidir bilgi acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Fatih Toraman
Katana Samuray ın yaşayan ruhudur... denir ortaçağ japonyasında.
Eline bir katana alıp ağırlığını, dengesini ve enerjisini hisseden bir daha unutamaz.
Kılıcın enerjisi, kim olursa olsun eline alanın bileğinden tüm vücuduna akar ve onu değiştirir. Eline bir katana almış bir insan
artık asla eski kişi değildir.
Bugüne kadar bir insan eli ile yapılmış en keskin silahtır katana. Onu dünyadaki diğer tüm kılıçlardan ayıran sori si(eğim) ve tek taraflı keskin olmasıdır.
Günümüzde, eski koşullardaki gibi olması mümkün olmasa bile kendo (kılıcın yolu eski japon kılıç sanatı) eğitimi veren yerler var.
KENDO yada teknik ve sanat adı ile KENJUTSU sadece kılıç sallamakla ilgili değil, stratejik düşünme, tekniğini mükemmelleştirme ve mükemmel durgun bir zihin konsantrasyonu için eşsiz bir yoldur. Belirli bir seviyeye ulaşmış KENDOKA (kendo öğrencisi) yı asla sokaklarda kavgaya karışmış yada elinde sopa, kılıç vb ile gösteriş yaparken göremezsiniz.

Daha çok yazacak şey var bu konuda kitaplar dolusu bilgi ve öğreti mevcut. İlgilenenlere JAPON GÜCÜNÜN VE STRATEJİSİNİN SIRLARI Frederick. J. Lovret Dharma yayınları kitabını sadece giriş ve başlangıç olarak tavsiye edebilirim.

@Çetin ŞAHİNÖZ
O kitap bence ağır kaçar fakat japon kültürü ve sanatına merak duyanlar için espirili anlatımı olan Onur Ataoğlunun yazdığı Japon yapmış adlı kitap serisini tavsiye ederim. İzmirde olup bu konuya ilgi duyanları ise Karşıyaka lisesi arkasında bulunan "Japon Sanatları Kültür Derneği" ne beklerim. Salı ve perşembe akşamları saat 20:30 22:30 saatleri arasında yapılan aikido antrenmanına katılabilir ve bokken, tanto ve jo nun kullanımını görebilirsiniz.

@OsmaniyeRehber Biraz kaçırdım gerçi ama beğendiğine sevindim. Ortaçağ japonyasında katana ların nasıl yapıldığını ve nasıl iyi bir kılıç olduğuna karar verildiğini bir araştır daha da etkilenebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Toraman
HSS den yapılmış guzel bir çalışma olmuş 60 HRC ye yakin sertlikte oldugunu tahmin ediyorum. bu konuda yaptığı isleri cok beğendigim Turgut Aydemir ve Nick Wheeler'ın çalışmalarını izlemenizi tavsiye ederim.

Evet sertliğinden ötürü işlemesi oldukça zor bir çelikti :) Bahsettiğiniz kişiler forumdan ise çalışmalarına göz atacağım. Bunlarda yaptığım diğer bıçaklar :) Kasaturanın sapını 32lik PPRC, Kılıflar ise yine 32lik PVC borudan yapmıştım :)
IMAG0851.jpg IMAG0656.jpg IMAG0391.jpg

Geri