Scudo Sports

Tanker arkasına takılan bisikletli?

Doğukan Aksu

instagram/no85atelier
Tepki
4.123
Bisiklet
Diğer

Az önce haberleri izlerken bu haber ve videosu görüntülere geldi. Ne dersiniz, nasıl yorumlarsınız? Forumdan bir isim midir?

(link)

Scudo
İlk defa görüyorlar sanırım kask falanda olunca kafada farklı bi boyut kazandırmışlar videoya. Ayrıca videoyu çeken kişi aynı zamanda arabayıda kullanıyor !! Tankerin arkadasından bu kadar yakın mesafede takıp etmesi ve kameraya kaydetmeye çalışması eşşeklik ! Bisikletlinin yaptığından daha tehlikeli. Evet bu videoda bisikletliye değil de o arabayı kullanana suç buluyorum.

Rüzgarına girse kabul edilebilir ama kamyona tutunmak 20 km/s'den sonr baya tehlikeli oluyor.

Sıkıysa ferariye tutunsun 170 den sonra bisiklet parçalanır

Forumda kamyon arkasına takılıp şu kadar hız yaptım bu kadar hız yaptım diyenlerle dalga geçiyorlardı. İspatlanmış oldu :) Ama tanker sürücüsü %95 aynadan göreceğine göre anlaşmalı gidiyorlar sanırım, çünkü hız 70-80 gibi. Neticede kamyoncular kafa adamlar. Tehlikeliymiş, kaza olurmuş vesaire pek takacaklarını zannetmiyorum.

adrenalin ve tehlike bazılarını çok çekiyor:)

aaa beni çekmişler :p
şaka bir yana muhakkak tanker sürücüsünün bundan haberi vardır, ancak ne kadar haberi olsada tehlikeli iş ..

Canını tehlikeye atmış, diğer bisikletçilere olan algıyıda olumsuz etkiler, kulağını çekmek lazım keratanın. Ama durdan anlamaz ben size söyliyim

Kamyon arkası bayır aşağı 85km/h gördüm ancak bu arkadaşın yaptığı daha tehlikeli bana kalırsa, tek elle tutunarak 30 km/h dan sonra tehlikeli oluyor, ayrıca yandan tuttuğu içinde rüzgar ayrı zorlamıştır. En azından arkada olunca şoför frene bastığında stoplar yanıyor ona göre önlem alınıyor az çok, yanda öyle bir imkanıda yok.

düz yolda gururum incinebilir ama yokuşta asılmak fena olmaz :)
şaka bi yana.hem kamyon için hemde kendisi için ciddi tehdit oluşturuyor.
hatta bir ara ayağıyla denge kurmaya çalıştı.hata affetmeyen bir olay.
bedava yolculuk gibi gözüksede siz siz olun sakın denemeyin (try this at home)

gerçek bi bisikletçiye yakısmayan bi hareket. bisiklet ona buna kendini çekdirt diyemi var.

:):) Yorumlar iyiymiş.

Aslına bakarsanız kamyon arkasında hız yapmak bence bu olaydan daha tehlikeli. Kamyon ardında hız 70 ve üzeri ise aradaki mesafe en az yaklaşık 100 metre olmalı bence. Yolda ne tür bozukluklar olacağını yada ne çıkacağını bilemezsiniz. Kamyonun ortasına alıp geçtiği bir çukur vb. size çok pahalıya patlayabilir. Yada ani fren durumunda sizin freniniz kamyonunki kadar iyi olmayabilir. Burada eleman hiç yoktan yandan önünü görerek gidiyor. Çok ciddi bir fren olsa bile elini bırakması yeterli bence. Bu hızlarda dengeyi sağlayabilen birisi ise sorun yapacağı birşey de yok demektir. Ama hata affetmez, sağlam sürüklenir düşmesi halinde. Tabii ki hiçbir şekilde tasvip etmiyorum :)

Bi kere tutunma meselesi yüzünden daha kakışta düştüm ve bayağı yara bere aldım. Artık en dik yokuşu bile çıksam, yürürüm ama bi araca tutunup da çıkmaya yeltenmem.

Adam hakkında bu kadar konuşuyoruz, gelse görse "kendince" bu kadar basit birşeye niye takılıyorsunuz der sanırım :D

Bu arkadaş kimse meşhur olmuş bile :))
(link)
Yazıda 90km/h denmiş eğer doğruysa çok tehlikeli...

kazalar olana kadar kimbilir ne cesur yürekler ne riskler alıyor. ben ilkokulu okurken(milattan önce sanırım) bize kısa bir trafik eğitimi vermişlerdi. orada asla giden bir motorlu taşıta bisikletle asılıp gitmemiz öğütlenmişti.

ama burada yardımsever tanker sürücüsü olmasa o arkadaş o işi biraz zor yapar. yine de, adrenalin sevenlere tavsiyem, ardınızdan sevenleriniz üzülmesin istiyorsanız, adrenalin iğnesi yaptırmanız.

belliki yorulmuş bir turcu haklıdır bence

:( Evet Tehlikeli bir iş.Madem bu kadar eleştiri,Bisikletlilere normal Trafikte neden saygı gösterilmiyor,neden sıkıştırılıyor,İnternete falan vereceğim başın göğemi erişti sen önce Bisikletliye saygıyı düşün!..

Geri