Tuncer Bayık
Daimi Üye
- Tepki
- 303
Karabük'te düzenlediğimiz pazar gezilerinden biri.Resimler arkadaşlarda.Sonra detaylı geziyi anlatırım.Gidiş-geliş 50 km yapmışızdır heralde.Karabük gençlik sporun önünde ziya kardeşimle bulustuk ve Karfur'a(türkçe yazılışı böle) indik.Safranbolu-araç ayrımında Üniversiteden arkadaşlarla buluştuk.İlk defa tanışıyoruz.Önce Bostanbükü köyünde bir mola.Ve bismillahirrahmanirrahim, hemen oracıkta arkadaşların kendi aralarında ufak bir kaza.Yolda gidişlerinden birşeyler olacağını da hissetmedim değil.Jant oldu 8 tabiki..Tamire götürdüler geldiler.Uzak 1 saat bekledik onları. Kısa kesiyorum .Dipsiz gölden içeriye ve ufak bir piknik.25.km .Oradan Eski safranbolu derken arkadaşlardan safranboluda ayrılarak Karabüke yöneldik ziya ile..Gençler kalabalıktı ve lastiklerinin de kaç kere patladığını saymadım bile.İşin kötüsü hiçbirinde ne yama ne pompa vardı.Hem tura çıkıyosun,hem lastiklerin kabak ötesi,ben heran patlarım diye bağırıyor,hemde ne pompa var ne yama. Beni ilgilendirmez diyemem.7-8 kişi içinde sadece bende var pompa ve yama.Mecbur yardım edicem.Beni zıvanadan çıkaran an ayrıldıktan sonrası. Benim de lastik patladı.Olsun dedik.Tecrübeliyiz. Bisikleti otomatik olarak hemen çevirirsin,tekeri söker lastiği çıkarırsın ve patlak tespiti için basarsın havayı. O da ne!
Pompa hava basmıyor. Pompanın öldüğünü farkettim.Onca kişi kullansın,kendine gelince yol ortasında başkaları yüzünden sen rezillik yaşa.
Bir daha tedbirsiz kişilerle yola çıkmak mı.Asla.Orada beni elimde sökülmüş tekerimle arabasına alan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.Benzin istasyonlarını gezdik hava basacaz diye.Ha bu arada patlak lastiği tamir edemedim bisikletin başında hava basamadığım için,yedek şamyeli tekere taktım da onu gezdirdik arabada.O da olmasa rezillik iki katı olacak.Buradan okurlarsa onlara da söylüyorum. Bilinçsiz kullanıcı olmayın,ekip arkadaşlarınıza her zaman yük ve sıkıntı olursunuz.Böyle turlara çıkarken kaskınızı vs giyin ve de bisiklet için gerekli malzemeleri bulundurun. Bundan sonra tur arkadaşlığı konusunda kesinlikle seçici olacağımı söylemek istiyorum.İki teker üzerinde ve trafiktesin.Çocuk oyuncağı değil bu iş.Tedbirsizlik kaldırmaz.Bir daha bilinçsiz veya sorumsuz kişiler yüzünden yollarda rezil olamam.Ben o kadar önem veriyorum herşeyimi yanımda taşıyorum yolda kalmıyım diye.
Neyse,resimleri alınca detaylı yazarım.Ya da yazan olur. Sizin emniyetli olmanız yetmez,ekipteki herkesin tedbirli olması gerek.
Bundan önceki pazarın resimleri kazaya kurban gitmiş.o yüzden yazamadım.O hafta da Bulak mağarasına gittik ve ufak bir piknik ve geri dönüş.Bisiklet okulundan üç talebemle birlikte dört kişiydik, maksat antreman (30 km) ve güzel bir gezi oldu.
Bir daha tedbirsiz kişilerle yola çıkmak mı.Asla.Orada beni elimde sökülmüş tekerimle arabasına alan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.Benzin istasyonlarını gezdik hava basacaz diye.Ha bu arada patlak lastiği tamir edemedim bisikletin başında hava basamadığım için,yedek şamyeli tekere taktım da onu gezdirdik arabada.O da olmasa rezillik iki katı olacak.Buradan okurlarsa onlara da söylüyorum. Bilinçsiz kullanıcı olmayın,ekip arkadaşlarınıza her zaman yük ve sıkıntı olursunuz.Böyle turlara çıkarken kaskınızı vs giyin ve de bisiklet için gerekli malzemeleri bulundurun. Bundan sonra tur arkadaşlığı konusunda kesinlikle seçici olacağımı söylemek istiyorum.İki teker üzerinde ve trafiktesin.Çocuk oyuncağı değil bu iş.Tedbirsizlik kaldırmaz.Bir daha bilinçsiz veya sorumsuz kişiler yüzünden yollarda rezil olamam.Ben o kadar önem veriyorum herşeyimi yanımda taşıyorum yolda kalmıyım diye.
Bundan önceki pazarın resimleri kazaya kurban gitmiş.o yüzden yazamadım.O hafta da Bulak mağarasına gittik ve ufak bir piknik ve geri dönüş.Bisiklet okulundan üç talebemle birlikte dört kişiydik, maksat antreman (30 km) ve güzel bir gezi oldu.