Scudo Sports

Tannus Tires A.K.A. Dolma is BACK! :)

Scudo
Takması baya meşakatli olsada birdaha patlama , havayı kontrol etme, yama , iç lastik degiştirme vs gibi bi cok masraf ve ekstra ugrası yok. Agarlık iç dıs lastikten cok da agır degildir die düşündüm ama sertlik yol tutus ve akıcılık nasıldır acaba.

Daha ucuz olsa şehir içi kullanımı için alırdım. Ağırlığı 380 gram civarıymış, iç lastik ve jant bandı kullanmayacağımız göz önüne alırsak daha hafife bile gelebilir. Ayrıca yanımıza yedek iç lastik ve pompa almamız gerekmiyor oluşu cazip hale getiriyor. İnternette 1-2 video izledim lastikler hakkında, kullananlar memnunlar lastikten. Ama dediğim gibi bize pahalıya geliyor. Kesinlikle denmek isterdim. Ama jant yanaklarını ısıtan uzun inişlerde ne olur bilmiyorum. Sanırım plastik gibi bir malzemeden yapılıyor, uzun inişler lastiğin yapısına zarar verir mi merak ediyorum.

Fiyat bilgisi var mı nerde satısta suanda ? Yol bisikleti ile tüm araziye girebilme fikri güzel aslında . Yayılır gibime geliyor talep arttıkca belki fiyatlarda düşer.

Grand prix 4000 s2' ye yakın bir fiyatta olmasa denemek isterdim :D

• Beğen
Tepkiler: Volg
@Canince yol tutuşunu vs. bilmiyorum ama mantık çok iyi. içi dolgu olduğu için çivi cam vs. girse bile çıkarıp devam edersin. çoğu dış+iç lastik kombinasyonu 300 gramı geçkinken, sağladığı artılar azımsanacak şeyler gibi gözükmüyor. eğer hedefledikleri şeyi iyi yapmışlarsa, kesinlikle fiyatına değer diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@Isabado Acaba sökme işlemi nasıl oluyor o pinler jantın içinde iki duvarada dayanıyor gibi gözüküyor sökerken ?

@Canince
sökme ihtiyacı duyulmaz gibi görünüyor. ille de sökeceğim derseniz komple kesip parçalamak icab ediyordur belki de :D

o değil de görüntü olarak silikona benziyor. yani yola aşırı bi yapışma durumu olacağından hız yapmak pek mümkün olmaz gibi.
hatta yokuş tırmanmak imkansız gibi görünüyor. en azından görüntüden ben bunu anlıyorum.

Fixie bisikletler için süper çözüm. Lastik bitene kadar skid :)

• Beğen
Tepkiler: Turan
@Canince
Aliexpress'de 17 dolara buna benzer bir ürün görmüştüm. :D

Düzeltme: 15 dolar 20 cent'miş tanesi.

@Uğur S.
(link) Link bu.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
ARGE sırasında ısınma ve benzeri konularda kafa patlatıp teknolojik gelişiim ışıgında cözüm bulmuslardır fakat yüksek hızda yokus assagı giderken o pimlerden biri bir cıkarsaaaa.kurcalamaya devam

artı lastigin sökülmesi gerektigi durumlarla alakalı(jant teli degişimi vb.)hiçbir vidyo göremedim ben ama cok da zor olmasa gerek.

Bir diger konu da lastik basıncı durumu.Lastigin ömrü azaldıkca lastik basıncı hissiyatı ne yönde deger kazanacak ya da kaybedecek.Sertleşip daha rijit hale mi gelecek yoksa gitgide yuvarlanma direnci mi kazanacak.Sanırım birileri alıp kullanmadan bu gibi sorular havada asılı kalacak.

@Volg

Siz kullanddınız mı bu lastikten?Paket içeriğinde tannusta oldugu gibi küçük plastik tırnakları göremedim.

Denemek için bir adet sipariş vermeyi düşündüm. Fakat o tırnaklardan ben de göremediğim için vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Geri