Scudo Sports

Tamir malzemelerimizin fotoğrafları

Yolda lastiğiniz patladığında tamir edebilecek ekipman ve yeteneğe sahip misiniz?

• Toplam katılım
    116

BarkinD

Yola bakan,lastik yakan :)
Tepki
468
İsim
Barkın DEMİRKIRAN
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar yollarda yanımızda taşıdığımız tamir ekipmanlarını burada paylaşalım.
Bakalım kimler ne tercih ediyor.
İlk ben başlıyorum :)sketch-1548604912555.png
Not:Forma cebimde CO2 için yedek kartuş oluyor.

Dosyalar

• 1548604714801-772208653.jpg
    1548604714801-772208653.jpg
    399,6 KB · Okunma: 14
Scudo
Oooo çantamda ne var konusu, alırım bir dal :)

186738

• Turuncu levyeler lastik çıkarmak için (benim yavrudan TyreKey'le çıkartırken zorlanıyorum) TyreKey de takmak için.
  • Alyan Topeak Alien XS'in yarısı, diğer yarısını kolaylıkla evde tutuyorum.
  • USB kablosu daha işime yaramadı, ama dursun tabi.
  • Kürdan aslında diş için değil, ama acil durumda dişe de kullanılabilir :)
  • Ortadaki turuncu şey tekeri çıkartıp araca vs. yüklersem fren kaliperine takmak için. O olmasa kartvizit vs. gibi birşey de katlanıp takılabiliyor.
  • Ek sibop içi, sibop anahtarı, çeşitli somunlar (kamera tutturma somunu, lastik somunu), ek missing link
  • Yama seti olarak Park Tool VP1 (Topeak'in kutusu içinde fazladan zımpara ve kendinden yapışkanlı yama da var ama tercih etmiyorum, kutusunu kullanıyorum)

Fazla kullanmaya bağlı sürtünmeden alev almış kredi kartı kabul ediliyor mu?Çok becerikli olmadığım için her sıkıntımda bisikletçiye gidiyorum.Elin oğlu da acımıyor.:krktm:
186743

Benim malzemelerim bunlar ama cogu zaman yanima almiyorum. Cok fazla lastigim patladigi soylenemez tabi bunlar schwalbe durano plus sayesinde simdi internetten patlak engelleyici sivi da alacağim bir zaman kullandim cok memnun kalmistim patlak engelleyici sividan hem yaninizda agirlik derdi yok hem kafaniz rahat oluyor tavsiye ederim ( lastikler tubeless degil icli normal eski tabirle şambriyelli lastik )

Dosyalar

• 20190127_201912.jpg
    20190127_201912.jpg
    1,9 MB · Okunma: 64
20190127_200641.jpg
En kalabalık olan benimdir büyük ihtimalle :)

2.5, 3, 4, 5, 6 numara alyanlar, 10 kadar plastik kelepçe, düz ve yıldız tornavida, yama seti, iç lastik, yedek zincir ve iki tane missing link, kalem, zincir kırıcı, sibob kapağı ve somunu, 3'lü levye takımı, küçük pense ve suluk yuvasına oturan psi göstergeli küçük pompa.

Utanmasam yanıma tamir çantamı alacakmışım da zor tutmuşlar beni her halde...

@ekranci
Hocam bu TyreKey 9 euro ya mı aldınız ?

Sayilir, normal satis fiyatindan aldim. 9 sterlin + posta odemisim.

@ophellia

Geçen plastik levyelerin ucu kırıldı var mı sağlam güzel bi tavsiyeniz ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hamlet2006
Hocam hangi şehirdeyseniz oraya dükkan açalım az bulunur bir müşteri profiliniz var.

@Şerif Feridun
Hata yaparsınız.:DÇünkü benim müşteri sadakatim de çok iyi.Aynı berber,aynı dişçi,aynı bisikletçi hep aynı....
Geçen bisikletçim ''işleri büyütçem,sana güveniyorum'' dedi.Ben de :''Arkandayım,lastiğim patlayınca bile sendeyim'' dedim.

Yukarıdaki malzemelere ilave kadro kulağı diyorum. Eli artırıyorum. Resim koyamıyorum şu sıralar ayrı takılıyoruz.

@historiyst

Aliexpress, Amazon gibi yerlerde alüminyum levyeler görmüştüm ama hiç kullanmadım.

@CmlCLK
Onlar jantı çizmez mi ?

@historiyst

Kullanmadım ki hiç ?.

@historiyst
@CmlCLK
@historiyst
@CmlCLK

Alüminyum levye tavsiye etmem.
Kırdığınız levye markasını bilmiyorum ama btwin sarı levye gayet sağlam ciddi sertlikteki lastikleri çıkartıyor.
Tavsiye ederim.

186800

Giyo Basınç Göstergeli Pompa
Btwin Sarı Levyeler
Küçük pense ve karga burun ?
5 ve 3 numara alyan
Yıldız tornavida
Dönüştürücü adaptör
Basit yama seti
İki yedek iç lastiğim vardı jelli lastikleri çıkarınca onları taktım. Jelli lastikleri yanıma almıyorum. Btwin 900 Pompayı da evde kullanıyorum.
186801

@historiyst
Tyrekey derim. Hem sökme, hem takma için mükemmel.
(link)

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@BerkEvren
Güncel kurdan 62 gaymeye denk geliyor. Çok tuzlu

iç lastik, levye, pompa üçlüsü ile gezerim. bir de bitwin marka şu katlanan anahtar seti var. o kadar. hiç lastiğim patlamadı bugüne kadar. ama patlasa gayet pratik bir şekilde değiştiririm.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri