Scudo Sports

Tanto Bıçağı Yapımı(Mini Samuray kılıcı)

Fatih Toraman

Forum Demirbaşı
Tepki
702
İsim
Fatih
Bisiklet
Amoeba
Merhaba değerli forum üyeleri :)
Bıçak konusunda hoşuma giden bir tür olan tanto modelinin yapım aşamalarını paylaşmak istiyorum. Hazırda youtube'da var olan içeriğe bir tanede ben eklemek istedim. Merak ettiğiniz konuları severek açıklayabileceğimi bilmenizi isteyerek, videoyu beğeninize sunuyorum. Ayrıca kanalımda dağ bisikleti gezileri bakımında emek verdiğim yapımlarda var. Dilerseniz onlara göz atabilir ve abone olabilirsiniz. İyi seyirler :)

Scudo
Eline sağlık. Harika olmuş.

@EnginK. Engin abim, çok teşekkür ederim. Fiziksel olarak yorucu ama zihnen çok dinlendirici bir uğraş. Sadece bıçak değil ihtiyacım olan ve yapabileceğim şeyleri kendim yapmayı tercih ediyorum. Siz değerli abilerime ve arkadaşlarıma da ilgi duyuyorlarsa bir an önce başlamalarını tavsiye ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve EnginK.
Simdi bakiyorum baskan. Peki saglam mi bu bicak ? Dayaniklilik testi yapma imkanin oldu mu acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Fatih Toraman
Sana yutubdanda yorum yazdim ama cok amacli kamp bicaklari uretmelsin. Sana iyi bir gelir kaynagi olabilir. Bende hali hazirda avrupadan hediye gelme bir kamp - av bicagim var cok memnunum cok isimi goruyor

@mariokaldatoArkadasin bicagi imal ettigi testere bicaklari yuksek hiz celiklerinden uretilir ve mukavemetleri cok yuksektir o yuzden o bicaginda fazlasiyla saglam oldugunu soylemek mumkun[emoji18]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@mariokaldato testlerini çivi keserek fln yapmadım. Ama oldukça sert kuru gürgen kütüğe var gücümle defalarca vurdum. Herhangi bir bozulma ve körelme olmadı. Benim için yeterli olur diye düşünüyorum :)

@Fatih Toraman
Hmm anladim. Japonlar celigi cok iyi isliyorlar . tabi biz Turklerde bu konuda ün sahibiyiz. Bizim bursa da bicakcilik isi Osmanli devletinden beri cok unlu ama şu an çin ithalati ve esnafin agir vergieri sebebiyle hayatta kalma mucadelesi veriyor. Baska bicaklar yapmak icin hammadeyi bursadan temin edebilirsin belki.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Toraman
@ulaş kaya Teşekkür ederim :)
@Mustafa Zeybek Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim :)
@mariokaldato Abi doğru söylüyorsun ancak insanlar böyle bir bıçağı gülünç rakamlara satın almak isteyip emeğe saygısızlık ediyorlar.
@atasoy Abim eğer yaparsam ciddi manada saygı göreceğimizi düşünüyorum :D
@furkanbr kesinlikle. Sonuçta kendi sertliği ile demiri kesmek üzere üretilmiş bir testere idi kendisi :)

@mariokaldato Ne yazıkki bu gibi zanaatlar unutulmaya yüz tuttu. Ustalar yetiştirecek çırak bulamıyorlar çoğu işte. Ben şuana kadar hiç bir usta ile tanışmadım. Ancak yolum düşerse Bursa'ya, O zanaatkarları ziyaret edeceğim :)

@Fatih Toraman Elinize emeğinize sağlık, süper olmuş. El işçiliği süper, hobi olarak yapıyorsunuz sanırım. Talep veya istek doğrultusunda özel ürün yapabilir misiniz ?

@mubeac Teşekkür ederim Evet hobi olarak yapıyorum. Daha öncede talep oldu ancak insanlar bu tip şeylerdeki emeği hafife alıyorlar ve gülünç rakamlar ödemeyi teklif ediyorlar. Emeğin karşılığı verilirse her türlü bıçak yapılabilir tabiki

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri